65 bin Türk hacı adayı mübarek topraklarda!

Bu yıl binde bir ülke kontenjanına göre yaklaşık 85 bin Türk vatandaşı hac vazifesini yapacak. Kalan 20 bin civarındaki hacı adayı da önümüzdeki beş gün içerisinde gelecek.

65 bin Türk hacı adayı mübarek topraklarda!
65 bin Türk hacı adayı mübarek topraklarda!
GİRİŞ 26.05.2025 19:46 GÜNCELLEME 26.05.2025 19:46
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Hac vizesi alan 1,8 milyon hacı adayından 890 bin 883 kişi Suudi Arabistan’a giriş yaptı. Türkiye’den ise 65 bin hacı adayı mübarek beldelere ulaştı. Bu yıl binde bir ülke kontenjanına göre yaklaşık 85 bin Türk vatandaşı hac vazifesini yapacak. 20 bin civarında Türk hacı adayı da önümüzdeki beş gün içerisinde gelecek.
 

Öte yandan, Suudi Arabistan’ın geçen sene kısmen devreye aldığı Nusuk ve filigramlı kart sistemi bu sene tam olarak uygulamaya girdi. Havalimanında inişte, hacı adaylarının hac vizelerindeki karekodlar okutularak, sevk listeleri oluşturuluyor. Otobüslerde hacı adayları tek tek pasaportları kontrolden geçirildikten sonra Mekke’ye hareket etmelerine izin veriliyor. Cidde’den yola çıkanlar yol üzerinde birkaç noktada daha kontrolden geçiriliyor.

En yoğun kontrol ise Mekke-i mükerremede tavafa gelen hacıların Kâbe-i muazzamaya girişlerinde oluyor. Kâbe’nin bahçesine girişte 4-5 sıralı kulvarlara giren hacı adaylarından hepsinin boynundaki kahverengi Nusuk kartları gözle kontrol ediliyor. Aralarından rastgele seçilen hacı adaylarından bazılarının kartları, barkod okuma cihazları ile teyit ediliyor.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel / Siyaset Sorumlu Editör
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci  .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • Morelli 6 gün önce Şikayet Et
    Kral selman trompa trilyon dolar verdi siz ocaklarina para tasiyin aferim paralar yahudilere gidiyor sonra silah olarak muslumanlara kiyiyorlar gitmeyin vermeyin ihtiyac fakirlere ulkemizde yardim edelim malesef arapistan zionistlerin elinde
    Cevapla
  • Misafir 6 gün önce Şikayet Et
    Türkiye den en az 250 bin olmalı ki kur a bekleyen sayısı azalsin
    Cevapla
  • eş Hacı adayları 6 gün önce Şikayet Et
    On beş sene dir BEKLİYORUZ bizi herhalde KURA sisteminden çıkarmışlar her sene 85000bin Hacı adayları Hac için KÂBE ye gitmek nasip oluyor İKİ MİLYON Hacı adayları kayıtlı nasıl olacak DİYANET görevli sayısını azaltsin 48 yaşında yazıldım yaşım 63 oldu ne zaman biz kurada cikacagižzzzzzzzzzzzz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD Büyükelçisi'nden son dakika Türkiye mesajı
İzmir'de çöp savaşı! Vatandaşlara saldırdılar