YÖK, rektörlere ödenen 'döner sermaye' payıyla ilgili detayları duyurdu
Yükseköğretim Kurulu (YÖK), rektörlere döner sermaye hesabından ödenen yönetici payına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Mevzuata aykırı herhangi ödeme gerçekleşirse, geri iadesinin yanında idari ve cezai işlemlerin uygulanacağı vurgulandı.

YÖK'ten yapılan yazılı açıklamada, "Son günlerde gündeme gelen rektörlere döner sermaye hesabından ödenen yönetici payına ve genel olarak aylık kazançlarının miktarına ilişkin yorum ve haberler titizlikle değerlendirilmektedir.
Bilinmelidir ki rektörlere ödenen yönetici payının miktarı ve üst sınırı 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 58'inci maddesinin (f) fıkrası hükümlerine göre belirlenmektedir. Söz konusu hükme göre rektörlere, döner sermaye gelirleri dışında üniversitenin; teknokent, teknopark, teknoloji transfer ofisi, iktisadi işletmeler ve iştirakleri gibi gelir getirici müesseseler ve birimleri sebebiyle ayrıca huzur hakkı, yönetici payı, koordinatörlük, danışmanlık ve benzeri ücret ödenmez.
Bu yönüyle üniversitelerimiz, Yükseköğretim Kurulu dışında ayrıca Sayıştay'ın yıllık mali denetimine tabidir. Mevzuata aykırı herhangi bir ödeme yapılması halinde bu ödemelerin iadesi dışında ilgililer hakkında gerekli idari ve cezai işlemler uygulanır." ifadelerine yer verildi.
-
Misafir 1 gün önce Şikayet EtVan yyü de çok ciddi sıkıntılar var ciddi şekilde denetlenmeli aile şirketi gibi işletiliyorBeğen Toplam 8 beğeni
-
Misafir 1 gün önce Şikayet Etbütün rektörlük incelenmeliBeğen Toplam 6 beğeni
-
M3hk 1 gün önce Şikayet EtKaç kişiye işlem yaptın YÖK. Yaz abi maasının su kadar katı alabilir de üst sınır koy. Sayıstay uyumusmu o zaman.Beğen Toplam 7 beğeni
-
Sezer 1 gün önce Şikayet EtRektörlere bu kadar fazla ücret ödenmesi doğru değilBeğen Toplam 8 beğeni
-
Misafir 1 gün önce Şikayet EtVan Yyü rektörüde incelenmeliBeğen Toplam 4 beğeni