62 ilde 332 kişiyi dolandırdılar!

İkinci el satış sitesi ve sosyal medya üzerinden sahte ilanlarla 62 ilde 332 kişiyi dolandıran suç örgütüne yönelik Gümüşhane merkezli şafak operasyonu düzenlendi.

GİRİŞ 01.06.2025 04:26 GÜNCELLEME 01.06.2025 23:25
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Gümüşhane Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında Gümüşhane İl Emniyet Müdürlüğü, Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı dijital materyal incelemesi ve analiz çalışmaları sonucu, M.A.Y. liderliğindeki 8 şüphelinin, ikinci el siteleri ve sosyal medya siteleri üzerinden sahte araç yedek parça ilanları vererek toplam 62 ilde 332 kişiyi dolandırdığı tespit edildi.

Şüphelilerin hesaplarında yaklaşık 27 milyon 500 bin TL'lik işlem tespit edilmesinin ardından şahıslara yönelik operasyon düzenlendi.

Gümüşhane Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde düzenlenen operasyonda M.A.Ç'nin Batum'da, B.K.'nın İzmir'de, B.T. ve D.Ç.'nin Gaziantep'te, M.A.Y., M.M.D., V.B.A. ve İ.Ö.'nün ise Gümüşhane'de olduğu belirlendi.

Gümüşhane, İzmir ve Gaziantep'te düzenlenen eş zamanlı şafak operasyonlarında 7 şüpheli yakalandı. Operasyonda 11 adet telefon, 3 adet tablet, 3 adet hard disk, 10 adet sim kart, 2 adet laptop, 5 adet banka kartı ile 1 adet ruhsatsız tabanca ve 87 adet fişek ele geçirildi.

Gözaltına alınan ve Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden B.T., M.M.D. ve M.A.Y. çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, diğer şüpheliler İ.Ö., D.Ç., V.B.A. ve B.K. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

 

KAYNAK: İHA
Muhammet Binici Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • Ahmet 1 gün önce Şikayet Et
    Bunlara en ağır cezalar verilmeli,Kul hakkı yemenin ne olduğunu anlamalılar..
    Cevapla
  • Misafir 1 gün önce Şikayet Et
    Serbest kalanlar milleti dolandırmaya devam etsinler.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
En çok siber saldırı Türk silahlarına! Hedefte yerli savunma sanayii var
Transfer tahtası açılmadan Süper Lig'de 4+1 yıllık imza!