Suudi Arabistan'dan açıklama! 75 bini aşkın hacı adayı geri gönderildi
Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığı, "izinsiz hacca" karşı yürütülen kontroller kapsamında, 75 binden fazla kişinin hac yönetmeliklerini ihlal ettiği gerekçesiyle geri gönderildiğini açıkladı.
Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'nın haberine göre, İçişleri Bakanlığına bağlı Kamu Güvenliği Müdürü Korgeneral Muhammed el-Bassami, Mekke'de basın toplantısı düzenledi.
Oturumu olan ancak hac belgesi bulunmayan yaklaşık 270 bin kişinin Mekke-i Mükerreme'ye alınmadığını bildiren Bassami, 75 bin 943 kişinin de hac yönetmeliklerini ihlal ettiği için geri gönderildiğini kaydetti.
Bassami, ayrıca 252 sahte hac organizasyonu, 1239 yasa dışı taşıyıcı ve 109 binden fazla izinsiz araç tespit ettiklerini belirtti.
SIKI GÜVENLİK ÖNLEMLERİ
Yetkililer, bu yılki hac döneminde güvenliği sağlamak için insansız hava araçları, yapay zeka destekli analiz sistemleri ve gözetleme kameraları dahil ileri teknoloji sistemlerinin devreye alındığını duyurdu.
Devlet Güvenliği Başkanlığına bağlı Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Muhammed el-Umri, bu yıl kutsal bölgelere izinsiz girişleri önlemek ve kalabalık yönetimini güvenli şekilde sağlamak için sahada detaylı planların uygulandığını ifade etti.
Sivil Savunma Genel Müdürü Tümgeneral Hamud el-Ferc, bu yıl ilk kez yangın söndürme ve kurtarma görevlerinde "Sakr (Şahin)" adlı özel dronların kullanılacağını bildirdi.
-1,5 milyona yakın hacı adayı geldi
Pasaport Dairesi Genel Müdürü Tümgeneral Salih el-Murabba ise 2025 yılı hac mevsimi öncesinde, şu ana kadar yurt dışından gelen hacı adaylarının sayısının 1 milyon 475 bini aştığını açıkladı.
Suudi Arabistan, ayrıca Kral Selman'ın özel konuk programı kapsamında Filistinli şehit yakınları, esir ve yaralıların da aralarında bulunduğu 500 kişilik ilk hacı kafilesini Batı Şeria'dan kabul etti. Toplamda 1000 Filistinli hacı adayı, program kapsamında ağırlanacak.
-
İsimsiz 2 ay önce Şikayet EtBizden aldığı paraları Amerika’ya peşkeş çekiyor vahabi ayıları yalnız Kudüs gibi Mekke’de tekrar fethedilmeli benceBeğen
-
Misafir 2 ay önce Şikayet EtLan kâfirler adam hac yapmaya gelmiş bir şekilde.ama Yahudiler rahat bir şekilde oralara girip çıkıyor değil mi Deyyuslar.. trilyonlarca avroyu Trump katilinin uçağına yüklediniz gönderdiniz Kabe yeniden Fethilmelidir. Şu anda hac yapılır mı bu da konuşulur konuşulmalıdır.Beğen Toplam 5 beğeni
-
Sezer 2 ay önce Şikayet EtKolaylaştırın şu işiBeğen
-
Vatandaş 2 ay önce Şikayet EtZAVALI S. Arabistan kralı ne yapsın HAC fiyatlarını yükseltmese TRAMPA (ABD) Bu kadar Parayı nereden versin.Beğen Toplam 2 beğeni
-
Buyorumlarne 2 ay önce Şikayet EtBiraz mantık! Mekkeye herkes kaçak göçek giderse, fazladan 2 milyon kişi daha oraya yığılırsa kim ibadetini yapabilir? Olay Suudların kim olduğu meselesi değil!Beğen Toplam 7 beğeni