Çankırı'da 558 yıllık "yağmur duası" geleneği sürdürüldü

Çankırı'nın Orta ilçesine bağlı Kalfat beldesinde yaklaşık 558 yıllık geçmişe sahip yağmur duası geleneği devam ettirildi.

Çankırı'da 558 yıllık "yağmur duası" geleneği sürdürüldü
Çankırı'da 558 yıllık "yağmur duası" geleneği sürdürüldü
GİRİŞ 08.06.2025 23:31 GÜNCELLEME 09.06.2025 02:18

Etkinlik, sabah namazının ardından okunan hatim duasıyla başladı. Ardından mezarlıklara ziyarette bulunularak dua edildi.

Vatandaşlar, daha sonra Çimencik mevkisinde bir araya gelerek namaz kıldı ve hep birlikte yağmur duası yaptı.

Duanın ardından katılımcılara yemek ikramında bulunuldu.

Kalfat Belediye Başkanı Salim Doğan, gazetecilere, bu yıl 558'incisi düzenlenen yağmur duası etkinliğini atalarının Kırkpınar güreşleri ile eş değer gördüklerini dile getirerek, "Biz de bu anlamlı mirası gelecek nesillere aktarıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Kalfat Vakfı Başkanı Bilal Demiryürek de bu manevi geleneği aynı inanç ve kararlılıkla sürdüreceklerini vurgulayarak, katkı sağlayanlara teşekkür etti.

Yağmur duasına Çankırı Valisi Mustafa Fırat Taşolar, Orta Kaymakamı Erkan Minuz, Orta Belediye Başkanı Ömer Bezci ile vatandaşlar katıldı.

 

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Emanuel Macron'dan ABD Başkanı Trump'a 'ağır' cevap!
Memur ve emekliler için yeni dönem! 2 yılda 4 ayrı zam geliyor!