Türkiye Diyanet Vakfı, Kerkük'te 500 aileye kurban eti ulaştırdı

Türkiye Diyanet Vakfı ve Diyanet İşleri Başkanlığı, Irak'ın Kerkük kentinde ihtiyaç sahibi 500 aileye kurban eti dağıtımı gerçekleştirdi. Dağıtım yerel dernek ile koordineli yapıldı.

Türkiye Diyanet Vakfı, Kerkük'te 500 aileye kurban eti ulaştırdı
Türkiye Diyanet Vakfı, Kerkük'te 500 aileye kurban eti ulaştırdı
GİRİŞ 09.06.2025 14:52 GÜNCELLEME 09.06.2025 14:52

Kerkük'teki Irak Türkmenleri Kardeşlik ve Kültür Derneği ile koordineli şekilde yapılan et dağıtımı Esra Mafkudin semtindeki Adil Camisi'nde gerçekleştirildi.

Irak Türkmenleri Kardeşlik ve Kültür Derneği Başkanı Hüseyin Kerim Salihi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hiçbir Kurban Bayramı'nda Kerkük'teki ihtiyaç sahiplerini de unutmayan Türkiye Diyanet Vakfına teşekkür etti.

  • Türkiye'deki hayırseverlerin emanetlerinin ihtiyaç sahiplerine ulaştığını belirten Salihi, söz konusu semtte 500 ihtiyaç sahibinin kurban eti dağıtımından faydalandığını ifade etti.
  • Salihi, TDV ile her yıl Kurban Bayramı'nda koordineli şekilde bu tür yardım çalışmaları gerçekleştirmekten memnuniyet duyduklarını dile getirerek "Kerkük'te 2 bin aile ve ihtiyaç sahibine emanetleri dağıtacağız." dedi.
  • Kurban eti dağıtımından faydalanan Kerküklü Fatma Gülcan Kervancı, Türkiye'deki hayırseverlerin her bayram kendilerini hatırladığını belirtti.

Kervancı, her zaman mazlumun ve ihtiyaç sahiplerinin yanında olan Türkiye ve Türk halkına teşekkür etti.

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Endonezya ile Dev ‘Kaan’ anlaşması: Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün değerlendirdi
Grönland krizi sonrası tarihi karar! ABD askerleri ülkeye giriyor! Resmen kabul ettiler