Son dakika: Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ hakkında ara kara açıklandı!

Son dakika haberi... Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın yargılandığı davada mahkeme yeni kararını açıkladı. Ümit Özdağ'ın tutukluluğuna devam kararı verilirken, davanın duruşması 17 Haziran'a ertelendi.

GİRİŞ 11.06.2025 16:49 GÜNCELLEME 11.06.2025 19:01
Bu Habere 115 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi... "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçlamasıyla tutuklu bulunan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, bugün ilk kez hakim karşısına çıktı. 

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ

SAVCI MÜTAALASINI AÇIKLADI

Savcı mütalaasında Özdağ'ın 1.5 yıldan 4 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep etti. 

TUTUKLULUĞUNUN DEVAMINA KARAR VERİLDİ

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın yargılandığı davada tutukluluğunun devamına karar verildi. 17 Haziran'da ikinci duruşma görülecek.

İDDİANAMEDEN

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı ve İçişleri Bakanlığı Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü "ihbar eden" olarak yer alıyor.

İddianamede, sanık Özdağ'ın kullandığı sosyal medya hesabından farklı tarihlerde 34 paylaşımda, Suriyeliler ve diğer sığınmacı gruplara ilişkin dezenformasyon içerikli paylaşımlar yaptığı, bu paylaşımların yetkili makamlarca yalanlandığı belirtiliyor.

Özdağ'ın sosyal medya paylaşımlarındaki söz ve beyanlarının kışkırtıcı tutum ve davranışlar sergilemeye yönelik ifadeler içerdiği kaydedilen iddianamede, bu paylaşımların halkın bir kesiminin diğer kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa, ayrımcılığı gerektirecek nefrete yönlendirici nitelikte olduğu ifade ediliyor.

İddianamede, Kayseri Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğünce 21 Ocak'ta hazırlanan rapora değinilerek, olaylara katılan kişilerin Zafer Partili ve müzahir şahıslar tarafından sosyal medyada yapılan paylaşımlardan etkilenmiş olduklarının değerlendirildiği belirtiliyor.

Özdağ'ın paylaşımlarının Kayseri'de meydana gelen olayların oluşumunda etkili olduğu vurgulanan iddianamede, söz konusu suçun somut tehlike unsurunun da gerçekleştiği, şüphelinin 18 Ağustos-24 Aralık 2024 tarihlerinde de ayrımcılığı gerektirecek, nefrete yönlendirici nitelikteki paylaşımlarına devam ettiği, üzerine atılı suçu işlediği hususunda yeterli suç şüphesinin bulunduğu anlatılıyor.

İddianamede, Özdağ'ın, basın ve yayın yoluyla zincirleme şekilde "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan 1 yıl 10 ay 15 günden 7 yıl 10 ay 15 güne kadar hapisle cezalandırılması talep edilirken, hakkında Türk Ceza Kanunu'nun 53. maddesinde yer alan "belli hakları kullanmaktan yoksun bırakılma" hükmünün uygulanması da isteniyor.

Bahadır Alemdar Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır Alemdar

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 13 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 115
  • Muammer 7 saat önce Şikayet Et
    İçeride,çıkınca ne şeytanın hangi vazifesini yapacağının planlarını tasarlıyordur.
    Cevapla
  • Misafir 21 saat önce Şikayet Et
    Bırakın gün yüzü görmesin
    Cevapla
  • Haktan 22 saat önce Şikayet Et
    Deprem zamanı Türk genci dayak yedi suriyeli diye.sonra yanlış bilgi.verilmiş dedi,özür bile dilemedi. Çocuk ölse,halk birbirine düşse ne olacaktı. Sürünsün ,işi gücü savaş
    Cevapla
  • Yalnız kurt 23 saat önce Şikayet Et
    Rus yshudisi bunlar
    Cevapla
  • misafir 23 saat önce Şikayet Et
    bu soysuza hutbenin farz oldugunu hoca hutbedeyken konuşulmayacagını ögretmeden sakın bırakmayın .bizim kıtmırede bi parti kurucam oda bi partinin genel başkanı olsun en azından hoca hutbedeyken bunun yaptıgını yapmaz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hindistan'da 290 kişinin öldüğü uçak kazasından yürüyerek çıktı: Tüyler ürperten açıklama
CHP'nin Gaziosmanpaşa eleştirilerine Erdoğan ve Topbaş'lı cevap!