Bakan Tunç duyurdu! HSK Daire Başkanları belli oldu
Adalet Bakanı Tunç, "HSK Birinci Daire Başkanlığına Turan Kuloğlu, HSK İkinci Daire Başkanlığına ve HSK Başkanvekilliğine Fuzuli Aydoğdu seçilmiştir" dedi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Başkanvekilliği ve 2. Daire Başkanlığına Fuzuli Aydoğdu, 1. Daire Başkanlığına Turan Kuloğlu'nun seçildiğini açıkladı.
Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, HSK Genel Kurul toplantısında HSK Başkanvekilliği ve 2. Daire Başkanlığına Fuzuli Aydoğdu, 2. Daire üyeliklerine Cengiz Aydemir, Alişan Tiryaki, Çetin Arslan, Serdar Ateş ve Seyfi Han'ın seçildiğini belirtti.
Toplantıda, HSK 1. Daire Başkanlığına Turan Kuloğlu'nun seçildiğini ifade eden Tunç, Daire üyelerinin de Bülent Küfüdür, Hakan Yüksel, Havvanur Yurtsever ve Sait Özdemir'den oluştuğunu duyurdu.
HSK daire başkanlarına ve üyelerine görevlerinde üstün muvaffakiyet dileyen Tunç, seçimin yargı teşkilatı, ülke ve millet için hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.
"Genel Kurulda;
- HSK Birinci Daire Üyeliklerine; Bülent Küfüdür, Hakan Yüksel, Havvanur Yurtsever, Sait Özdemir, Turan Kuloğlu,
- HSK İkinci Daire Üyeliklerine; Cengiz Aydemir, Alişan Tiryaki, Çetin Arslan, Fuzuli Aydoğdu, Serdar Ateş, Seyfi Han, seçilmiştir.
- HSK Birinci Daire Başkanlığına Turan Kuloğlu,
- HSK İkinci Daire Başkanlığına ve HSK Başkanvekilliğine Fuzuli Aydoğdu seçilmiştir.
HSK Daire Başkanlarımıza ve Üyelerimize görevlerinde üstün muvaffakiyetler diliyorum. Yargı teşkilatımız, ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum."
Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Genel Kurul toplantımızı gerçekleştirdik.
— Yılmaz TUNÇ (@yilmaztunc) June 16, 2025
Genel Kurulda;
️ HSK Birinci Daire Üyeliklerine;
️ Bülent Küfüdür,
️ Hakan Yüksel,
️ Havvanur Yurtsever,
️ Sait Özdemir,
️ Turan Kuloğlu,
️ HSK İkinci Daire Üyeliklerine;
️ Cengiz Aydemir,
️… pic.twitter.com/cBthuFV2Zk