18 yaşındaki Rümeysa canice katledilmişti! Davada sıcak gelişme
Kocaeli'de Rümeysa Meriç Özcan'ı boynuna ip bağlayarak bayıltan ve kamyonetle birlikte uçurumdan atarak ölümüne kaza süsü veren sanığın yargılandığı davada karar çıktı.
Geçen yıl 19 Mayıs günü saat 02.30 sıralarında Halıdere Eskiköy Caddesi'nde bir kamyonetin uçuruma düştüğü ihbarı üzerine bölgeye giden polis ve sağlık ekipleri, aracın 15 metre ilerisinde 18 yaşındaki Rümeysa Meriç Özcan'ın boynuna ip bağlı haldeki cansız bedeniyle karşılaştı.
Özcan'ın cansız bedeni olay yerindeki incelemelerin ardından otopsi için morga kaldırılırken, polis ekipleri Tunay A. (23), Eşref K. (21), Yaser A.A. (21) ile Ceylan Ç. (21) ve K.N.K. (17) adlı kızları gözaltına aldı. Olaya ilişkin gözaltına alınan 5 şüpheliden Tunay A. tutuklanırken, Eşref K., Yaser A.A., Ceylan Ç. ve K.N.K. serbest bırakıldı.
Pusu kurup öldürdükleri iş insanı cinayet anı duruşmada izlenildi
ÖNCE İTİRAF SONRA İNKAR
Tunay A., polise verdiği ilk ifadesinde olayın kaza olduğunu belirtti. Olay mahallindeki incelemenin ardından tekrar ifadesi alınan zanlı, cinayeti işlediğini itiraf etti. Savcı karşısına çıkarılan Tunay A., tekrar ifadesini değiştirerek olayın kaza olduğunu söyledi.
- Olayla ilgili hazırlanan iddianamede Tunay A.'nın olay günü 0.47 promil alkollü olduğu belirtildi. Şüphelinin, "kadına karşı kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis, "cebir, tehdit veya hile ile kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma" suçundan ise 2 yıldan 7 yıla kadar hapis istemiyle cezalandırılması talep edildi.
DAHA ÖNCE ALKOLLÜ ARAÇ KULLANARAK KAZA YAPTI
Tunay A. hakkında açılan davanın 4. celsesi, Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşma salonunda tutuklu sanık Tunay A., avukatları, maktulün annesi Kevser Erden ve avukatı hazır bulundu. Sanık avukatları, Rümeysa'nın ehliyetsiz ve alkollü şekilde aracı kullandığını ve kazanın meydana geldiğini dile getirerek, daha önce de alkollü ve ehliyetsiz araç kullanarak kazaya karıştığını ifade etti.
- Anne Kevser Erden, sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi.
"SAÇININ BİR TELİNE ZARAR GELSİN İSTEMEZDİM"
Suçlamaları kabul etmeyen tutuklu sanık Tunay A., "Herhangi kastım, kusurum yoktur. Rümeysa ile aramızda hiçbir kavga dahi olmadı. Saçının bir teline zarar gelsin istemezdim. Kız arkadaşımdı. Meydana gelen neticede benim herhangi bir kusurum yoktur. Hakkımda beraat kararı verilmesini talep ederim. Rümeysa ile aramız hep iyiydi. Eğlenceli bir insandı. Karakolda verdiğim ifade saçmalıktan ibaret. Ben suçlamaları kabul etmiyorum" şeklinde konuştu.
AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS CEZASI VERİLDİ
Mahkeme heyeti, Tunay A'nın "cebir, tehdit veya hile ile kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma" suçundan beraatine, "kadına karşı kasten öldürme" suçundan ise ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına hükmetti. Sanığın inandırıcı bir pişmanlık göstermemesi nedeniyle herhangi bir indirim uygulanmadı.
KARAR ALKIŞLARLA KARŞILANDI
Mahkeme kararının ardından toplanan kalabalık kararı alkışlarla karşıladı. Anne Kevser Erden, gözyaşları içinde destekçilerine sarılarak duygularını paylaştı.
Duruşma sonrası açıklamalarda bulunan Avukat Tarık Sağlam, "Sanık hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Ancak bizim talep ettiğimiz, 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçundan beraat kararı verildi. Biz bu konuya da üst mahkemeye taşıyacağız. Bu mahkemede bizi sevindiren şey, iyi hal indirimi olmaması" ifadelerini kullandı.
Karardan dolayı mutlu olduğunu söyleyen Anne Kevser, "Önce Allah'a, sonra adalete ve avukatım Tarık Sağlam'a güveniyorum. Soyadı gibi kendisi de çok sağlamdır. Çok mutluyum. Bittim ama içim bir nebze olsun ferahladı. İnşallah daha ağır ceza da alacak ve o günleri de göreceğiz" dedi.
Şanlıurfa'da korkunç cinayet: 25 yaşındaki genç vurulmuş halde bulundu
Gaziantep'te şüpheli ölüm: 2 aylık hamile kadın 3'üncü kattan düşerek hayatını kaybetti
Manisa'da kan donduran cinayet: Kızını boğarak öldürdü
-
Misafir 28 dakika önce Şikayet EtBesleyin, içeride yarın bir kanun çıkarın. ondan sonra çıkarın birkaç kişiyi daha öldürsün, idam edin kardeşim idam eğer bu ülke başıboş değilse idam edinBeğen
-
frezeci 1 saat önce Şikayet Ethırsızın hiçmi suçu yok.Beğen
-
Diyarbakırlı 3 saat önce Şikayet Eto katil ,dışardaki birçok evsiz fakir adamdan daha iyi yerde yaşayacak, yeme icme ,sıcak yatak,ücretsiz hastane .Beğen Toplam 4 beğeni
-
Vatandaş 1 saat önce Şikayet Etİki gün sonra af çıkar serbest kalır.Beğen
-
Said 3 saat önce Şikayet EtAnneye neden CEZA yok ? Bu kız geceleri geç saatlere kadar dışarılarda kalıyorsa eğer annenin ihmali yok mudur ? Ceza vermek Suçları engellemez. Milyon sene cezalar verseniz Kadın cinayetlerini Durduramazsınız. Çünkü sebep yok edilmedikçe Sonuç Değişmez. Ne kadınlar kadın ne erkekler erkekBeğen Toplam 12 beğeni