İBB'de yolsuzluk soruşturması: Umut Şenol ile Berat Çağrı Kapki tahliye oldu
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) yönelik yürütülen "yolsuzluk" soruşturmasında tutuklanan Şişli Belediyesi Meclis Üyesi Umut Şenol ile Berat Çağrı Kapki etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanarak tahliye oldu

İBB’ye yönelik yürütülen “yolsuzluk” soruşturması kapsamında CHP Şişli Belediye Meclis Üyesi Umut Şenol, Ekrem İmamoğlu ile birlikte 23 Mart’ta tutuklanmıştı. İş insanı Murat Kapki’nin kuzeni Berat Çağrı Kapki ise 26 Mayıs’ta tutuklanmıştı. İki isim savcılığa verdiği etkin pişmanlık ifadelerinin ardından savcılığın talebiyle bugün tahliye oldu.
TAHLİYESİNE KARAR VERİLDİ
İstanbul 11. Sulh Ceza Hakimliği kararında, Umut Şenol “Rüşvet Vermek”, “Suç İşlemek Amacıyla Kurulan Örgüte Üye Olma” suçlarından hakkında yürütülen soruşturma kapsamında samimi beyanlarda ve ikrarlarda bulunduğu buna bağlı olarak etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak için kendi talebi üzerine ifadesinin alındığını kaydetti. Hakimlik alınan beyanların tutarlı oluşu, olayların kişi, zaman ve mekan unsurları bakımından somutlaştırıldığı, verdiği bilgilerin soruşturmaya faydalı olduğu gerekçesiyle tahliyesine karar verdi.
ADLİ KONTROL ŞARTI UYGULANDI
Berat Çağrı Kapki hakkında da aynı gerekçelerle etkin pişmanlıktan yararlanarak tahliye edilmesine karar verildi. Ayrıca Şenol ve Kapki hakkında yurt dışına çıkış yasağı ve karakola giderek imza verme şeklinde adli kontrol hükümleri uygulanılmasına karar verildi.
-
Mmma 15 dakika önce Şikayet EtAcele hüküm vermeyin devlet bunları itiraf karşılığında bırakıyor asıl hedefe kadar böyle gider nihayete erince de bu saldıklarıyla tekrar hesaplaşır.Beğen
-
Misafir 28 dakika önce Şikayet EtAcaba İmamoğlu pişmanlık hükümlerinden itiraf etse yararlanabilir mi?Beğen
-
Deniz 31 dakika önce Şikayet EtNe güzel adaletimiz var ya çal çal sonra pişmanım de tahliye ol. Canim TürkiyemBeğen
-
Misafir 42 dakika önce Şikayet Etcok ilgincccBeğen
-
Misafir 43 dakika önce Şikayet Etadamlar her tür pisligi yapıyorlar ama tahliye,demekki bu herifler sucsuzmus ben öyle anlarım bu kararla,ozaman bütün mahkumlar pişman hepsini salın,Allah'ın kamerası herşeyi çekiyor,bakalım huzuruna vardığınızda ne olacak halinizBeğen