DMM'den açıklama: Başkan Erdoğan “Bazı arkadaşlarla son toplantımız olabilir” demedi!

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kabine toplantısında “Bazı arkadaşlarla son toplantımız olabilir” dediği iddialarını yalanladı.

GİRİŞ 07.07.2025 15:40 GÜNCELLEME 07.07.2025 15:54
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), bazı basın yayın organlarında ve sosyal medyada yer alan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son Kabine toplantısında “Bazı arkadaşlarla son toplantımız olabilir” dediği yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

DMM’nin sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, bu tür içeriklerin kamuoyunu yanıltmaya yönelik açık bir dezenformasyon faaliyeti olduğu vurgulandı.

Açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kabine toplantısında bu yönde bir ifadesinin kesinlikle bulunmadığı belirtilerek, söz konusu iddiaların somut bilgiye dayanmayan, spekülatif ve manipülasyon amaçlı söylemler olduğu ifade edildi. DMM, bu tür içeriklerin gazetecilik etiğinden uzak, yalnızca gündem oluşturmak ve etkileşim kazanmayı hedefleyen sorumsuz yayıncılık örnekleri olduğunu kaydetti.

RESMÎ KANALLARA İTİBAR ÇAĞRISI

DMM, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın anayasal yetkileri çerçevesinde kabineyle ilgili tasarruflarını gerekli gördüğü zaman ve zeminde kullanabileceğini, böyle bir gelişme olması durumunda kamuoyunun yalnızca resmî kanallar aracılığıyla bilgilendirileceğini vurguladı. Açıklamada, vatandaşlara yalnızca resmî kaynaklardan yapılan açıklamalara itibar etmeleri ve doğruluğu teyit edilmemiş içeriklere karşı dikkatli olmaları çağrısında bulunuldu.

KAMUOYUNU YANILTMAYA YÖNELİK İÇERİKLERE KARŞI UYARI

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, kamuoyunu yanıltmaya yönelik içeriklerin sorumsuz yayıncılık anlayışının bir parçası olduğunu belirterek, bu tür manipülatif söylemlerin engellenmesi için çalışmalarını sürdüreceğini ifade etti. Açıklamada, vatandaşların güvenilir bilgi kaynaklarına yönelmesi gerektiği bir kez daha hatırlatıldı.

 

Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 1
  • TC.Kılınç 3 saat önce Şikayet Et
    Bu satılmış medya kanalları her yaptıgı yalan va algı habaerleri için cezalandırılmalıdır.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD duyurdu! Terör örgütü listesinden resmen çıkarıldı
Bir Çinli daha geliyor! Görmeden 3 bin 500 ön sipariş verdik...