Köyde gece yarısı dehşet! Ev ve samanlıklar küle döndü

Bolu'nun Mudurnu ilçesine bağlı Çamyurdu köyünde yangın çıktı. Yangında bazı ev ve samanlıklar küle döndü..

GİRİŞ 16.07.2025 05:56 GÜNCELLEME 16.07.2025 08:15
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Bolu'nun Mudurnu ilçesinde Çamyurdu köyünde çıkan yangın samanlık ve evlere sıçradı.

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, sağlık, jandarma, Orman Bölge Müdürlüğü ve AFAD ekipleri sevk edildi.

Çok sayıda itfaiyenin müdahale ettiği yangında bazı ev ve samanlıkların yanı sıra bir traktör yandı.

Dumandan etkilenen bazı kişilerin tedavisi sağlık ekipleri tarafından yapıldı.

Yangında bazı hayvanların da telef olduğu öğrenildi.

Mudurnu Kaymakam Vekili Talha Battal da yangın mahalline gelerek yetkililerden bilgi aldı.

Mudurnu ilçesine bağlı Taşkesti Belde Belediye Başkanı Saim Çevik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gece saatlerinde yangını haber alır almaz olay yerine geldiğini, beldeye uzak olduğu için köye önce Sakarya Büyükşehir Belediyesine ait itfaiye ekiplerinin ulaştığını ve ilk müdahaleyi onların yaptığını söyledi.

Çevre il ve ilçelerden de itfaiye ekiplerinin destek verdiğini dile getiren Çevik, "Yangını çok şükür kontrol altına aldık. Can kaybımız yok. Tüm köylülerimize geçmiş olsun diyorum. Biz buna şükrediyoruz. Çünkü betonarme samanlık var, yangın onu geçmiş olsaydı köy tamamen yanacaktı. Zaten evler ahşap ve yan yana. Duyarlı vatandaşlara çok teşekkür ediyorum. Özellikle traktörlerle, tankerlerle müdahale etti. Vatandaşlarımız çok özverili bir şekilde çalıştı, bu yangını önledik. Yangın şu an kontrol altına alındı. İnşallah bitti sayılır, soğutma çalışmaları sürüyor, orman ekibimiz burada. Halktan da destek alıyoruz. Destek olan herkese çok teşekkür ederim." diye konuştu.

2 katlı evi, ahırı ve traktörü yanan Seyfettin Aldemir de eşinin haber vermesiyle durumdan haberdar olduğunu belirterek, "Ben uyuyordum, hanım yangın var dedi, ben de yataktan fırladım. 100 kadar küçükbaş hayvanımız vardı, onları kurtardık, 6 da büyükbaş hayvanımız vardı, 1 tanesini kurtaramadık. Komple yandı, hiçbir şey kalmadı." dedi.

Necmiye Aldemir ise "Yangını görünce eşimi çağırdım. 'Yukarıda ateş var, yangın var.' dedim. Buralar yanınca içerden bir şey alamadık, kolum da yandı. Hiçbir şey kalmadı." ifadesini kullandı.

İtfaiye ve orman bölge ekiplerinin bölgede soğutma çalışması sürüyor.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel / Siyaset Sorumlu Editör
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci  .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 11
  • Türk oğlu Türk 3 saat önce Şikayet Et
    Her ne kadar Mudurnu ilçesi CHP.de isede Taşkesti Belediyesi MHP.de Ayrıca kasıt olduğunu düşünmüyorum
    Cevapla
  • Misafir 5 saat önce Şikayet Et
    nedense yangınlar hep chpnin olduğu belediyelerde çıkıyor. bunlar gerçekten insan değil.
    Cevapla
  • Ahmet 5 saat önce Şikayet Et
    Dün öğlen geçtim gayet güzel ve sakindi
    Cevapla
  • DELO 5 saat önce Şikayet Et
    Belediye ne işe yarıyor
    Cevapla
  • Fati 6 saat önce Şikayet Et
    Zararı karşılansın yazık günah
    Cevapla
  • Abdi 4 saat önce Şikayet Et
    Yangini cikaran ,aniz yakan koylu varsa o karsilasin!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
11 kahraman kadın canlarıyla vatanı korudu: Nene Hatunlar sancağı düşürmedi!
Cesedi valizde bulunan Ayşe Tokyaz’ın son görüntüleri ortaya çıktı