YTB'den sınır kapılarında 'karşılama ve uğurlama' hizmeti

Yaz tatili için Avrupa'dan Türkiye'ye gelen milyonlarca Türk vatandaşına, YTB sınır kapılarında "Karşılama ve Uğurlama" programıyla destek oluyor.

YTB'den sınır kapılarında 'karşılama ve uğurlama' hizmeti
YTB'den sınır kapılarında 'karşılama ve uğurlama' hizmeti
GİRİŞ 17.07.2025 11:47 GÜNCELLEME 17.07.2025 11:47

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), her yıl olduğu gibi bu yıl da vatandaşlarımızın ülkemize geliş ve gidişlerinde yaşadıkları sorunların giderilmesine, anavatanlarında içtenlikle karşılanmalarına ve güler yüzle uğurlanmalarına yönelik çeşitli çalışmalar yürütüyor.

YTB tarafından ilk kez 2018 yılında başlatılan Karşılama ve Uğurlama Programı, vatandaşlarımızın ülkeye giriş ve çıkış süreçlerinde karşılaştıkları sorunların çözümüne katkı sağlamayı, anavatanlarında sıcak bir şekilde karşılanmalarını ve gönül rahatlığıyla uğurlanmalarını amaçlıyor. Program, 2019 yılında Sırbistan sınır kapılarındaki çalışmalarla genişletilmiş ve her yıl kapsamı artırılarak sürdürüldü.

2025 yılı Karşılama ve Uğurlama Programı kapsamında ise YTB faaliyetleri, 4 Temmuz 2025 itibarıyla Edirne’deki Kapıkule ve Pazarkule sınır kapılarında yoğunlaştırıldı. Kapıkule’de beş, Pazarkule’de bir personel geçici olarak görevlendirilerek vatandaşlarımıza alanda aktif destek sunuluyor. Vatandaşları bilgilendirmek amacıyla karşılama panoları ve YTB tanıtım stantları kuruldu.

Ayrıca, 18 Temmuz’dan itibaren “YTB Mikrofonu” uygulaması ile vatandaşlarımızla ülkeye giriş ve çıkış anlarında röportajlar yapılacak. Bu röportajlar, sosyal medya hesapları üzerinden haftada en az iki kez paylaşılacak.


Karşılama ve uğurlama faaliyetleri kapsamında Edirne Valiliği ile koordineli bir şekilde çalışılıyor. Valilik, vatandaşlarımızın güvenli ve huzurlu seyahat etmeleri adına kapsamlı önlemler aldığını duyurdu. 30 Haziran tarihinde yapılan açıklamaya göre, 22 Haziran'dan itibaren Edirne sınır kapılarından yaklaşık 46 bin araç ve 180 bin kişi giriş yaptı. Aynı tarihte Kapıkule’de düzenlenen açılış programına Edirne Valisi Sayın Yunus Sezer de katıldı.



Valilik tarafından oluşturulan tanıtım stantlarında, vatandaşlara Edirne’yi tanıtıcı kitapçıklar ve haritalar dağıtılıyor. Sınır kapılarında 320 emniyet personeli ile 850 gümrük personeli görev yapıyor. 8 yeni peron hizmete alınarak işlemlerin hızlandırılması sağlanıyor. Ayrıca, dinlenme tesislerinde güvenlik denetimleri kesintisiz sürdürülüyor.
Pazarkule sınır kapısında pasaport, ehliyet, ruhsat ve bagaj kontrolleri titizlikle gerçekleştirilirken, geçiş süresi ortalama 3-4 dakikayı geçmiyor.

KAMERA İLE KİMLİK TESPİTİ UYGULAMASI

Kara sınır kapılarında zaman zaman vatandaşlarımızdan, kimlik tespiti amacıyla araçlarından inmeleri isteniyor. Bu uygulama; hava, kara ve deniz sınır kapılarında uzun süredir yürütülen standart bir güvenlik uygulaması olup, ülkeye giriş yapan kişilerin kimliklerinin doğru şekilde tespit edilmesi amacıyla gerçekleştiriliyor.

YTB ve ilgili kamu kurumlarının ortak çalışmalarıyla, bu yıl da yurt dışındaki vatandaşlarımızın ülkemize yapacakları yolculukların huzurlu, güvenli ve keyifli geçmesi hedefleniyor.

KAYNAK: HABER7
Bahadır Alemdar Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır Alemdar

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 13 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
KKTC'nin kaderi değişecek: Tarifi keşif ortaya çıktı!
Ayşe Tokyaz’ın katil zanlısının ifadesi ortaya çıktı!