Mehmet Görmez'den Gazze'ye müdahale çağrısı

Eski Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, "Vallahi, ahirette Gazze'den teker teker sorulacağız! Allah'a yemin olsun ki buna cevap veremeyeceğiz!" diyerek Gazze için müdahale çağrısında bulundu.

Mehmet Görmez'den Gazze'ye müdahale çağrısı
Mehmet Görmez'den Gazze'ye müdahale çağrısı
GİRİŞ 22.07.2025 00:01 GÜNCELLEME 22.07.2025 00:01
Bu Habere 41 Yorum Yapılmış

Gazze'de acı tablo gün geçtikçe büyümeye devam ediyor. Eski Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Gazze için harekete geçişmesi çağrısında bulunarak, "Bunu kanayan bir yürekle söylüyorum: Zaman doldu! Hayat bitti! Haysiyet gitti!" diyerek açıkladı.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Görmez'in açıklamaları şu şekilde:

Hür dünyanın bütün vicdân sahiplerine, Bugün, gün boyu Gazze'deki yetkili kişilerden çok acı haberler aldım.

Gazze'deki büyük mezalim, tahammülü hatta tasavvuru dahi mümkün olmayan bir safhaya girmiştir. Başka siyasi ve insani krizlere odaklanarak Gazze'deki trajediyi geri planda bırakan kamuoyuna mevcut durumu ilan etmeyi insani bir vazife biliyorum.

Birkaç yıldır devam eden ağır bombardıman, toplu yıkım ve soykırımla beraber Gazze'de su, yiyecek ve ilaç başta olmak üzere temel hayatî ihtiyaçlar konusunda büyük bir mahrumiyet yaşanmaktaydı. Bu mahrumiyet son haddine ulaşmış durumdadır.

Bebeğinden ihtiyarına, yaralısından hastasına, bütün Gazzeliler topyekün bir açlıkla karşı karşıyadır. Uzun süredir açlığa direnen çocuklar, yaşlılar ve hastalar ölmektedir.

Sınırlarda ihtiyacın binde biri dahi olmayan yardımların tabiri caizse damla damla dağıtılması nedeniyle büyük bir kaos oluşturulmaktadır. Şerefli Gazzeliler çocuklarına götürebilecekleri bir lokma için itiş kakış içine girmek zorunda bırakılmakta ve küçük düşürülmektedir. Dünya tarihinin en şerefli mücadelelerinden birini vererek her halükarda ayakta kalan bir halk, silahlı askerlerin karşısında yerlerde süründürülerek, aşağılanmaktadır. Yüzlerce kişi yiyeceğe ulaşmak isterken, hunharca katledilmektedir. Bu açlık, tabiî bir afetin neticesi değildir. Alçakça uygulanan bir soykırım mühendisliğinin son aşamasıdır. Değerli dostlar, Süre tükenmektedir... Hayat tükenmektedir... Onur tükenmektedir...

Başta ilk günden itibaren Gazze'nin sesini tüm insanlığa duyuran Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere tüm yetkililere tarih boyunca insanlığın vicdan yükünü omuzlayan aziz milletimizin her ferdine sesleniyorum.

Lütfen tüm önceliklerimizi değiştirerek insanlığı bir kez daha Gazze'de yaşanan büyük trajediye yöneltelim. Bu mutlak şer ve kötülüğe derhal müdahale edilmediği takdirde, -tıpkı Bosna gibi- bütün insanlığın utançla anacağı bir Gazze'miz olacak! Vallahi ahirette Gazze'den sorulacağız! Vallahi ahirette bunun hesabını veremeyeceğiz!"

KAYNAK: HABER7
Ömer Faruk Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Faruk Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 41
  • Abdullah Ademoğlu 2 saat önce Şikayet Et
    Allahım Allah'ım Allah'ım Sen vesilesini halkeyle İtrail ve yardımcılarını kahru perisan eyle , bizlere de görmeyi nasip eyle Amin Amin Amin ya erhamerrahimin amin
    Cevapla
  • Mkaplan 2 saat önce Şikayet Et
    Vallahi de billahi de yeter artık. Öleceksek Allah için ölelim.
    Cevapla
  • Misafir 2 saat önce Şikayet Et
    bir gece ansızın
    Cevapla
  • Misafir 2 saat önce Şikayet Et
    kesilikle destekliyoruz hemen müdahale edilmelidir
    Cevapla
  • Hak arayan 2 saat önce Şikayet Et
    ALLAH GAZZE için şehit olmayı nasip etsin bize o zalimlerin bütün malları yasaklansın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
On yıllardır merak ediliyordu! ABD paylaştı! Sır perdesi aralanıyor
AB ve 25 ülkeden İsrail'e Gazze çağrısı!