Türkiye'nin Eurofighter anlaşmasında kritik madde! Teknisyenlerimiz tam kalbine girecek
Türkiye savunma sanayi envanterine Eurofighter Typhoon'u dahil etti. İngiltere ile imzalanan anlaşmanın detayları belli olurken Türkiye'nin dışa bağımlılığını azaltmak için kritik hamleler yer aldı.
Türkiye savunma sanayi alanında gücünü kanıtlarken bütün dünya İngiltere ile gerçekleştirilen Eurofighter anlaşmasına kilitlendi. Uzun süredir Ankara’nın almak istediği Eurofighter Typhoon savaş uçağının Türk savunmasının envanterine dahil edilmesi süreci başladı.
İstanbul’da 98 ülkenin katılımıyla 17’ncisi gerçekleştirilen IDEF Savunma Sanayi Fuarı’nda İngiltere ve Türkiye arasında anlaşmalar imzalandı.
Eurofighter'ın tedarik sürecinin devamında, daha önce ihraç edilen savaş uçaklarından bambaşka bir rota izleneceği öğrenildi.
Özellikle F16 savaş uçaklarında, hava aracının hassas detayları Türk teknisyen ve pilotlarla paylaşılmıyordu. Bakım ve onarım süreci de Türkiye'den izole şekilde gerçekleştiriliyor ve bunun için ciddi zaman ve maliyet kaybı yaşanıyordu.
Türkiye, Eurofighter'da bu sorunların hiçbirisiyle karşılaşmayacak...
TÜRK TEKNİSYENLER EN İNCE AYRINTISINA KADAR BİLGİ SAHİBİ OLACAK
Eurofighter alımına dair anlaşmanın detaylarına ilişkin kritik bilgilere ulaşıldı.
Tgrthaber.com'un aktardığına göre, anlaşma kapsamında;
-
Türk pilotlar ve teknisyenler Eurofighter uçaklarının kullanımı ve bakımına dair eğitim sürecine alınacak.
-
Eğitilen teknisyen ve pilotlar detaylı tip intibak kurslarını tamamlayarak uçağın bütün yönlerine hakim olacak.
BAKIM İÇİN AVRUPA'YA GİTMEYECEK
-
25 saatten 200 saate kadar olan uçuş sürelerinde Eurofighter Typoon uçakları Türkiye’de bakım görecek. Türkiye’nin yerli savunma sanayisinin bakım ve lojistik kabiliyetleri güçlendirilecek.
-
500 ve 1000 saatlik detaylı bakımlar için uçakların üretildiği fabrikalarda gerçekleştirilecek.
-
Bu süreçte Türk teknisyenler uluslararası standartlarda uzmanlaşması sağlanacak ve savunma sanayi üretimin yanı sıra bakım aşamalarında dışa bağımlılığı azaltacak.
‘Milli Teknoloji Hamleleri’ ile savunma sanayii alanında atılan adımlar, Türkiye’nin dışa bağımlılık oranını yüzde 80 seviyelerinden yüzde 20 seviyelerine indirmişti.
-
ufuk 1 gün önce Şikayet EtUçağın kaynak kodlarını vermezlere işe yaramaz...Beğen Toplam 6 beğeni
-
murat 1 gün önce Şikayet EtŞu anki mevcut uçaklar; itrail-amerikanın dost bölge diye yükledikleri proğramla itraile bomba atamıyor.Beğen
-
murat 1 gün önce Şikayet EtŞu anki mevcut uçaklar; itrail-amerikanın dost bölge diye yükledikleri proğramla itraile bomba atamıyor.Beğen
-
zerr 1 gün önce Şikayet EtButun ozelliklerini kopyalayip, bizim ucaklarda uretinBeğen Toplam 1 beğeni
-
odp 1 gün önce Şikayet EtMilli silahlarımızın entegrasyonu?Beğen Toplam 2 beğeni