Bursa'daki yangında son durum ne? Bin 765 kişi tahliye edildi! İşte son gelişmeler...
Son dakika: Bursa'nın Gürsu ile Kestel ilçeleri arasındaki ormanlık alanda çıkan yangına müdahale havadan ve karadan devam ediyor. Peki orman yangınlarında son durum ne? İşte detaylar...
SON DAKİKA: Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), yurdun çeşitli yerlerinde meydana gelen orman yangınlarına 5 bin 400 personel, 119 hava aracı ve 1537 kara aracı ile müdahale edildiğini bildirdi. Gece saatlerinde Bursa'dan gelen yangın görüntüleri, endişe yaratırken; alevlere mücadele devam ediyor. Gürsu ile Kestel ilçeleri arasındaki ormanlık alanda çıkan yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor.
- Yangında bir itfaiye erinin ise kalp krizi geçirerek hayatını kaybettiği öğrenildi.
Bin 765 kişinin tahliye edildiği 3 mahallede, evlere geri dönüş başlarken, yanan bölge dronla havadan görüntülendi. İşte orman yangınlarına ilişkin son dakika gelişmeleri...
Karabük'ün Safranbolu ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangına müdahale 5. gününde devam ediyor.
Çavuşlar köyü Mezarlık mevkisindeki ormanlık alanda çıkan yangının söndürülmesi için ekiplerin çalışması sürüyor.
Antalya'nın 3 ilçesinde çıkan orman yangınlarının kontrol altına alınmasının ardından ekipler soğutma çalışmalarına devam ediyor.
Alanya'nın Söğüt Yaylası'nda, Gazipaşa'nın Doğanca Mahallesi'nde ve Serik'in Akbaş ve Karataş mahallelerindeki ormanlık alanlarda çıkan yangınlar tamamen kontrol altına alındı. Antalya Orman Bölge Müdürlüğü ve itfaiye ekipleri, yanan alanlarda havadan ve karadan soğutma çalışmalarını sürdürüyor.
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yurt genelinde devam eden yangınlarla ilgili açıklama yaptı:
Bursa'dan güzel haberler alabiliriz.
4 ilde 5 yangın kontrol altına alındı.
Dün 84 yangın ile mücadele ettik.
15 Ekim'e kadar teyakkuz halinde olmalıyız.
Yumaklı, "Büyük risk teşkil eden kıyı kesimleri başta olmak üzere bugün Marmara'nın güneyi, Ege'nin de kuzeyi ve Batı Karadeniz, hatta Ege'nin içi de riskli görünüyor. Bizler bütün imkanlarımızı, konumlandırmalarımızı bu noktalara yapmış durumdayız." şeklinde konuştu.
Diyarbakır'ın Lice ilçesi kırsalında ormanlık alanda çıkan yangın ekiplerin müdahalesiyle söndürüldü.
Bursa'nın Gürsu ile Kestel ilçeleri arasındaki bölgede ve Uşak'ın Sivaslı ilçesinde çıkan orman yangınlarına havadan ve karadan müdahale ediliyor.
Orman Genel Müdürlüğü, Türkiye’nin farklı bölgelerinde devam eden orman yangınlarına karşı karadan ve havadan aralıksız müdahaleye devam ettiklerini açıkladı. Sosyal medyadan yapılan paylaşımda, "Yeşil Vatan'da devam eden yangınları bir an evvel kontrol altına almak için mücadelemiz devam ediyor" ifadelerine yer verildi.
Bursa’nın Orhaneli ilçesindeki orman yangınına müdahale eden 38 yaşındaki itfaiye eri Ramazan Şaşkın, kalp krizi geçirdi. Şaşkın, kaldırıldığı hastanede kurtarılamadı.
Karabük'ün Safranbolu ilçesindeki orman yangınına 5. gününde müdahale sürüyor. Kentte yangın nedeniyle boşaltılan köy sayısı 18'e, mahalle sayısı ise 50'ye yükseldi.
Karabük’te 23 Temmuz'da başlayan ve hala devam eden yangınları sonucu oluşan duman bulutu, komşu kent Bolu’ya ulaştı. Bolu’da araçların üzeri külle kaplanırken, kent genelinde duman kokusu oluştu.
27 Temmuz tarihine ilişkin Avrupa ve Türkiye'de orman yangınlarına ilişkin risk haritası oluşturuldu. Türkiye, riskli bölgeler arasında bulunuyor.
Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Çadırlı Mahallesi'ndeki ormanlık alanın 3 noktasında dün henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıkmış, alevlere 8 helikopter, 4 yangın söndürme uçağı, 110 kara aracı ve 526 personele müdahale edilmişti. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Silifke'deki yangının büyük ölçüde kontrol altına alındığını açıklamıştı.
Mersin'in Silifke ilçesinde dün çıkan ve büyük ölçüde kontrol altına alınan orman yangınına müdahale devam ediyor. Çadırlı Mahallesi'ndeki ormanlık alanda dün başlayan yangının tamamen söndürülmesi için ekiplerin çalışmaları sürdü. Gece çalışmalara ara veren söndürme helikopterleri de sabahın ilk ışıklarıyla havadan müdahaleye yeniden başladı.
Uşak'ın Sivaslı ilçesinde meşelik alanda başlayıp ormana sıçrayan yangın, ikinci gününde havadan ve karadan müdahaleyle söndürülmeye çalışılıyor. Ketenlik köyü yakınlarında dün saat 13.00 sularında başlayan yangına müdahale gece boyunca devam etti. Yangına havanın aydınlanmasıyla yeniden hava müdahalesi başladı.
614 personel, 36 arazöz, 20 su tankeri, 20 iş makinesi ve hava araçlarıyla müdahale edilen yangın nedeniyle 5 ev ve 4 ahır yanarken, 769 kişi ve 318 ev tahliye edildi.
Türkiye ve Avrupa genelinde hava sıcaklıkları çok yüksek seviyede etkisini sürdürürken, birçok ülkenin orman yangınlarıyla mücadelesi devam ediyor.
Bursa'nın Orhaneli ilçesinde çıkan orman yangını, büyük oranda kontrol altına alındı. İlçeye bağlı Yakuplar Mahallesi'ndeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangının ilerlemesi durduruldu. Soğutma çalışmaları devam ediyor.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bursa'daki orman yangınına ilişkin, "Halihazırda da hissettiğimiz bir rüzgar var. Bundan endişeleniyoruz. Yakın takip ediyoruz. İnşallah sonuç alırız daha fazla ilerlemesinin önüne geçmiş oluruz" dedi.
Uraloğlu, bölgede daha aktif olan yangının 2 bin 200 dairelik TOKİ konutları kuzey tarafında olduğunun altını çizdi.
Uraloğlu'nun bölgedeki incelemesine Vali Erol Ayyıldız ve AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan eşlik etti.
Orman Genel Müdürlüğü envanterine kayıtlı 3 helikopter ve 3 yangın söndürme uçağının da havadan müdahalesi devam ediyor. Ayrıca, Bursa'nın Gürsu ilçesi Karahıdır mevkisindeki orman yangını nedeniyle dün saat 23.00 civarında Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından trafiğe kapatılan Bursa Çevre Otoyolu'nun Yıldırım Kavşağı ayrımı-Bursa Doğu Kavşağı ile Bursa Doğu Kavşağı-Turanköy Kavşağı, yeniden ulaşıma açıldı.
AK Parti Bursa milletvekilleri Emine Yavuz Gözgeç, Ahmet Kılıç, Emel Gözükara Durmaz ve Refik Özen ile AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan, Bursa'nın Gürsu ve Kestel ilçeleri arasındaki ormanlık alanda çıkan yangın bölgesinde inceleme yaptı.
Bursa'nın Gürsu ile Kestel ilçeleri arasındaki ormanlık alanda çıkan yangına müdahale havadan ve karadan devam ediyor. Gece boyunca 1777 personel ve 688 araçla aralıksız sürdürülen yangını kontrol altına alma çalışmalarında günün ağarmasıyla havadan müdahaleye de yeniden başlandı.
AFAD, yurdun çeşitli yerlerinde meydana gelen orman yangınlarına 5 bin 400 personel, 119 hava aracı ve 1537 kara aracı ile müdahale edildiğini açıkladı.
AFAD'tan yapılan çıklamada, 20-26 Temmuz tarihleri arasında olası risklerin önüne geçmek amacıyla, 10 ilde meydana gelen yangınlarda 53 yerleşim biriminde vatandaşların güvenli bölgelere alındığı belirtilerek, yangınlar söndürüldükten sonra vatandaşların yerleşim yerlerine döndükleri vurgulandı.
-
Gemicili dayi 3 saat önce Şikayet EtYangın uçakları yetersizBeğen Toplam 1 beğeni
-
Agaa 3 saat önce Şikayet EtYangın orhanelide deil HarmancıktaBeğen
-
Gursoy 3 saat önce Şikayet EtBu kadar.orman.yangini normal.degil, bunun alt8ndq.Paris.iklim.antlasmqsina atilam.imza varBeğen Toplam 1 beğeni
-
Nuh 3 saat önce Şikayet EtBu yangınlar sadece bana mı anormal geliyor aynı anda 10 yerde birden başlıyor hepsi kendiliğinden mi çıkıyor doğru düzgün bir açıklama bekliyoruzBeğen
-
Köybekçisi 3 saat önce Şikayet EtYangın mücadelesinde vefat edenlere Allah cc rahmet eylesin. Köylerin boşalıp şehirlere göç etmesi ormanları bekçisiz bıraktı.Beğen