Selçuk Bayraktar'dan çarpıcı cevap: Kimse yalanlarını Baykar'a sokamaz
Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Baykar'ın savunma, havacılık sanayisindeki çalışmalarını üniversite adaylarına anlattı. Bayraktar, Baykar'ın mühendis alırken nelere dikkat edildiği sorusuna çarpıcı bir cevap verdi.

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Kültür ve Medeniyet Vakfı, Cansağlığı Vakfı ve Baykar'ın savunma, havacılık sanayisindeki çalışmalarını üniversite adaylarına anlattı.
Bayraktar, İbn Haldun Üniversitesinin, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) işbirliğiyle "Yarınki Türkiye" temasıyla düzenlediği TercihFest 2025 etkinliğinde gençlerle bir araya geldi.
TARİHE GEÇEN BAŞARI
Üniversite tercih dönemindeki aday öğrencilere, Türkiye'nin ilk insansız savaş uçağı olan KIZILELMA'yı anlatan Bayraktar, Baykar'ın 7 bin 500 kişilik bir ekibin aile gibi çalışarak, 37 farklı ülkeye, gelirin yüzde 90'ının ihracattan elde edileceği şekilde insansız hava araçları ürettiğini söyledi.
Bayraktar, uzaya bağımsız bir şekilde yetişebilmek için fırlatma araçları da inşa ettiklerini belirtti.
Kurdukları Kültür ve Medeniyet Vakfında yürüttükleri sanat, kültür ve medeniyet çalışmalarına değinen Bayraktar, Cansağlığı Vakfının ise tıbbi araştırmalar yaparak tıbbın yüksek teknolojiyle buluştuğu noktada kanser ve psikolojik rahatsızlıklarla ilgili araştırmaları toplumsal sağlıkla buluşturmayı amaçladığını ifade etti.
'KİMSE YALANLARINI BAYKAR'A SOKAMAZ'
Bayraktar, Baykar'ın mühendis alırken nelere dikkat edildiği sorusuna ise "Baykar'ın mühendislik kriterleri uyumuna ve azmine bakıyoruz. Bunun yanında her hayat görüşünden yol arkadaşımız var ancak etik bizim için çok önemlidir. Kimse yalanlarını Baykar'a sokamaz. Doğru ahlak bizim için önemli. Özellikle ülkemize ve insanlığa fayda verme gayretinde olanlar her zaman bir adım önde oluyorlar." yanıtını verdi.
Öğrencilere seslenen Bayraktar, "Sizler bütün müesseseleriyle yıkılmış dünyayı yeniden inşa edecek genç kardeşlerimizsiniz. İnşallah Allah yolunuzu ve bahtınızı açık eyler. Tekrardan tebrik ediyorum." diye konuştu.
-
Selim 1 saat önce Şikayet EtBayraktar kardeş ülkecek yanıyoruz sizden ricam yangın söndürme ihası gelıstırmenızBeğen Toplam 27 beğeni
-
Er-ol 1 saat önce Şikayet EtYolun ve yolumuz açık olsun güzel insanBeğen Toplam 18 beğeni
-
Misafir 2 saat önce Şikayet EtAllah yar ve yardımcınız olsun inşallahBeğen Toplam 19 beğeni
-
Bir Baba 2 saat önce Şikayet Etİşte gerçek Atatürk çü gençler Z kuşağı geleceğiniz Türkiye’nin geleceği için ayrılın şimdiki heykelden başka birşey istemeyen mahalleden geleceğinizi alem içki masalarında karartmayın sizi yönlendirenlerin çoğu bir eli balda bir eli tereyağında inanmayın onlara onların tek görevi var Türkiye’nin önünü kesmek efendileri onlardan bunu istiyor.Beğen Toplam 13 beğeni
-
Hikmet 2 saat önce Şikayet EtTebrik ederim. Bu bir vizyoner bakış. Sanayimizin yüz akı… Mühendislik becerisi yanında etik ve ahlaki değere sahip. İş adamlarımız böyle olmalıBeğen Toplam 20 beğeni