İmamoğlu'nun yüksek lisans diploması da iptal edildi

İBB soruşturmaları kapsamında tutuklanan Ekrem İmamoğlu'nun yüksek lisans diplomasının da iptal edildiği öğrenildi.

GİRİŞ 28.07.2025 08:39 GÜNCELLEME 28.07.2025 09:16
Bu Habere 166 Yorum Yapılmış

İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasından tutuklu eski İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yüksek lisansını iptal etti.

Üniversite yönetimi, 24 Temmuz 2025 tarihli ve 28 sayılı toplantısında aldığı kararla, İmamoğlu’nun yüksek lisans mezuniyet işlemlerinin “koşullardaki eksiklik” gerekçesiyle geçersiz olduğuna hükmetti.

REKTÖRLÜK: İNCELEYİN

İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü’nden 1990 tarihinde usulsüz yatay geçiş yaparak mezuniyetleri ve diplomaları ‘yokluk’ ve ‘açık hata’ gibi gerekçelerle geri alınarak iptal edilen 28 kişiyle ilgili inceleme ve gerekli işlemlerin yapılması talep etti. Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü de, İmamoğlu’nun, ‘lisans mezuniyet’ koşulunun sağlanamadığından bahisle ve öğrencilik statüsüne girişte yer alan ‘koşullarda eksiklik’ nedeniyle yüksek lisans mezuniyetinin ve diplomasının geçersiz sayılmasına” karar verdi. İmamoğlu’nun hazırladığı mezuniyet tezinin de YÖK Başkanlığı’na ait Ulusal Tez Merkezi’nden kaldırılmasına oy birliğiyle karar verildi.

NE OLMUŞTU

İstanbul Büyükşehir Belediye eski Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun diploması 18 Mart 2025 günü iptal edildi. Ertesi gün gözaltına alınan İmamoğlu 23 Mart 2025 tarihinde tutuklanarak cezaevine gönderildi.

KAYNAK: YENİŞAFAK
Özgür Bayrak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Bayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 166
  • Gerçek Türk 1 ay önce Şikayet Et
    Neden İstanbul üniversitesi, İmamoğluna bu belgeleri usulsüzce düzenleyen üniversitesite de kimler var. Asıl en büyük sorun burada, kesinlikle maddi destek alarak bu diplomalar verilmiştir.
    Cevapla
  • Mammut 1 ay önce Şikayet Et
    Kendi bu kadar çalabilmiş,acaba bunu kullananlar ne kadar çaldılar Allah bilir...bunda o Beyin yok , birileri güzel kullanmışlar, sonuç ortada,, özgür ve avaneleri her gün keyif yapıyorlar gezip dolaşıyorlar bu sayede, bakalım onların sonu nasıl olacak;)) tatlı tatlı yemenin acı acı çıkarması vardır.zaman gösterecek hepsini
    Cevapla
  • tosun 1 ay önce Şikayet Et
    lisanslı diploma yi nereden çalmış acaba
    Cevapla
  • Omer 1 ay önce Şikayet Et
    Mütahitin cocugu kursaguna helal lokal girmemis ama bu denli dolandiricilikda dünyada eis benzeride yok tapincakci chp yi bile eline gecirdi onlarca vekil olan bir partisi teslim Aldi istanbulun haracini yedi Dünyanin en zeginlerinden oldu binlerce gazeteci ve medyasini Emir eri yapti genis. bir mafya ve rüsvet agi kurdu diplama dahil hic Birsey emek vermeden yani bu dolandiricilik yüz
    Cevapla
  • Tatar Remi 1 ay önce Şikayet Et
    olması gereke olmuş hırsıza layık olduğu muamele yapılmış
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: İspanya'dan tarihi İsrail kararları! Peş peşe duyurdular, Tel Aviv çıldıracak
Kılıçdaroğlu'na sürpriz telefon! Özür diledi