İstanbul'da sünger fabrikasında büyük yangın: Patlamalar meydana geldi
Çekmeköy'de sünger fabrikasında çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin yaklaşık iki saatlik çalışmasıyla kontrol altına alınarak söndürüldü.
Alemdağ Şair Mehmet Akif Ersoy Caddesi'nde ormana yakın noktada bulunan sünger fabrikasında henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.
İhbar üzerine bölgeye Anadolu Yakası'ndaki itfaiye gruplarından çok sayıda ekip sevk edildi. Çevre belediyelerden su tankları bölgede çalışmalara destek verirken itfaiye görevlilerinin söndürme çalışmalarına TOMA araçları da katıldı.
Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi aldı, sağlık ekipleri hazır bulunduruldu.
ALEVLER BİRÇOK İLÇEDEN GÖRÜLDÜ
Fabrikadaki kimyasal maddelerin de yanmasıyla alevlerin şiddeti kısa sürede arttı.
Yükselen alevler gece karanlığında birçok ilçeden görüldü, yoğun duman oluştu.
PATLAMALAR MEYDANA GELDİ
Fabrikanın Taşdelen mesire alanı, at çiftliği ve sitelere yakın konumda yer almasına karşılık itfaiye ekipleri, alevlerin bu bölgelere sıçramaması için yoğun çaba harcadı.
Trafo sisteminde de patlamalar meydana gelirken çevrede elektrik kesintisi yaşandı.
İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA
İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada, elyaf-sünger fabrikasında yangın çıktığı belirtilerek şu ifadelere yer verildi:
"Olayın ardından bölgeye çok sayıda itfaiye, AFAD ve UMKE ekibi sevk edilmiştir. Ekiplerin yoğun müdahalesi devam ederken yangının ormanlık alana sirayet etme riskine karşı gerekli tedbirler alınmakta olup, ilk belirlemelere göre yangında ölen ya da yaralanan bulunmamaktadır. An itibarıyla ormanlık alana sirayet söz konusu olmamakla birlikte, yangını söndürme çalışmaları devam etmektedir."
YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI
Yangın, ekiplerin yaklaşık iki saatlik çalışmasıyla çevredeki mesire alanı, yerleşim yerleri ve at çiftliğine sıçramadan kontrol altına alınarak söndürüldü.
Ardından soğutma çalışması başlatıldı.
VALİ GÜL İNCELEMELERDE BULUNDU
İstanbul Valisi Davut Gül, Çekmeköy'deki fabrika yangınının erken müdahaleyle, ormana ve yerleşim yerlerine sıçramadan söndürüldüğünü söyledi.
Vali Gül, Alemdağ Şair Mehmet Akif Ersoy Caddesi'nde ormana yakın noktada bulunan sünger fabrikasında çıkan ve ekiplerin yaklaşık iki saatlik müdahalesiyle söndürülen yangının ardından alanda incelemelerde bulundu.
İnceleme öncesi gazetecilere açıklama yapan Vali Gül, Çekmeköy'de sünger fabrikasında çıkan yangına ekiplerin müdahalede bulunduklarını ifade etti.
"YERLEŞİM YERLERİNE SIÇRAMADAN SÖNDÜRÜLDÜ"
Gül, "Bu fabrikanın şöyle bir özelliği var; hem yerleşim yerlerinin içerisinde olması hem de ormana sınır olmasından dolayı yangının büyüme ihtimali vardı. Erken müdahale edilmesi, kurumların birlikte koordine olmaları neticesinde hamdolsun ormana, yerleşim yerlerine sıçramadan söndürüldü." dedi.
Yangının çıkış nedeninin henüz bilinmediğini, sonraki süreçte ortaya çıkacağını belirten Gül, yangında can kaybı veya yaralı olmadığını vurguladı.
"ORMANA SIÇRAMA İHTİMALİ ARTIK YOK"
Vali Gül, "geçmiş olsun" dileklerini ileterek, "At çiftliği ormanın kenarında, dolayısıyla at çiftliğine de ormana da sıçramadı. Öyle bir sıkıntı yaşanmadı ama böyle bir tehlike vardı. Orman başta olmak üzere emniyet, itfaiye, jandarma, tüm kurum ve kuruluşlarımız, belediyemiz hepsi önlemleri aldı. Yangın kontrol altına alındı. Ormana sıçrama ihtimali artık yok. Yangının en şiddetli olduğu saatlerde de ormana ya da at çiftliğine sıçrama olmadı." ifadelerini kullandı.
Gül, daha sonra Çekmeköy Kaymakamı Resul Çelik, Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez ve diğer yetkililerle yanan fabrikada incelemelerde bulundu.
-
metin 2 saat önce Şikayet Etormanları fabrikaları kim yakıyo yetkililer nerdeBeğen
-
Kenan Sağlam 2 saat önce Şikayet EtKatliamcı Siyonist İsrail, İran'a füzelerden daha fazla ajanları aracılığıyla zarar verdiğine şahit olduk. Türkiye'nin güvenliği için Mossad'a ajanlık yapan terör örgütü fetö nün Türkiye'de ve yurtdışında hiç zaman kaybetmeden imhası zaruri.Beğen
-
Uzman. 3 saat önce Şikayet EtSünger yangınının gazı % 100 toksiktir.Beğen
-
Tekniker 4 saat önce Şikayet EtYangin cikan bölgelerde elektriklerin kapatilmasi ilk önlemler arasinda sayilabilir.Beğen
-
Araştırılmalı 4 saat önce Şikayet EtDaha önceki fabrika yanginlarinda yazmıştım bu yanginlarin istatistiği çok yüksek belkide gerçekten kendiliğinden oluştu ama sabotaj yada ihmal bakılmalı ev yanginlarindan daha yüksel fabrika yangın oranı olurmu birde fabrika adı üstünde içi i san dolu başladığında ilk gören hiç mi yık sondurecekBeğen Toplam 2 beğeni