Kastamonu'da havai fişek ve meşale kullanımı yasaklandı

Kastamonu Valiliği, il genelinde havai fişek, işaret fişeği, meşale gibi patlayıcı ve yanıcı maddelerin kullanımının 15 Ekim'e kadar yasaklandığını bildirdi.

GİRİŞ 03.08.2025 16:23 GÜNCELLEME 03.08.2025 17:43
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Kastamonu Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, muhtemel terör eylemleri, sabotaj, kundaklama, molotofkokteyli kaynaklı saldırılar ile orman yangınlarının önlenmesi için kararlar alındığı belirtildi.

  • Bu kapsamda il sınırları içerisinde havai fişek, işaret fişeği, meşale, patlayıcı ve yanıcı maddelerin kullanılmasının 1 Ağustos-15 Ekim arasında yasaklandığı belirtildi.

Bidon, varil, şişe gibi kaplarla yapılan akaryakıt satışları ile ilgili olarak da uyarıların yer aldığı açıklamada, "Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği'nin ilgili maddesine göre, çeşitli kaplarla gerçekleştirilen akaryakıt satışları, ödeme kaydedici cihazın ilgili modülüne plaka numarası yerine plakasız yazılıp, müşterinin adı soy adı, unvanı, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası, vergi kimlik numarası bilgileri girilerek yapılabilecek. Karara uymayan akaryakıt istasyonu sorumluları hakkında fiil ayrı bir suç teşkil etmediği takdirde ilgili kanuna göre yasal işlem yapılacaktır." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, orman yangınlarının önlenmesi başta olmak üzere, vatandaşların huzur ve güvenliğinin korunması, kamu düzeninin sağlanması amacıyla alınan kararlara uyulmasını gerektiğinin altı çizildi.

Son dakika: Bir ilimizde 3 aylık yasak kararı! Artık satılamayacakSon dakika: Bir ilimizde 3 aylık yasak kararı! Artık satılamayacak

Bursa'da havai fişekle yangın çıkaranların cezası belli oldu! 1 kişi tutuklandıBursa'da havai fişekle yangın çıkaranların cezası belli oldu! 1 kişi tutuklandı

Tayland'da havai fişek fabrikası patladıTayland'da havai fişek fabrikası patladı

Bağcılar Belediyesi zabıtasından patlayıcı ve yanıcı madde uyarısıBağcılar Belediyesi zabıtasından patlayıcı ve yanıcı madde uyarısı

KAYNAK: AA
Ömer Faruk Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Faruk Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 8
  • izmirli adam35 1 hafta önce Şikayet Et
    bütün şehirlerde yasak olsun havai fişek
    Cevapla
  • hakan 1 hafta önce Şikayet Et
    tüm türkiyede kalıcı olarak yapımı satımı ve kullanılması yasaklanmalı
    Cevapla
  • Tamamen 1 hafta önce Şikayet Et
    Bu görgüsüzlük tamamen kaldırılsın. Nefret ediyorum gece vakti düğünüm var diye milleti gürültüye boğan bu tür görgüsüzlüklerden
    Cevapla
  • Gerçek Söz 1 hafta önce Şikayet Et
    Havai fişek gösterilerinin sadece Kasım - Nisan arasında serbest olması gerekir.
    Cevapla
  • Deli insanlar 1 hafta önce Şikayet Et
    Düğünleri de yasaklayın. Nişan, nikah , düğün, hepsi bir arada nikah salonda 1 saat olsun maksimum. Düğünlerde arabayla konvoy yapmayı da yasaklayın, Düğün konvoyu yapıp kornaya basmayı da, apartmanların önünde müzik çalıp düğün yapmayı, yüksek sesle müzik çalarak gelin getirmeyi de yasaklayın. Düğüne sessizce efendi gibi gidip gelsinler, 1 saat düğün nikah nişan hepsini bir arada yapsın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tüketici haklarında yeni dönem: Doğrudan satışlara yeni düzenleme!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Balıkesir merkezli depremle ilgili ilk mesaj!