Afyonkarahisar’da gölet faciası: 11 yaşındaki iki çocuk boğularak hayatını kaybetti

Afyonkarahisar’da serinlemek için gölete giren 11 yaşındaki iki çocuk boğularak hayatını kaybetti.

GİRİŞ 05.08.2025 07:47 GÜNCELLEME 05.08.2025 08:53
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Afyonkarahisar’da gerçekleşen olay, İhsaniye ilçesi Yaylabağı beldesinde meydana geldi.

Edinilen bilgilere göre, 11 yaşlarındaki A.A.K. ve M.E.Ö., serinlemek için bir kısmı bataklık olan gölete girdi. Bir süre sonra çocukların gözden kaybolduğunu gören çevre sakinleri durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirerek yardım istedi.

İhbar üzerine bölgeye İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), sağlık, jandarma ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

Bölgeye gelen AFAD ekipleri yaklaşık 15 dakika süren çalışmanın ardından çocukların cansız bedenlerine ulaştı. Yapılan incelemenin ardından iki çocuğun cenazesi, otopsi yapılmak üzere Afyonkarahisar Devlet Hastanesindeki Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü. Hastanede işlemleri tamamlanan iki çocuğun cenazesi daha sonra ailelerine teslim edildi. Yaylabağı beldesindeki mezarlığa getirilen iki çocuğun cenazesi, burada kılınan namazın ardından toprağa verildi.

Gözyaşının sel olduğu cenazede çocukların aile üyeleri sinir krizleri geçirdi. Öte yandan, olayla ilgili savcılık tarafından başlatılan soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

KAYNAK: İHA
Ömer Faruk Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Faruk Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 6
  • vatansever32 6 gün önce Şikayet Et
    Ah yavrularım neden girdiniz o suya. çamur zaten belli belli. yaklaşma diye bağırıyor. yaktınız ciğerimizi ,:(
    Cevapla
  • Misafir 6 gün önce Şikayet Et
    Allah yakınlarına sabırlar versin Allah rahmet eylesin.
    Cevapla
  • Doğrucu 6 gün önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin, mekânları cennet olsun. Rabb'im ailelerine sabrı cemil ihsan eylesin.
    Cevapla
  • Hakan 6 gün önce Şikayet Et
    Ne kadar anlatırsanız anlatın bazen çocuklar tecrübe etmeden anlamıyorlar. Daha farklı tedbirler daha etkili öğretme yolları lazım. Allah ailelerine sabır versin.
    Cevapla
  • VatandaŞŞ 6 gün önce Şikayet Et
    Gölete Baraja girilmeyeceğini artık ÖĞRENELİM ÖĞRETELİM....Bu çocuklar ne bilsin balçığa saplanılıp bir daha çıkılmayacağını. Evde aileler okulda öğretmenler bilgi edinip bilgi vermeli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İki devasa gemi birbiriyle çarpıştı...
Özgür Özel "hodri meydan" cevabıyla köşeye sıkıştı! CHP'nin "şov" planı suya düştü!