Son dakika: 4 ilimizden kahreden haber! Alevler evlere sıçradı! Köyler tahliye ediliyor
Son dakika haberi... Orman yangınları yeniden ciğerlerimizi yakmaya başladı. İzmir Bergama, Mersin, Denizli ve Hatay'da çıkan orman yangını çıktı. Alevler yerleşim yerlerine sıçradı. Yangınlara havadan ve karadan müdahale sürüyor.
SON DAKİKA HABERİ: Yurt genelinde etkili olmaya başlayan yüksek sıcaklıklar ve ihmalkarlık beraberinde orman yangınlarını getirdi. İzmir'de biri biten diğeri başlayan orman yangınlarına bir yenisi daha eklendi. Hatay, Mersin ve Denizli'de de çıkan orman yangınlarına havadan, karadan ve denizden müdahale sürüyor.
İZMİR'DE BİR ORMAN YANGINI DAHA ÇIKTI
İzmir'in Bergama ilçesinde çıkan orman yangını şiddetli rüzgarın etkisiyle yerleşim yerlerine sıçradı. İlk belirlemelere göre 3 ev zarar görürken, yangına havadan ve karadan müdahale ediyor.
BERGAMA'DAKİ ALEVLER YERLEŞİM YERİNE SIÇRADI
Bergama ilçesine bağlı Demircidere Mahallesi’nde saat 15.30 sıralarında orman yangını çıktı. Şiddetli rüzgar nedeniyle hızla yayılan alevler, kısa sürede Yukarıbey Mahallesi’ne ulaştı.
Yangına, İtfaiye Dairesi Başkanlığı’na bağlı 4 araç ve 12 personelin yanı sıra, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri havadan ve karadan çok sayıda araç ve personelle müdahale ediyor.
BUCA YANGININA İLİŞKİN BİR KİŞİ TUTUKLANDI
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamaya göre, Buca ilçesinde otoyolda minibüste başlayan ve ormanlık alana sıçrayan yangına ilişkin gözaltına alınan servis şoförü, araç sahibi ve aracı tamir eden şüpheli ile sonradan gözaltına alınan aracı kiralayan kişinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.
- Adliyeye sevk edilen şüphelilerden araç sürücüsü, aracı kiralayan ve egzoz tamirini yapan şüpheliler tutuklanmaları, aracın tescil sahibi olan sürücü ise adli kontrol talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.
Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, araç sürücüsünün tutuklanmasına, diğer şüphelilerin ise adli kontrolle serbest bırakılmasına karar verdi.
VATANDAŞLAR TAHLİYE EDİLMEYE BAŞLANDI
Ayrıca su tankerleri ve orman gönüllüleri de söndürme çalışmalarına destek veriyor.
Yangını kontrol altına almak için yoğun çaba gösterilirken, bölgedeki vatandaşların güvenli alanlara tahliye edildiğini belirtildi.
HATAY'DA ORMAN YANGININA MÜDAHALE SÜRÜYOR
Hatay'ın Hassa ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangına karadan müdahale ediliyor. Bademli ve Eğribucak mahalleri arasındaki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.
İhbar üzerine bölgeye Orman Bölge Müdürlüğü personeli ve Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri ile 18 arazöz, 6 su tankı, 7 ilk müdahale aracı sevk edildi.
BİR MAHALLE BOŞALTILDI
Emniyet ve jandarmanın Toplumsal Olaylara Müdahale Araçları (TOMA) da ekiplerin çalışmalarına destek verdi.
Yangın nedeniyle Yukarıbucak Mahallesi tedbir amaçlı boşaltıldı.
Ekiplerin, alevlerin kontrol altına alınması için müdahalesi sürüyor.
MERSİN'DE ÇIKAN ORMAN YANGINI YERLEŞİM YERİNE SIÇRADI: YÜZLERCE VATANDAŞ TAHLİYE EDİLDİ
Mersin'in Silifke ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor.
Balandız ve Kırtıl mahalleleri çevresindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.
İhbar üzerine bölgeye Orman İşletme Müdürlüğü, AFAD, jandarma ve itfaiye ekipleri, 9 söndürme helikopteri, 46 arazöz ve 13 su ikmal aracı sevk edildi.
Rüzgarın etkisiyle geniş alana yayılan yangın nedeniyle Kırtıl, Balandız ve İmamuşağı mahalleleri tedbir amaçlı tahliye edildi, Çamlıca Mahallesi'nin de boşaltılmasına başlandı.
Silifke-Gülnar kara yolu da geçici olarak trafiğe kapatıldı. Ulaşım, Silifke-Beşçatal-Gülnar güzergahından sağlanıyor.
Ekiplerin, yangının kontrol altına alınması için havadan ve karadan müdahalesi sürüyor.
Bölgeye giden Mersin Valisi Atilla Toros, yangın yönetim aracının konuşlandırıldığı alanda inceleme yaptı, yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Toros, incelemesinin ardından gazetecilere, saat 12.45 sularında başlayan yangına 10 dakika içerisinde müdahale edildiğini söyledi.
Çalışmalara 9 helikopterin havadan destek sağladığını ifade eden Toros, şöyle konuştu:
"Bir helikopterimiz daha şu an yolda, diğer 9 helikopterle müdahaleye katılmasını bekliyoruz. Orman Teşkilatı'mız, AFAD'ımız, jandarmamız, yerel yönetimlerimiz, Büyükşehir Belediyesine ait itfaiye araçları, kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektöre ait bütün araçlar da yangınla mücadele kapsamında çalışıyorlar. Sahada 122 araçla yangına müdahale ediyoruz."
Toros, sahada 344 personelin görev aldığını belirterek, "Ayrıca can güvenliğinin sağlanması açısından da Jandarma Komando Taburu ile İlçe Jandarma Komutanlığımıza ait birliklerimiz de 210 personel ve 60 araçla sahada çalışmalarına devam ediyor." dedi.
'TOPLAMDA 90 HANE VE 190 KİŞİYİ TAHLİYE ETTİK'
Tedbir amaçlı 3 mahallenin boşaltıldığını dile getiren Vali Toros, Çamlıca Mahallesi'nde de tahliyeye işlemlerinin sürdüğünü anlattı.
Toros, ekiplerin ve vatandaşların can güvenliğinin temel öncelikleri olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:
"Toplamda 90 hane ve 190 kişiyi tahliye ettik. Halihazırda Silifke ilçemizde 370 kapasiteli 3 pansiyonumuzu hazırladık. Tahliye ettiğimiz vatandaşlarımızın geceyi geçirebilmeleri açısından her türlü imkanları sağlamış olduk. Çok şükür şu ana kadar herhangi bir yaralı vatandaşımız veya personelimiz bulunmamakta. Sahada zararla alakalı birtakım tespitlerimiz var. Buna ilişkin personelimizin çalışmaları devam ediyor. Bütün çalışmamız yangının en kısa sürede belirli çerçevede kontrol altına alınması için."
DENİZLİ ACIPAYAM'DA DA ORMAN YANGINI ÇIKTI
Denizli'nin Acıpayam ilçesinde çıkan orman yangınına havadan ve karadan müdahale ediliyor.
Gölcük Mahallesi'ndeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.
İhbar üzerine bölgeye 1 uçak, 4 helikopter, 19 arazöz, 11 ilk müdahale aracı, 3 iş makinesi ve 121 personel sevk edildi.
Ekiplerin yangını kontrol altına alma çalışmaları devam ediyor.
-
Sadi 5 saat önce Şikayet EtTekofestte yangin lara cozum bulan mucite, en yuksek para odulu verilmeli!Beğen Toplam 4 beğeni
-
Bekir 6 saat önce Şikayet EtOrmanları yakıyorlar devlet sert önlemler alsınBeğen Toplam 3 beğeni
-
Lütfü 6 saat önce Şikayet EtBunlar tamamen kasıtlı, ülkenin dikkatini yangınlara çekerken yine bir yerlerde ülke aleyhine birşeyler yapılıyor bu kesin. Kerkes kendi mıntıkasından sorumlu olmalı, bu ne vurdumduymazlık böyle. elini kolunu bağlayıp beklemek, böyle birşey olur mu? Devlet vatandaşa sorumluluk yüklemeli ve yakan tespit edildiğinde defteri dürülmeli o ya da bu şekilde.Beğen Toplam 5 beğeni
-
Düzce li 6 saat önce Şikayet Etbeton mikserleri ve tüm su fışkırtan tankerler seferber edilmeli bu ülke hepimizin ayrıca ormanlara yol yapılması lazım ve bu yolu devletten başka kimse kullanmamalıBeğen Toplam 3 beğeni
-
Misafir 6 saat önce Şikayet Etbu yangınları çıkaranlar yakalanınca direk idam ve yahudi casuslar var aralarındaBeğen Toplam 3 beğeni