Sezgin Tanrıkulu yine provokasyon peşinde! Hakan Fidan'ın sözlerini böyle çarpıttı

Hakan Fidan'ın terör örgütü SDG'ye yönelik 'Enayi değiliz' açıklamasını CHP'li Sezgin Tanrıkulu provoke etmeye çalıştı. Sözleri 'Kürtlere' söylenmiş gibi yansıtan Tanrıkulu "Kimse kusura bakmasın, Kürtler de 'enayi' değil." dedi.

GİRİŞ 14.08.2025 16:46 GÜNCELLEME 14.08.2025 16:58
Bu Habere 164 Yorum Yapılmış

   HABER7

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Suriye Dışişleri Bakanı Esad Hasan Şeybani ile Dışişleri Bakanlığındaki görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, terör örgütü PKK’nın Suriye’deki uzantısı PYD/SDG’nin silah bırakma ve Suriye ordusuna entegre olma konusunda 'oyalama' politikasına tepki gösterdi.

Bakan Fidan "YPG yönetim kadrolarının da zamana oynama politikasını bırakmaları lazım. Kusura bakmayın enayi değiliz! Küçük kurnazlıklarınızı görmüyor değiliz. Türkiye’nin güvenlik taleplerinin tatmin edilmediği bir ortamda bizim burada rahat durmamızın yolu yok!" dedi.

SİHA SEZGİN PROVOKE ETTİ

'Terörsüz Türkiye' süreci tüm aşamalarıyla hassas bir şekilde yürütülürken Hakan Fidan'ın terör örgütünün Suriye'deki koluna yönelik uyarılarını CHP'nin terörsüz Türkiye komisyonuna gönderdiği üyelerden biri olan Sezgin Tanrıkulu provoke etmeye çalıştı. Bakan Fidan'ın örgüte yönelik sözlerini 'Kürt halkına' söylenmiş gibi yansıtmaya çalışan CHP'li Tanrıkulu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada büyük bir provokasyona imza attı.

Tanrıkulu "Kimse kusura bakmasın, Kürtler de 'enayi' değil." diyerek Bakan Fidan'ın sözlerini bağlamından çıkardı.

 

 

Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 164
  • Misafir 3 gün önce Şikayet Et
    chp nın değismez milletvekili
    Cevapla
  • Misafir 3 gün önce Şikayet Et
    bu provakatör İsrail ajanıdır
    Cevapla
  • hasan 3 gün önce Şikayet Et
    Sezgin Tanrıkulu denen provakatör Kürt değil İSRAİL e hizmet eden bir UŞAK..
    Cevapla
  • Fatih 3 gün önce Şikayet Et
    Bunlar neden karalama kampanyası düzenliyor biliyor musunuz çünkü bunlar devlette çok büyük kayıtları var ki bundan dolayı saldırıyorlar, devlet zamanında kayıtlarını tutmuş... Devlet görevini yapmış kim bu memlekete kötülük yaptı ise kaydını almış, sırası geldiği zaman önüne koyuyor.
    Cevapla
  • çorumlu 3 gün önce Şikayet Et
    İnsanlıktan nasiplenmemiş provakotör
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'den 'Suriye' ve 'Türkiye' planı! "Gölge CIA", 'ekonomik darbe'yi ağzından kaçırdı
Maliye, tamamen robotik ve yapay zekalı işlem dönemini başlattı