Çanakkale'de yangın büyüyor! Tarihi alan kapatıldı, 7 köy tahliye edildi

Çanakkale'deki orman yangını rüzgar nedeniyle hızını artırdı. Sabah saatlerinde Tarihi Alan'ın kuzey hattı ziyaretçilere kapatıldı. Eceabat'a sıçrayan yangın nedeniyle de 7 köy tahliye edildi.

GİRİŞ 17.08.2025 16:23 GÜNCELLEME 17.08.2025 16:23
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

Türkiye orman yangınlarıyla mücadele ediyor. Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde dün yeni bir orman yangını çıktı. Yangın Eceabat ilçesine sıçradı. Yerleşim yerlerini tehdit eden yangın nedeniyle 7 köy tahliye edildi.

Alevlerle mücadele gece boyunca sürerken, yeni günün başlamasıyla hava araçlarıyla müdahale de yeniden başladı. Yangın nedeniyle Çanakkale Savaşları Tarihi Alanı'nın kuzey hattı ziyaretçilere kapatıldı.

İşte Çanakkale'deki orman yangınından son gelişmeler...

CANLI SON DAKİKA HABERLERİ
16:10
BAKAN YUMAKLI SON DURUMU PAYLAŞTI
BAKAN YUMAKLI SON DURUMU PAYLAŞTI

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Next Sosyal'deki hesabından, Çanakkale Gelibolu'da orman dışında başlayıp ormana sıçrayan yangındaki son durumuna ilişkin bilgi verdi.

Yangına, 12 uçak, 18 helikopter, 343 kara aracı, 1300 personel ile yoğun şekilde müdahaleye devam ettiklerini bildiren Yumaklı, şunları kaydetti:

"Dün saatte 60 kilometre hıza ulaşan rüzgar, bugün biraz daha düşük şiddetli seyrediyor. Nem oranı da yükseldi. Bu hava şartları bizim için düne göre daha fazla avantaj sağlıyor. Bu anlamda, düne göre çalışmalar daha olumlu yönde ilerliyor. Şu ana kadar bölgedeki şehitliklerimiz, yangından etkilenmemiştir. Tedbiren boşaltılan köylerdeki vatandaşlarımız, güvenli bölgelere alınmıştır. Yangının yerleşim yerlerini ve şehitlikleri etkilemeden, bir an evvel kontrol altına alınması için hem havadan hem de karadan yoğun şekilde mücadeleyi sürdürüyoruz."

Yumaklı, meteorolojik verilerin, bugün Marmara ve Kuzey Ege bölgelerinde rüzgarın etkili olduğunu gösterdiğini aktararak, dışarıda ateş yakılmaması ve yangına sebebiyet verecek davranışlardan kaçınılması yönünde uyarıda bulundu.

16:00
2 KÖY DAHA TAHLİYE EDİLDİ
2 KÖY DAHA TAHLİYE EDİLDİ

Çanakkale Valiliğinin yaptığı son açıklamaya göre ise Gelibolu ilçesine bağlı Ilgadere ve Beşyol köyü de tedbir amacıyla tahliye edildi.

TAHLİYE EDİLEN KÖY SAYISI 7 OLDU

Çanakkale Valiliğinin yaptığı son açıklamada, "Eceabat Beşyol köyü tedbir amaçlı tahliye edilmiştir. Tahliye edilen köy sayısı 7 oldu. Şu ana kadar yangın, çok şükür tahliye ettiğimiz yerleşim yerlerine sirayet etmedi. Tarihi alan (şehitlikler), ziyaretçilerin güvenliği açısından, kısmen ziyarete kapatıldı. Şu ana kadar yangından etkilenmedi. Bütün ekiplerimiz havadan ve karadan müdahaleye devam ediyorlar." ifadelerine yer verildi.

11:10
ALEVLER GİTGİDE BÜYÜYOR
ALEVLER GİTGİDE BÜYÜYOR

Alevler rüzgarında etkisiyle kısa sürede büyüyerek geniş bir alana sıçradı. İhbar üzerine bölgeye Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Yangına havadan 12 uçak, 18 helikopter karadan ise 155 arazöz, 8 iş makinası 899 personel ile müdahale devam ediyor.

09:05
TARİHİ ALAN KAPATILDI
TARİHİ ALAN KAPATILDI

Çanakkale'de devam eden yangın nedeniyle Çanakkale Savaşları Tarihi Alan’ın kuzey hattı geçici süreyle kapatıldı.

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesi Tayfur köyünde çıkan yangın nedeniyle Tarihi Alan’ın kuzey hattına girişlerin durdurulduğu açıklayan Çanakkale Savaşları Tarihi Alan Başkanlığı, "Eceabat ilçesi civarında devam eden orman yangını nedeniyle, ziyaretçilerin güvenliği, yangın söndürme çalışmaları ve alanın korunması amacıyla Tarihi Alan’ın Kuzey Hattı’na (Batık Gemi, Mimoza, 57. Alay ve Conkbayırı) ikinci bir duyuruya kadar girişler durdurulmuştur. Ayrıca Bigalı Kalesi, Bigalı Atatürk Evi ve Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi de geçici süreyle ziyarete kapalı olacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadelerini kullandı.

07:34
SABAH SAATLERİNDE MÜDAHALE TEKRAR BAŞLADI
SABAH SAATLERİNDE MÜDAHALE TEKRAR BAŞLADI

Çanakkale Valiliğinden yapılan açıklamada, "Çanakkale Gelibolu Tayfur köyü yangınına gece boyunca karadan müdahaleye devam edildi. Havanın aydınlanmasının ardından hava araçları ile yeniden müdahaleye başlandı. Ekiplerimiz yangını kontrol altına almak için yoğun gayret gösteriyorlar" ifadelerine yer verildi.

Bölgede devam eden yangın sabah saatlerinde dron ile görüntülendi.

06:31
ÇANAKKALE'DE 5 KÖY TAHLİYE EDİLDİ
ÇANAKKALE'DE 5 KÖY TAHLİYE EDİLDİ

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesi Tayfur ve Cumalı köyü mevkiinde dün yangın çıktı. Alevler rüzgarında etkisiyle kısa sürede büyüyerek geniş bir alana sıçradı. İhbar üzerine bölgeye Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Yangına karadan 75 arazöz, 20 itfaiye, 16 dozer, 84 diğer araçlar ve 985 personel ile yoğun müdahale devam ediyor. Yangında tedbir amaçlı Eceabat ilçesine bağlı Yolağzı, Küçükanafartalar, Büyükanafartalar, Kumköy ve Gelibolu ilçesine bağlı Karainebeyli köyleri tahliye edildi. Tahliye edilen 5 köyden toplam 251 kişi güvenli bölgelere sevk edildi.

KÖYLERE SIÇRAMADI

Çanakkale Valiliği'nin yangında tedbir amaçlı tahliye edilen köyler hakkında bilgi verdiği açıklamada şu ifadeler yer aldı; "Çanakkale Gelibolu Tayfur yangınında tedbir amaçlı 5 köyümüzden 251 vatandaşımız güvenli alanlara taşınmıştır. Bunlardan 112'si Eceabat Gençlik Konukevinde misafir edilmektedir. Başta orman teşkilatının kahramanları olmak üzere bütün kurumlarımız, ekiplerimiz yangına karşı mücadeleye devam etmektedir. Şu an itibari ile yangın tahliye edilen yerleşim birimlerine sirayet etmemiştir."

KAYNAK: İHA
Şule Altınel Haber7.com - İnternet Editörü
Haber 7 - Şule Altınel

Editör Hakkında

Sakarya’da doğdu. Marmara Üniversitesi’nde lisans eğitimini tamamlamasının ardından gazetecilik kariyerine başladı. 2016 yılından beri çeşitli medya kuruluşlarında çalıştı. 2025 Haziran ayından itibaren Haber7’de ‘gündem editörü’ olarak kariyerini sürdürmekte.
YORUMLAR 37
  • Misafir 10 saat önce Şikayet Et
    Hem ekonomiden şikayet ediyorlar hemde ormanları yakarak devlete masraf yaptırıyorlar hakkımızı bilerek yakanlara helal etmiyoruz vicdansızler
    Cevapla
  • Misafir 13 saat önce Şikayet Et
    Sayın Bakan senin döneminde olmadığı kadar yangın çıktı bu ülkede...Hele bir düşün...
    Cevapla
  • Dede 13 saat önce Şikayet Et
    Ülkemizin hemen hemen her yerinde yangın çıktı. Önlem alınmalı. İklim değişti, ağaçlandırma konusunda yeni çalışmalar yapılmalı.
    Cevapla
  • Murat 13 saat önce Şikayet Et
    Acaba gazzedeki musluman kardeslerimizi yqlniz birakdigimiz icin Allah bizi cezalandiriyormu islam alemi gazze icin sedece bos konusuyor kiniyor o yuzden Allahin gazabi muslumanlarin uzerine olcak
    Cevapla
  • Abdullah 13 saat önce Şikayet Et
    Yagmur yadirmayan kim seytani yaratan kim yagdiracak olan kim durduracak olan kim?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Yumaklı'dan "yapay et" iddialarına yanıt
İstanbul'da korkunç olay! 14 yaşında tetikçi tutup eşini ve dükkanını kurşunlattı