100 yıllık mahallenin adı değişti!

Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde 100 yıllık geçmişe sahip Ölüce Mahallesi, köy statüsü kazanmasının ardından "Güzelyurt" adını aldı.

100 yıllık mahallenin adı değişti!
100 yıllık mahallenin adı değişti!
GİRİŞ 30.08.2025 21:17 GÜNCELLEME 31.08.2025 01:52
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanlığı'nın onayıyla, Kasımlı köyüne bağlı Davullar, Çöngelli, Ferahlı ve Ölüce mahalleleri ile Kabalar köyüne bağlı Leller Mahallesi resmen köy oldu.

Yeni düzenlemeyle Ölüce Mahallesi'nin adı "Güzelyurt Köyü" olarak değiştirildi.
Aralık 2024'te yapılan halk oylamasında ezici çoğunlukla köy statüsüne geçiş için "evet" denilmişti.

"İNSANLAR ÖLÜCE İSMİNDEN KORKUYOR"

Köy sakinlerinden Hüseyin Yılmaz, isim değişikliğinin uzun süredir gündemde olduğunu belirterek, "75 hanemiz bulunan eski Ölüce Mahallesi'nin adı mahalle halkının başvurusu üzerine değiştirildi. 100 yıllık geçmişi var ama isimden rahatsız oluyorduk. Bölgemizde kazalar olunca insanlar ‘Ölüce' isminden korkuyor, bu yüzden köyümüzün adı Güzelyurt oldu" dedi.

 

KAYNAK: İHA
Muhammet Binici Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • İslam Sancağı 18 saat önce Şikayet Et
    Hala Rumca isimleri kullanma saftirikliği sürüyor bir çok şehirde ve ilçede. Bölge isimleri acilen TÜRKLEŞTİRİLMELİ.
    Cevapla
  • mert 19 saat önce Şikayet Et
    harihin katline hayır. her şeyin orijinal adı muhafaza edilmeli. hele yerleşim yerlerinin adı.
    Cevapla
  • Kayacık 1 gün önce Şikayet Et
    Özlüce olaymış keşke. Güzelyurt isminin yerleşmesi tam bir kuşak alır. Şimdiki kuşağa(yaşlısı, genci) "nerelisin" denildiğinde; Ölüce liyim der.
    Cevapla
  • Misafir 1 gün önce Şikayet Et
    Fena da olmadı ama korkarım ilgili köy halkı ölümü unutur
    Cevapla
  • selman 1 gün önce Şikayet Et
    güzel isim güzelyurt hayırlı olsun mubarek olsun .inşaallah bu güzelyurtdan ilk 10 senede 100 hafız çıkar .
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kartal'a Alanya darbesi! Sergen Yalçın ilk maçında şoku yaşadı
İzmir'de rezalet! 32 saatlik su kesintisi çeşmelerde kuyruk oluşturdu