Adana'da 5 dönem başkanlık yapan Durak, uçakta kalp krizi geçirdi

Adana’da 5 dönem Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan Aytaç Durak (87), İstanbul’a gelmek için bindiği uçakta kalp krizi geçirdi. Uçak, geri dönüp acil iniş yaptı, Durak hastaneye kaldırıldı.

GİRİŞ 01.09.2025 14:35 GÜNCELLEME 01.09.2025 16:23

Kentte 5 dönem Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yürüten Aytaç Durak, bugün sabah 09.55’te Çukurova Uluslararası Havalimanı’ndan İstanbul’a gitmek üzere kalkış yapan yolcu uçağında fenalaştı.

Bunun üzerine uçak, yönünü çevirip tekrar havalimanına acil iniş yaptı. Kalp krizi geçirdiği belirlenen Durak, gelen sağlık ekibinin müdahalesinin ardından uçaktan çıkarılıp Yüreğir Başkent Hastanesi’ne götürüldü. Aytaç Durak, yoğun bakım servisinde tedaviye alındı.

Aytaç Durak, geçen yıl yayla evinde rahatsızlanmış, hava ambulansı ile Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi'ne kaldırılmış, tedavisinin ardından da taburcu edilmişti.

ANAP, DYP, AK Parti, MHP ve bir süre de bağımsız siyaset yapan Aytaç Durak, 1984, 1994, 1999, 2004 ve 2009 yıllarında yapılan seçimlerde Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı kazanmıştı. 

KAYNAK: DHA
Ahmet Aydemir Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Ahmet Aydemir

Editör Hakkında

İstanbul Üniversitesi, “Gazetecilik” bölümünden mezun oldu. Gündem, siyaset, yaşam, magazin, spor ve SEO editörlüğü yaptı. Meslek hayatına Ocak 2024’ten beri Haber7’de devam ediyor.
YORUMLAR 7
  • Güven d 2 ay önce Şikayet Et
    Söze gerek yok mevki makam bir yere kadar oturan ölmeden kalkmıyor koltuktan zamanı gelen gider herkes vereceği hesaba baksın!
    Cevapla
  • Gültepeli Bjk 2 ay önce Şikayet Et
    Bayaa istikkrarlıymışş bayaa geçmişş olsunn
    Cevapla
  • Öğretmen 2 ay önce Şikayet Et
    İyi bilmeyiz
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    İyi başkandı..geçmiş olsun.
    Cevapla
  • savaş 2 ay önce Şikayet Et
    Ölüm var ölüm ibret alın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Yerlikaya acı bilançoyu paylaştı: 2024 yılında 6 bin 351 insan trafik kazasında öldü
Bölgenin kontrolü Türkiye'de! İsrailli analistten çarpıcı analiz: Bunu eğitimle başardılar