Özel'in "Füze testi yapmayın, balıklar kaçıyor" dediği Sinop'tan balık rekoru!

CHP lideri Özgür Özel’in, füze testlerinin balıkları strese soktuğu iddiasının aksine Sinop, balıkçılık rakamlarında rekor kırdı.

Özel'in "Füze testi yapmayın, balıklar kaçıyor" dediği Sinop'tan balık rekoru!
Özel'in "Füze testi yapmayın, balıklar kaçıyor" dediği Sinop'tan balık rekoru!
GİRİŞ 04.09.2025 21:28 GÜNCELLEME 04.09.2025 21:29

Geçtiğimiz günlerde CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Sinop İskelesi’nde düzenlenen Balıkçılık Sezonu Açılış Programı’nda tepki çeken açıklamalarda bulundu. Özel, ASELSAN ve ROKETSAN’ın füze testlerine karşı çıkarak bölgedeki turizm ve balıkçılığın olumsuz etkilendiğini iddia etti. Ancak Sinop'ta Özel'in iddialarının aksine balık rekoru kırıldı. 

"BALIKLAR KORKUYOR, KAÇIYOR"

Özel, test atışlarının balıkları korkuttuğunu savunarak, “O seslerden balıklar ürküyor, yuvalarını terk ediyor, yuva yapmıyorlar. Bu yüzden balıkçılığın randımanı düşüyor” dedi. CHP lideri ayrıca,"Siz balığa çıkmayın, füze testi yapacağız diyorsunuz. Turistlerin başının üstünden roketler, füzeler geçiyor." diye konuştu.

GAZETECİ KENAN KIRAN, ÖZGÜR ÖZEL'İN İDDİASINI ÇÜRÜTTÜ

Sosyal medya hesabından verileri paylaşan gazeteci Kenan Kıran, CHP lideri Özgür Özel’in sözlerini rakamlarla çürüttü.

Kenan Kıran, şu ifadeleri kullandı:

"Sinop ilinde 2024 yılında 14 bin ton avcılık, 21 bin ton yetiştiricilik olmak üzere toplam 35 bin ton su ürünleri üretildi. Sinop ilinden 2024 yılında yapılan su ürünleri ihracat miktarı 17 bin ton. Bu ihracatın değeri 117 milyon dolar.

Sinop ilindeki yetiştiricilik üretiminin tamamına yakını Türk somunu olup 2024 yılında 20,5 bin ton, 2025 yılının ilk sekiz ayında ise 34 bin ton Türk somonu üretimi yapıldı.

2022-2024 yılları arasında Sinop ilinin Türkiye su ürünleri üretimindeki payı deniz ürünleri avcılığında %5,1; deniz balıkları yetiştiriciliğinde ise %5,6 Ülkemizde üretilen Türk somonunun üçte biri Sinop ilinde yetiştirilmekte.

Sinop ilinde 427 adet balıkçı gemisi ve 48 adet yetiştiricilik tesisi bulunmakta. Ülkemizdeki balıkçı gemilerinin %2,3'ü, yetiştiricilik tesislerinin ise sayıca %1,9'u ve proje kapasitesi yönünden %7,3'ü Sinop ilinde.. 

KAYNAK: HABER7
Nurullah Alpay Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Nurullah Alpay

Editör Hakkında

2014 yılında Yeniakit.com.tr'de basın hayatına başladı. Çeşitli basın kuruluşlarında görev aldı. Son olarak Haber7.com’da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 96
  • Turco 1 ay önce Şikayet Et
    O füzeler yapılacak, ister balıklar ürksün, ister kuşlar. O füzelere ölümüne ihtiyacımız var. Çevre de kirlenirse, kirlenir. Starlink uydusunu atanlar çevre kirliliğinden bahsediyor mu ? Her gün uydu göndererek dünyaya ciddi şekilde sera salınımı katkısı yapıyor.
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    bunların hayatı yalan ne yapacaklarını şaşırmışlar
    Cevapla
  • Yorumcunun biri 1 ay önce Şikayet Et
    bunların akıl seviyesi bu bunlar üç tane koyunu bile güdemez
    Cevapla
  • Ceviz Ağacı 1 ay önce Şikayet Et
    Mesele balık değil...
    Cevapla
  • ADANALI 1 ay önce Şikayet Et
    Bu güruh ne diyorsa tersini yapacaksın. Bil ki doğru yoldasın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Azerbaycan'dan tarihi Ermenistan kararı
Ahmet Minguzzi davasında karar açıklandı