15 bin kişi başvurmuştu: Umre ziyareti projesinin ilk talihlileri belli oldu!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin, 2025 Aile Yılı kapsamında başlattığı “Umre Ziyareti” için protokol imza töreni düzenlendi. Projeye 15 bin başvuru yapıldı, bir ay sonra ilk 300 kişilik kafile yola çıkıyor.

GİRİŞ 08.09.2025 15:18 GÜNCELLEME 08.09.2025 16:03

Diyanet işleri Başkanlığı iş birliğinde imzaları atılan protokol, Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi’nde yapıldı. Törene, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin katıldı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, törende yaptığı konuşmada projeyi hayırlı bir girişim olarak değerlendirerek, “Evliliği sürdürmek, sürdürebilmek uzun yıllar bir sanat işidir, bir tahammüldür, bir sabırdır ve ailenin kutsiyetine inanmakla olabilecek bir şeydir. Siz bunu ödüllendiriyorsunuz, biz de Diyanet İşleri Başkanlığı olarak size destek oluyoruz” dedi.

Gaziantep Büyükşehir'den 41 yıllık çiftlere umre müjdesiGaziantep Büyükşehir'den 41 yıllık çiftlere umre müjdesi

22. İmam Hatipliler Kurultayı sona erdi! Sonuç bildirgesi yayınlandı22. İmam Hatipliler Kurultayı sona erdi! Sonuç bildirgesi yayınlandı

“Umre Ziyareti” için protokol imza töreni düzenlendi.

"BAŞKAN FATMA ŞAHİN’İN TEŞEBBÜSLERİ ÇOK HAYIRLI"

Erbaş, bu projenin gençler için de teşvik edici olacağını dile getirerek, “Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e teşekkür ederim. Teşebbüsleri çok hayırlı, uğurlu bir teşebbüs. Allah yar ve yardımcımız olsun. Hayırla gitsinler, hayırla dönsünler inşallah” diye konuştu.

"BU AİLE YILINDA ÇOK ÖNEMLİ BİR ÇALIŞMA OLDU"

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise, uzun yıllardır evli olup daha önce Umre’ye gitmemiş çiftlerden gelen taleplere dikkati çekerek, şunları söyledi:

“15 bin talep geldi. Diyanet ile birlikte çok güzel bir çalışma yaptık. Bugün bunu imzalıyoruz. İnşallah bir ay sonra ilk kafilede 300 kişi olacak şekilde yola çıkıyor. Bu aile yılında çok önemli bir çalışma oldu. Bütün destekleriniz için Diyanetimize, başkanımıza ve bütün hocalarımıza teşekkür ediyoruz. Yolları açık olsun, hayırla gidip hayırla gelsinler.”

KAYNAK: HABER7
Kadriye Ebrar Etirli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Kadriye Ebrar Etirli

Editör Hakkında

2000 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik' bölümünde henüz okurken HaberAnkara ve AnkaraMasası'nda çalıştı. 2022 yılındaki mezuniyetinin ardından Beyaz TV'de 'Haber Editörü' pozisyonunda görev aldı. 2024 yılının Şubat ayından itibaren Haber7'deki Gündem Editörü kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • HIDIR BUDUR 1 ay önce Şikayet Et
    Büyük Türkiyemde hacıya giden insanımız orda vefat ettiğinde, naaşının ülkeme getirilme işlemi ordaki yetkisiz bikaç kişiye bırakılmamalı. YETKİLİLERCE ONLARA YÖNLENDİRİLMEMELİ. Getirilecek cenazeleri ordaki 2-4 özel sektördeki kişi yerine DİYANETİMİZ BU KONUDA MADDİ MANEVİ ORGANİZE OLABİLMELİ.
    Cevapla
  • ALP ARSLAN 1 ay önce Şikayet Et
    MaşaALLAH Ne Denilebilir ki dahaaa MUHTEŞEMMM ALLAH RAZI OLSUN EMEĞİ GEÇENLERDEN ...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Karar Resmi Gazete'de yayımlandı! Siber Güvenlik Başkanlığı'na yeni atama
GİB'den "kiralarla ilgili yeni vergi geldiği" iddialarına yönelik açıklama