Manifest'e desteğe tepki yağdı!
Manifest grubuna 6 Eylül'deki konserleri nedeniyle açılan soruşturma sonrası destek veren ünlüler de vatandaşın tepkisini çekti. Ünlülerin Manifest'e destek paylaşımlarına tepki yağdı.

HABER7
Son dönemde konserlerinde giydikleri kıyafetler ve yaptıkları hareketler nedeniyle vatandaşlardan tepki alan müzik grubu Manifest'in 6 Eylül'de Küçükçiftlik Park'ta verdiği konser bardağı taşırdı. Manifest grubu için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti.
Manifest grubunun konserine soruşturma!
Başsavcılık, grubunun sahnedeki dans ve gösterilerinin uygunsuz olduğu gerekçesiyle haklarında “Hayasızca Hareketler" ve "Teşhircilik" suçundan soruşturma başlattı. Başsavcılıktan yapılan açıklamada, grup üyelerinin konser sırasında yaptığı dans ve gösterilerle toplumun sahip bulunduğu ortak edep (ar ve haya) duygularının ihlâl edildiği ve incitildiği belirtildi.
DESTEKLEYEN İSİMLERE TEPKİ YAĞDI
Kamuoyundan gelen tepkiler sonrası Manifest grubuna soruşturma açılırken bazı ünlü isimlerden ise gruba destek mesajları geldi. Sosyal medya hesabından Manifest'e açılan soruşturmayı eleştiren ünlüler de vatandaşın tepkisini çekti. Ünlü isimlerin Manifest'e destek mesajlarının altına onlarca tepki yorumu yağdı.
Manifest grubunun +18 konseri sonrası “hayasızca hareketler” suçlamasıyla soruşturma başlatılmasının ardından oyuncu Aybüke Pusat gruba destek paylaşımı yaptı. Oyuncu Aybüke Pusat da konserden bir videoyu paylaşarak, “Demek ki doğru yoldasınız” notunu düştü. Pusat'ın paylaşımına yüzlerce eleştiri yorumu yapıldı.
Manifest'i destekleyen isimler arasında şarkıcı Hadise de yer aldı. Hadise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla “Harbiye sahnemde aynı baskılara maruz kaldım ve o gün kimsenin sesi çıkmadı. Ama bakın, sustukça daha kötüsü olur. Ben herkes sussa bile, her zaman kadınların yanında olacağım.” dedi.
Uyuşturucu kullanmaktan 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılan Ezhel de Manifest'i destekleyen isimlerden biri oldu. Ezhel yaptığı paylaşımla "Ülkede onca adaletsizlik onca kötülük varken uğraştıkları şeye bak! Müziği, sanatı, eğlenceyi yok edemeyeceksiniz. Sizin de yolunuza taş değmesin kızlar.” ifadelerini kullandı.
Şarkıcı Ceylan Ertem de Manifest'i desteklediği paylaşımında "Manifest grubuna açılan soruşturma, sahne sanatlarına ve kadının özgürlüğüne yönelik açık bir saldırıdır." dedi.
Manifest'i destekleyen bir diğer isimse oyuncu Selin Şekerci oldu.
MANİFESTE ELEŞTİRİLER DE YAĞMUR GİBİ YAĞDI
Manifest'e destek paylaşımlarının yanı sıra ünlü ve siyasetçilerden Manifest'e sert eleştiriler de yapıldı. “Hayasızca Hareketler" ve "Teşhircilik" suçlamasıyla soruşturma açılan grup için Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral "Bu ahlâksız-edepsiz-hayasız, zebani kılıklı yaratıklar, bir daha bu teşhirciliği yapamayacak şekilde haklarında işlem yapılmalıdır" dedi.
TGB Genel Başkanı Kayahan Çetin de konuyla ilgili açıklama yayınladı. Çetin, 'Manifest isimli grubun yaptıkları kadınların cinsel obje haline getirildiği, kadınların esareti üzerine kurulmuş neoliberal ve yozlaşmış düzenin bir örneğidir.' ifadelerini kullandı.
Gazeteci Fulya Öztürk ise Manifest'i eleştiren paylaşımında "Çocuklara iyi örnek olacak insanlara ihtiyacımız var." diyerek "Hayran kitlesi çocuklardan oluşan Manifest grubu da görünen o ki batı özentisi genç kızlardan oluşan bir grup. Boş. Kim bunlar? Sanat nerede? O konserdeki halleri tavırları korkunç." dedi.
-
Resen 1 saat önce Şikayet EtSoru şu bunlara parkta açık havada bu gösteriye izin veren kim iki bunlar batıda böyle olmuyor batıda gece kulübü var yetişkinler yani sapıklar toplanır her haltı yer bu gösteriyi batıda da yapamazsınız bunlar batıyı da anlaşmışlar zavallılar hadise denen zavallı da zaten batıda yüzüne bakan Yok burada kendini pazarlıyor fukara bunları gündeme getirerek reklamını yapmayın bunlar bundan bBeğen Toplam 7 beğeni
-
Mustafa 1 saat önce Şikayet EtSiz kimsiniz sizi tanımıyorum ve siz ne iş yaparsınız bilmiyorum hiç umurunda bile değilsiniz sizi dinleyip izleyenler düşünsünBeğen Toplam 2 beğeni
-
Vatandaş diyorr 1 saat önce Şikayet EtRezilliğe destek vermek rezilliktir. Tabi rezillik hala tiksinilen bir durumsaBeğen Toplam 3 beğeni
-
Bilal ERDEM 1 saat önce Şikayet Etiçimizdeki emperyalist akımın trolleriBeğen Toplam 4 beğeni
-
Mardin 1 saat önce Şikayet EtŞaşırdıkmı hayırBeğen Toplam 1 beğeni