MİT Başkanı yalanıyla 20 milyon TL çarptılar: Pes dedirten sözler!
İstanbul'da 69 yaşındaki Nuriye Nevra O., kendisini MİT Daire Başkanı olarak tanıtıp 'FETÖ'ye yardım ve yataklıktan suçlusunuz' diyen tele-dolandırıcıya 20 milyon lirasını kaptırdı.
Yeşilköy Mahallesi'nde ikamet eden Nuriye Nevra O.'ya telefonla ulaşan dolandırıcılar, "ByLock kullanıyorsunuz. FETÖ'ye yardım ve yataklıktan suçlusunuz. Hakkınızda dava açılmış ama biz sizin mağdur olduğunuzu biliyoruz. Ehliyet ve kimlik bilgileriniz kopyalanmış. Bu işlemi yapan kişiler sizin üzerinizden para aklama yapacak" gibi yalanlar söyledi.
Dolandırıcılar, yaşlı kadından sözde mağdur olmaması ve onu korumaları karşılığında sahip olduğu paraları almaları gerektiğini söyledi.
"TİPİ BOZUK KORKMANIZA GEREK YOK"
Üstelik dolandırıcılar, yaşlı kadını paraları getirmesi için buluşmaya ikna etmeye çalışırken adeta dalga geçer gibi konuşarak, "Paraları poşete koyun. Sokağa çıkın. Baharistan Sokak ve Gazievrenos Caddesi kesişimine getirin. Oraya tipsiz bir arkadaşımız gelecek.
Arkadaşın tipi biraz bozuk. Korkmanıza çekinmenize gerek yok." dedi. Dolandırıcılara kanan Nuriye Nevra O., iki ayrı günde buluştuğu şüphelilere yaklaşık 20 milyon TL parayı elden teslim etti. Bir süre sonra dolandırıldığını anlayan talihsiz kadın dolandırıcılardan şikayetçi oldu ve haklarında suç duyurusunda bulundu.
TUTUKLANDI
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında polis ekipleri onlarca kamerayı titizlikle inceledi ve şüphelinin Bozan Y. olduğunu belirledi. Bozan Y.'yi buluşma noktasına götüren taksici de zanlıyı teşhis etti. Gözaltına alınan Bozan Y. tutuklanarak demir parmaklıklar ardına konuldu.
Savcılık tarafından olayla ilişkin hazırlanan iddianamede, Bozan Y.'nin 'kişinin kendisini kamu görevlisi veya banka, sigorta, kredi kurumlarının çalışan olarak tanıtması veya bu kurumlarla ilişkili olduğunu söylemesi suretiyle dolandırıcılık' ve 'kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek veya yaymak' suçlarından 5 yıldan 14 yıla kadar hapsi istendi. Şüphelinin yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.
-
Osmanlı Geliyor 1 saat önce Şikayet Eteee para nerde, geri alındı mıBeğen Toplam 2 beğeni
-
Misafir 1 saat önce Şikayet EtBu kişlsel verileri nerden ve kimden alıyorlar niye kimse bunun üzerine durmuyorBeğen Toplam 1 beğeni
-
aha 1 saat önce Şikayet Etbu kişiler daha önce ne iş yaparlardı geçmişleriyle ilgili bilgiBeğen
-
turgay 2 saat önce Şikayet Etkorkacak bir şeyi olmayan kendisini suçlu hissetmeyen hiç kimse bu tezgaha düşmez .esas sorun bu kadının fetö bağlantısı olduğunu bilen dolandırıcı bu bilgiyi kimden aldı içerdeki ortakları kim.Beğen Toplam 4 beğeni
-
Gürsel 2 saat önce Şikayet EtPeki aldığı paraya ne ıldu, eğer o para oüçkağıtçı da kalırsa içeride kırallar gibi yaşar. Bu gibi olaylarda öncelikle mağdurun mağduriyetinin giderilmesi gerekir.Beğen Toplam 6 beğeni
-
Bitlis li İSMET 2 saat önce Şikayet Et5 yılmış resmen dolandırıcılığı kapı verin müebbet i gitsinBeğen Toplam 1 beğeni