Kız öğrenci yurdundaki skandal olayla ilgili şüpheliler hakkında karar verildi

Zeytinburnu'nda, Cevizlibağ Atatürk KYK Kız Öğrenci Yurdu'nda tadilat sırasında öğrencilerin kişisel eşyalarına zarar verilmesine ilişkin gözaltına alınan 6 şüpheliden 4'ü tutuklandı.

GİRİŞ 23.09.2025 01:30 GÜNCELLEME 23.09.2025 08:27

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca, sosyal medyada paylaşılan görüntüler üzerine başlatılan soruşturmada gözaltına alınan 6 şüphelinin İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlandı.

4 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Şüpheliler, Güvenlik Şube Müdürlüğü ekiplerince Bakırköy Adliyesi'ne sevk edildi.

Savcılıkça ifadeleri alınan 6 şüpheliden 2'si serbest bırakılırken, 4'ü tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

Hakimlik, 2'si yabancı uyruklu 4 şüphelinin "kamu malına zarar verme" ve "bina içinde muhafaza altına alınan eşya hakkında hırsızlık" suçlarından tutuklanmasına karar verdi.

NE OLMUŞTU?

Gençlik ve Spor Bakanlığı, İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün şikayeti üzerine, Cevizlibağ Atatürk KYK Kız Öğrenci Yurdu'nda meydana gelen olaya ilişkin idari soruşturma başlatmıştı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı da İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün şikayet dilekçesinin ardından adli soruşturma açmış, emniyete suç delillerinin tespiti ve şüphelilerin yakalanması talimatı vermişti.

EGM: Kız öğrenci yurdundaki olayla ilgili 4 şüpheli yakalandıEGM: Kız öğrenci yurdundaki olayla ilgili 4 şüpheli yakalandı

Gençlik ve Spor Bakanlığından yapılan açıklamada, "Basın ve sosyal medyada yer alan, İstanbul Atatürk Öğrenci Yurdu'na ilişkin bazı görüntü ve iddialar Bakanlığımız tarafından yakından takip edilmektedir. Söz konusu durum kabul edilemez olup, yurdun hizmete kapalı olduğu, yenileme çalışmalarının sürdüğü ve öğrencilerin bulunmadığı bir dönemde yaşandığı anlaşılmaktadır. Olayla ilgili derhal idari soruşturma başlatılmış olup, konu adli mercilere intikal ettirilmiştir. Sorumlular hakkında gerekli tüm işlemler titizlikle yürütülmektedir." ifadeleri kullanılmıştı.

Kız öğrenci yurdundaki iğrenç olayla ilgili yeni gelişme!Kız öğrenci yurdundaki iğrenç olayla ilgili yeni gelişme!

Açıklamada ayrıca Merkezefendi ve Atatürk Öğrenci yurtlarında görevli iki yurt müdürü ile bir müdür yardımcısının görevden alındığı, sürece ilişkin idari ve adli işlemlerin titizlikle yürütüldüğü bildirilmişti.

Soruşturma kapsamında ranza altına sosyal medya hesabını yazan O.D. ve yurtta kalan kız öğrenciye mesaj atan H.Ü. Muğla'da, yurtta alkol aldıkları belirlenen S.A. ve M.R. ise Kahramanmaraş'ta gözaltına alınmıştı. Soruşturmada 2 şüpheli daha polis ekiplerince yakalanmıştı.

KYK yurdundaki olayla ilgili yeni gelişme: 2 yurt müdürü görevden alındıKYK yurdundaki olayla ilgili yeni gelişme: 2 yurt müdürü görevden alındı

KAYNAK: AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldum. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarında kurduğum internet haber sitesiyle başladım. Kurduğum sitede 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdım. 2022 yılından bu yana Haber7 bünyesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere çok sayıda haber, grafik ve video hazırladım. Kariyerime Haber7'de gündem editörü olarak devam etmekteyim.
YORUMLAR 11
  • Bigalı 4 ay önce Şikayet Et
    Tadilatı yapan firma yöneticileri de sorumludur, gereği yapılmalıdır.
    Cevapla
  • Okan 4 ay önce Şikayet Et
    TACİZ den yargılanmaları gerekir. hırsızlığa teşebbüs!! Kamu malına zarar!! bunlr ne?? 2 aya kalmaz serbest kalırlar. TACİZ den yargılayın ömür boyu YÜZ KIZARTICI suç kaydı olsun, hiç bir yere giremesin. Öğrenci odalarına Bordo bereli gibi Katıl-Isıtıcı... operasyonu düzenleyen yurt görevlilerin tamamının işine son verilsin. Bu sapıkları orada çalıştıranlarda ceza alsın
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Tacizden de ceza almaları gerekirdi.
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Bu isi yspriran firma yetkilileri neden icerde degil onlari ise alan kimmmmmmmmm
    Cevapla
  • Ahmed 4 ay önce Şikayet Et
    Tadilat esnasında takip ve gözetleme görevini yerine getirmeyen memurların hiç suçu yok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Zeytin ağaçlarını kesip istifa eden CHP'li başkana şaka gibi ceza
Din İşleri Yüksek Kurulu son noktayı koydu: Ramazan ayı 19 Şubat 2026'da başlayacak