TBMM yeni yasama yılına başlıyor: Cumhurbaşkanı Erdoğan açılışta konuşacak

TBMM, 1 Ekim’de yeni yasama yılına başlıyor. Erdoğan’ın açılış konuşmasında kritik mesajlar vermesi beklenirken, gündemde ‘Terörsüz Türkiye’ süreci, yasal değişiklikler ve 2026 bütçesi öne çıkacak.

GİRİŞ 28.09.2025 10:45 GÜNCELLEME 28.09.2025 12:34

TBMM Genel Kurulu, yaklaşık iki aylık tatilin ardından 1 Ekim Çarşamba günü yeniden çalışmalarına başlayacak. Açılış oturumunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan milletvekillerine hitap edecek.

GÜNDEMDE NELER OLACAK?

Erdoğan’ın konuşmasında hem iç ve dış politika başlıklarına hem de ekonomiye dair önemli mesajlar vermesi bekleniyor. Bu yasama yılının en kritik gündemlerinden biri ise “Terörsüz Türkiye” sürecine yönelik düzenlemeler olacak. Bu çerçevede, Türk Ceza Kanunu, İnfaz Yasası ve Terörle Mücadele Kanunu’nda sürece bağlı olarak çeşitli değişikliklerin yapılması planlanıyor.

Meclis'ten bir görüntü

Meclis’in öncelikli konuları arasında ekonomiyle ilgili düzenlemeler de yer alıyor. 7 Ekim’de Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, Plan ve Bütçe Komisyonu’na sunum yapacak. Ayrıca 17 Ekim’e kadar Cumhurbaşkanı tarafından 2026 yılı bütçe teklifi TBMM’ye sunulacak. Plan ve Bütçe Komisyonu’nun bütçe maratonuna ekim ayının son günlerinde başlaması öngörülüyor.

Trump'ın Erdoğan'dan sürpriz talebi sonrası Rusya'dan peş peşe Türkiye açıklamasıTrump'ın Erdoğan'dan sürpriz talebi sonrası Rusya'dan peş peşe Türkiye açıklaması

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ
Şule Altınel Haber7.com - İnternet Editörü
Haber 7 - Şule Altınel

Editör Hakkında

Sakarya’da doğdu. Marmara Üniversitesi’nde lisans eğitimini tamamlamasının ardından gazetecilik kariyerine başladı. 2016 yılından beri çeşitli medya kuruluşlarında çalıştı. 2025 Haziran ayından itibaren Haber7’de ‘gündem editörü’ olarak kariyerini sürdürmekte.
YORUMLAR 10
  • Hasan adıyaman 1 ay önce Şikayet Et
    pkk terör örgütünü kimler kurdu korudu büyüttü ve Kürt lerin başına bela etti,neden birisi çıkıp demiyor pkkyı kim kurdu araştıralım soruştur alım o halk hainlerini tespit edelim.
    Cevapla
  • Deli Dumrul 1 ay önce Şikayet Et
    Haydi hayırlısı olsun inşaallah.Allah yar ve yardımcınız olsun
    Cevapla
  • Ömer Genç 1 ay önce Şikayet Et
    Bundan önceki enaz beş tatil öncesi nafaka meselesi yeni dönemde demişlerdi ne oldu...
    Cevapla
  • Tekin 1 ay önce Şikayet Et
    İnşallah Gündem emekli sorunu olur
    Cevapla
  • Em. Mem. 1 ay önce Şikayet Et
    Haydi hayırlısı. Terörsüz Türkiye diye bebek katili terörist başını mecliste konuşturmayın da
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe'nin kasasını dolduracak gelişme! Arda Güler için resmi teklif yapacaklar
Muazzez Abacı’ya veda...Torunu gözyaşlarını tutamadı