B sınıfı ehliyeti olanlar dikkat! Ehliyetiniz iptal olabilir
B sınıfı ehliyet sahipleri için kritik düzenleme geliyor. Beş yıl içinde üç kez alkollü araç kullanmak veya alkol testini reddetmek, ehliyetin kademeli olarak iptaliyle sonuçlanacak.
21 Temmuz 2025 itibarıyla tatile giren Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), çarşamba günü yeni yasama dönemine başlayacak. Açılışla birlikte gündemdeki ilk konular arasında, kamuoyunda sıkça tartışılan 11. Yargı Paketi’nin ele alınması bekleniyor. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, paketin içeriğine dair ayrıntıları kamuoyuna açıkladı.
TRAFİK İHLALLERİNE ÖZEL DÜZENLEME
Bilişim suçları ve küçük yaşta işlenen suçlara yönelik hükümler içeren pakette, özellikle trafikte işlenen ihlaller öne çıkıyor. Adalet Bakanı Tunç, “Yol kesme” veya sürücü ve araçlara yönelik saldırılar gibi eylemlerin ayrı bir suç başlığı altında değerlendirileceğini belirtti. Bu tür ihlalleri gerçekleştiren sürücülerin ehliyetlerinin kademeli olarak iptal edileceği bildirildi.
B SINIFI EHLİYET SAHİPLERİNE YENİ KURALLAR
Otomobil ve hafif ticari araçları kapsayan B sınıfı ehliyet sahipleri için kritik bir düzenleme de pakette yer alıyor. Buna göre, beş yıl içinde üç kez alkollü araç kullanmak veya alkol testi yapmayı reddetmek, ehliyetin katlanarak artan sürelerde iptal edilmesine yol açacak. Halihazırdaki uygulamalara kıyasla bu sürelerin yarı oranında artırılması planlanıyor.
Ayrıca, araç plakalarındaki değişiklikler de yeni düzenleme kapsamında değerlendirilecek. Böylece, trafik güvenliğinin sağlanması ve kurallara uymayan sürücülere yönelik yaptırımların artırılması hedefleniyor.
-
Vatandaş 2 ay önce Şikayet EtAlkollü yakalanan sürücünün ehliyetine neden 5 yıl müsaade ediliyor alkollüyse anında iptal edilsin ne gerek var 5 yıl 3 defa trafik cezaları dahada artırılsın özellikle kamyon şoförleri adamlar resmen terör estiriyor yollarda.Beğen Toplam 6 beğeni
-
Kayacık 2 ay önce Şikayet EtNeden sadece B ???Beğen Toplam 4 beğeni
-
Pilevne kahramanı 2 ay önce Şikayet EtOtobüs kamyon ve tır sürenlere ceza yokmu. Motosiklet sürenler alkol almazmi.kanimda bir eksiklik var gibi.alkolulu motosiklet sürelerde olabilirBeğen Toplam 6 beğeni
-
Misafir 2 ay önce Şikayet EtAlkol almadan kullan sen de kardesBeğen Toplam 2 beğeni
-
Anadolu 2 ay önce Şikayet Etbeş yıl uzun süre değil mi yılda bir defadan fazla tüm sürücülere uygulanmalıBeğen Toplam 4 beğeni