Haksız kazanç sağlayan dilenciler böyle yakalandı
Elazığ'da çöpten yemek toplama numarasıyla dilenen dilenciler, zabıta ekipleri tarafından yakalandı. Dilencilerin cami önleri ve çöp konteynerlerinde yemek topluyormuş gibi davranarak duygu istismarında bulunduğu görüldü.
GİRİŞ 30.09.2025 18:39
GÜNCELLEME 30.09.2025 20:16
Elazığ Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kent genelinde haksız kazanç sağlayan dilencilere yönelik operasyonlara devam ediyor.

ÇÖP TOPLUYORMUŞ TAKLİDİ
Bu çerçevede ekipler, cami önleri ve çöp konteynerlerinde yemek topluyormuş gibi numara yaparak insanların duygularını sömüren dilencileri yakaladı.

GÜVENİ KÖTÜYE KULLANIYORLAR
Duygu istismarı yapan ve ekipler tarafından yakalanan dilencilere Zabıta Müdürlüğünde cezai işlem uygulandı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 1
-
zafer gülten 1 ay önce Şikayet Etben en çok trafik işıklarında sözde mendil yada su satma numarasıyla dilenen çocuklara para verenlerin aklına şaşıyorum,yahu o çocuğa para vererek caddede dilenmeye alıştırıyorsun...ama birgün o para verip durduğun çocuk arabanı ve seni tanıyıp para almak içn aniden önüne fırlarsa,sende onu ezersen ne halt yiyecen,belki 5-10 sene ceza alacan.Beğen Toplam 6 beğeni