CHP'li belediyede maaş krizi! İşçiler ayaklandı

İzmir'deki CHP'li Buca Belediyesinde çalışan memurlar, 5 aydır maaşları ödenmediği gerekçesiyle belediye binası önünde eylem yaptı.

CHP'li belediyede maaş krizi! İşçiler ayaklandı
CHP'li belediyede maaş krizi! İşçiler ayaklandı
GİRİŞ 06.10.2025 18:40 GÜNCELLEME 06.10.2025 18:56

Tüm Bel-Sen İzmir 2 No'lu Şube İdari Sekreteri Nurcan Hükenek, yaptığı açıklamada, 2 Ekim'de söz verilmesine rağmen hiçbir ödeme alamadıklarını belirtti.

"BANKALARDAN KREDİ ÇEKMEK ZORUNDA KALDILAR"

CHP'li Buca Belediyesi yönetiminin gerekçe gösterdiği ekonomik kriz, bütçe yetersizliği ve mali sıkıntıların emekçilerin sırtındaki yükü her geçen gün daha da ağırlaştırdığını dile getiren Hükenek, şunları kaydetti:

"Ay sonunu getiremeyen, temel ihtiyaçlarını borçla karşılayan, bankalardan kredi çekmek zorunda kalan, kredi kartı borcunu ödeyemeyen belediye emekçileri artık tükenme noktasına gelmiştir. Ailesinin geçimini sağlamakta zorlanan, çocuklarının okul masraflarını dahi karşılayamayan emekçiler her gün biraz daha borca sürüklenmektedir. Ekonomik krizin bedelini yine emekçilere ödetmeye çalışan bu yaklaşım kabul edilemez."

MAAŞLAR ÖDENMEDEN ÇALIŞMAK YOK

Verilen sözlerin yerine getirilmesi talebini yineleyen Hükenek, maaş alacakları ödenene kadar eylemlerini sürdüreceklerini ve demokratik haklarını kullanmaya devam edeceklerini vurguladı.

KAYNAK: AA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 15
  • Misafir 44 dakika önce Şikayet Et
    CHP genel başkanları her zaman hükümet asgari ücrete zam yaparken asgari ücret daha yüksek olsun diyorlar ama kendi belediyeleri o ücretleri dahi ödeyemiyor.
    Cevapla
  • Halil 1 saat önce Şikayet Et
    Belediyelerdeki memurların maaşlarının parası merkezi hükümet tarafında gönderilmiyormu..??? O zaman bu memur kadrosundaki çalışanların maaşları neden ödenmiyor..??? Demek ki Buca belediye başkanı paralara çöküyor..????
    Cevapla
  • cabbar aga 1 saat önce Şikayet Et
    Daha cooook beklersiniz Haydin konsereeeee
    Cevapla
  • aksaray 1 saat önce Şikayet Et
    her nedense chp li belediyeler hep borç batağında. belediye çalıştırdığı memurun işçinin maaşını veremeiyor. iyide devletin belediyelere aktardığı bütçeleri kim yiyyor. gerçi türkiye chp nin yönettiği yıllardada hep türkiye bataklığa saplanmıştı İMF ye boyun eğip uşak olmuşlardı.
    Cevapla
  • OfliAhmet 1 saat önce Şikayet Et
    Her gelen chpli başkan kendi adamlarını doldurursa belediyeye olacağı buydu.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika...Tel Aviv duyurdu: Greta Thunberg dahil 171 aktivist daha sınır dışı edildi!
Son dakika... Dışişlerinden İsrail'de kalan 14 Türk aktiviste ilişkin flaş açıklama!