SON DAKİKA: Sahte e-imza çetesine operasyon: Ankara merkezli 22 ilde 92 kişi gözaltında
Son dakika haberleri... Ankara merkezli 22 ilde düzenlenen sahte e-imza ve diploma soruşturması kapsamında 92 şüpheli gözaltına alındı.
Son dakika haberleri... Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, sahte elektronik imzalarla ehliyet ve eğitim sertifikası üreten suç örgütüne yönelik Ankara merkezli 22 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda 92 kişi gözaltına alındı.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, kamu görevlilerine ait sahte kimlik belgeleri ile e-imza vermeye yetkili şirketlere müracaat ederek, sahte elektronik imza çıkartıp bu sahte e-imzalar ile usulsüz ehliyet ve eğitim sertifikası üretilmesi eylemlerine ilişkin yürütülen soruşturmanın detaylarını açıkladı.
Sahte e-imza skandalı davasında karar!
Başsavcılıktan yapılan açıklamada; soruşturmanın, Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma, Resmi Belgede Sahtecilik ve Bilişim Sistemlerine Hukuka Aykırı Girme suçlarından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Bilişim Suçları Soruşturma Bürosunca yürütüldüğü belirtildi.
33 KİŞİYE EHLİYET, 72 KİŞİYE MESLEKİ EĞİTİM SERTİFİKASI
Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan teknik inceleme ve analizler sonucunda, yasa dışı yollarla sahte üretilen e-imzalar kullanılarak 33 kişiye sürücü belgesi ve 72 kişiye mesleki eğitim sertifikası oluşturulduğu tespit edildi.
ANKARA MERKEZLİ 22 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON
- Bu eylemleri gerçekleştirdiği belirlenen toplam 125 şüpheli hakkında, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yakalama ve gözaltına alma kararı verildi.
- Şüphelilerin 1'inin örgüt yöneticisi, 18'inin ise örgüt üyesi olduğu belirtildi.
- Verilen bu karara istinaden 7 Ekim 2025’te, Ankara merkezli olmak üzere toplam 22 ilde eş zamanlı operasyonel faaliyet gerçekleştirildi.
- Operasyon sonucunda suç unsuru içerdiği değerlendirilen çok sayıda sahte belge ve dijital metaryale incelenmek üzere el konuldu.
- 92 şüphelinin gözaltına alındığı operasyonda diğer şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmalar devam ediyor.
-
Tutak 32 dakika önce Şikayet EtMakedonya da balkan Üniversitesi'nde sahte diploma işi dönüyormuş yöneticisi M. T isimli eski bir pka li diyorlarBeğen
-
ramo 38 dakika önce Şikayet Etonlarada olsun hiç fark etmezBeğen
-
Misafir 1 saat önce Şikayet EtPeki sahte diplomayla memur olanlar varsa vardır mutlaka onlara operasyon olacak mı?Beğen Toplam 9 beğeni
-
bu kafayla çok zor 1 saat önce Şikayet Etsahtecilik yapanb u kişiler kamuoyu önünde deşifre edilmeliBeğen Toplam 7 beğeni