CHP'li Bursa Büyükşehir'den ecdada saygısızlık! Skandal sergi tepki çekti

CHP'li Bursa Büyükşehir Belediyesi'nde düzenlenen bir sergide, Bursa’nın işgalinde Osman Gazi’nin türbesine gelip “Biz geldik Osman! Kalk da ülkeyi kurtar” diyerek sandukayı tekmeleyen Yunan komutanın fotoğrafına yer verildi.

GİRİŞ 08.10.2025 10:25 GÜNCELLEME 08.10.2025 10:43

CHP'li Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği bir sergide, skandal bir olaya imza atıldı. Bursa'nın tarihini ve fethini konu alan bir fotoğraf sergisi hazırlayan belediye sergiye dair fotoğrafların sosyal medyaya düşmesiyle büyük tepki topladı.

100 yıl ve üzeri tarihi fotoğrafları sergileyen belediye, geçmişte Osman Gazi'nin türbesine saygısızlık yapan komutanın fotoğrafına da sergide yer verdi. 

Trump'ın Erdoğan'a kullandığı hitap Yunanistan'ı salladı: 'Grand Türk'Trump'ın Erdoğan'a kullandığı hitap Yunanistan'ı salladı: 'Grand Türk'

Yunan topçu subayı Sofokles Venizelos'un Osmanlı İmparatorluğu'nun kurucusu Osman Gazi'nin türbesinde 1920 yılında çektirdiği fotoğraf sergilendi. 

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin sergisinde sergilenen Yunan komutanın fotoğrafı.

YUNAN KOMUTANIN FOTOĞRAFI SERGİDE

Venizelos, Bursa'nın işgalinde Osman Gazi’nin türbesine gelip “Biz geldik Osman! Kalk da ülkeyi kurtar” diyerek sandukayı tekmelemiş ve ağza alınmayacak küfürler saydırdığı söyleniyordu. Venizelos'un Osman Gazi'nin sandukası başında çekilmiş bir resmi, o zaman Türk ve Yunan gazetelerinde neşredilmişti. 

Abdülhamid'in torunundan CHP’li belediyeye 'Kayı Bayrağı' ve 'Osmanlı Arması' tepkisiAbdülhamid'in torunundan CHP’li belediyeye 'Kayı Bayrağı' ve 'Osmanlı Arması' tepkisi

  • Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin tarihi fotoğrafların sergilendiği ve vatandaşların davet edildiği sergide bu fotoğrafa yer vermesi 'ecdada saygısızlık' olarak değerlendirildi. Vatandaşlar sosyal medya hesabı üzerinden tepki gösterdi. 
KAYNAK: SABAH
Kadriye Ebrar Etirli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Kadriye Ebrar Etirli

Editör Hakkında

2000 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik' bölümünde henüz okurken HaberAnkara ve AnkaraMasası'nda çalıştı. 2022 yılındaki mezuniyetinin ardından Beyaz TV'de 'Haber Editörü' pozisyonunda görev aldı. 2024 yılının Şubat ayından itibaren Haber7'deki Gündem Editörü kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 140
  • gerçekler 1 ay önce Şikayet Et
    normal zaten bunların dedeleri onlar adam dedesinin fotoğrafını koymayiptq kiminkini koyacak
    Cevapla
  • dogru söylem 1 ay önce Şikayet Et
    Bunlar kime hizmet veriyor türkiyeyemi yoksa yunanlılaramı, bunlar nerde yaşadıgını unutdular sanırım. Türkiyede para kazanıp ülkeyi bu şekilde alçayamazlar. Derhal bu kişilerin parasını kesip işine son vermeliker
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    kafir chp kafir oğlu kafirler
    Cevapla
  • MisafirBalıkesirli 1 ay önce Şikayet Et
    Susuzluktan kavruluyorlar amma yapacak hainlikten de geri kalmıyorlar.Ecdadın ahı bunları bitirecek inşallah.
    Cevapla
  • Yörükoğlu 1 ay önce Şikayet Et
    Cumhuriyet kurulduğunda 1 milyon Yahudi Ermeni gelmiştir Türkiye'ye onların devamı bunları temizlemek lazım o zaman Türkiye nüfusu 10 milyar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD ve Suriye’den ortak operasyon! Terör örgütüne darbe! Çok sayıda hedef imha edildi
Ukrayna-Rusya savaşından yeni görüntüler: Türk mürettebat savaşın ortasında kaldı