SON DAKİKA: Trafikte dönüşüm başlıyor: 81 ilde komisyonlar kuruluyor

Son dakika haberleri... Bakan Yerlikaya, Bakan Uraloğlu ile 81 il valisinin katıldığı VKS toplantısının ardından, trafikte sade, anlaşılır ve etkin işaretleme sistemi hedefiyle yeni bir dönüşüm sürecinin başlatıldığını duyurdu.

GİRİŞ 08.10.2025 12:43 GÜNCELLEME 08.10.2025 12:59

Son dakika haberleri... İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ile birlikte, 'Trafik Güvenliği Strateji Belgesi ve Karayolları Trafik Güvenliği Eylem Planı' konulu Video Konferans Sistemi (VKS) toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya

YENİ SÜREÇ CUMHURBAŞKANLIĞI GENELGESİ İLE BAŞLADI

Bakan Yerlikaya, trafikte düzenin ve güvenliğin sağlanması için 16 Ağustos 2025 tarihinde yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile yeni bir sürecin başlatıldığını bildirdi.

Bu genelge ile karayollarındaki hız sınırlarından, anayol levhalarına; yaya geçitlerinden meskûn mahal levhalarına kadar tüm işaretlemelerin yeniden gözden geçirileceği kaydedildi.

TRAFİKTE YEKNESAKLIK İÇİN İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ

Bakan Yerlikaya, yeni dönüşüm sürecinin bir adımı olarak 6 Ekim 2025 tarihinde İçişleri Bakanlığı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı arasında “Karayollarındaki Hız Sınırlama Uygulamalarında Yeknesaklığın Sağlanmasına İlişkin İş Birliği Protokolü” imzalandığını dile getirdi.

81 İLDE KOMİSYONLAR KURULACAK

  • Söz konusu protokol kapsamında, artık her ilde valilerin başkanlığında, "Trafik İşaret Levhalarının Sadeleştirilmesi Komisyonları" kurulacak.
  • Ayrıca, Vali Yardımcılarının koordinasyonunda; belediye, emniyet, jandarma, karayolları ve il özel idaresi personelinden oluşan çalışma grupları sahada görev yapacak.

TRAFİK GÜVENLİĞİ: İNSAN HAYATININ KORUNMASI

  • Trafik güvenliğinin sadece bir ulaşım konusu olmadığını, her şeyden önce insan hayatının korunması olduğunu vurgulayan Yerlikaya, her bir vatandaşın evine, sevdiklerine güvenle dönebilmesi için; trafikte sade, anlaşılır ve etkin bir işaretleme sistemi hedefiyle yeni bir dönüşüm sürecinin yürütüldüğünü sözlerine ekledi.

Uymayanın ehliyetine el konulacak! Sürücü belgesi 90 gün iptal edilecekUymayanın ehliyetine el konulacak! Sürücü belgesi 90 gün iptal edilecek

KAYNAK: HABER7
Ahmet Aydemir Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Ahmet Aydemir

Editör Hakkında

İstanbul Üniversitesi, “Gazetecilik” bölümünden mezun oldu. Gündem, siyaset, yaşam, magazin, spor ve SEO editörlüğü yaptı. Meslek hayatına Ocak 2024’ten beri Haber7’de devam ediyor.
YORUMLAR 23
  • ahmet 1 saat önce Şikayet Et
    İnan ben gurbetçiyim Türkiye'de araba sürmekten yoruluyoruz kurala hiç uymuyorlar kardeş ne yapmak lazım bilmiyorum
    Cevapla
  • Mahmut 2 saat önce Şikayet Et
    15-50 metre arayla hız sınırı değişimleri hayatın olağan akışına aykırı. Bir anda yükselip, bir anda alçalan hız levhaları ancak ve ancak kazaya sebebiyet verebilir. Ağaçların dalları arasında kalmış, bir şekilde önü kapanmış okunması zor tabelalar da oldukça fazla.
    Cevapla
  • Mahmut Ardıç 2 saat önce Şikayet Et
    İlçe merkezleri ve mahalle içlerinde yola yapılan dalga kıran gibi devasa kasislere de el atılmalı. Yolda giderken hiç bir işaret, hiç bir uyarıcı yokken bir anda çıkan kasistler araçlar için büyük sorun oluşturuyor. Bu kasisler her ne kadar bazen boyansa da bir süre sonra boya siliniyor ve özellikle gece hiç bir şekilde farkedilmiyor. Daha modern ve yenilikçi uygulamalar yapılmalı.
    Cevapla
  • İMA34 2 saat önce Şikayet Et
    Madem ki trafikte yeni düzenlemeler yapılmakta; ileride çok daha büyük problemlere yol açmaması için MOTOSİKLET lere de gerekli müeyyidelerin acilen yapılması gerekmektedir. Trafikte ne tarafa bakacağımızı şaşırdık. Ne ışık tanıyorlar , ne ters yol, ne yaya kaldırımı....Lütfen acil tedbir alınsın.
    Cevapla
  • HÜNKAR 2 saat önce Şikayet Et
    Eski ve yaşlı araçların temizlenmesi için hurda teşvik yasası acilen çıkmalı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Karadeniz kokarca böceği istilası altında: Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan kabusa son
Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP'ye 1 Ekim tepkisi: Kendilerini hesaba çeksinler!