Muğla’daki 4,1'lik depremin ardından Naci Görür'den uyarı: ‘Batı Anadolu fayı geriliyor’

Muğla'da meydana gelen 4,1’lik depremin ardından paylaşımda bulunan yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, “Fay, düşey atımlı bir faydır. Batı Anadolu K–S yönünde gerilmektedir.” dedi.

GİRİŞ 12.10.2025 14:00 GÜNCELLEME 12.10.2025 14:08

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde sabah 06.40'ta meydana gelen 4.1 büyüklüğündeki depremin ardından deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür'den kritik bir uyarı geldi.

Muğla'da 4,1 büyüklüğünde depremMuğla'da 4,1 büyüklüğünde deprem

MUĞLA’DA 4,1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

AFAD'tan gelen açıklamaya göre sabah 6.40 sularında meydana gelen depremin merkez üssü Köyceğiz ilçesi olduğu kaydedildi. Depremin büyüklüğünün 4.1 olarak kaydedildiği sarsıntının 12,04 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi.

AFAD'ın sosyal medyadan yaptığı Muğla'daki deprem bildirimi paylaşımı

BATI ANADOLU FAYI GERİLİYOR

Muğla'daki deprem sonrası, Prof. Dr. Naci Görür sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu. Görür bu depremin Batı Anadolu fayının gerilmekte olduğunu belirtti.

X hesabından bir paylaşım yapan Görür şunları yazdı:

  • 2 saat önce Arıcılar – Ula (Muğla) bölgesinde 4.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. 
  • Bu deprem, Muğla Fay Zonu’nun kara içi devamında ve KB-GD yönlü isimsiz bir fayın kesim noktasında gerçekleşti. 
  • Fay, düşey atımlı bir faydır. Batı Anadolu K–S yönünde gerilmektedir. 
  • Sevgiyle"
KAYNAK: HABER7
Ahmet Aydemir Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Ahmet Aydemir

Editör Hakkında

İstanbul Üniversitesi, “Gazetecilik” bölümünden mezun oldu. Gündem, siyaset, yaşam, magazin, spor ve SEO editörlüğü yaptı. Meslek hayatına Ocak 2024’ten beri Haber7’de devam ediyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Şaşırtan tünel olayının sebebi ortaya çıktı! Adam bakın kimmiş
Analistlerden çarpıcı itiraf: İsrail ABD'ye boyun eğerken Türkiye dış politikada güçlendi