Borsayı karıştıran Onur Yılmaz itirafçı oldu! Patronla anlaşıp dolandırmışlar
Borsada manipülasyon yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan Onur Yılmaz itirafçı oldu. Lokantada garson olarak çalışırken borsaya merak saldığını belirten Yılmaz, 6 liralık hisseleri manipülasyonla 11 liraya yükselttiğini söyledi.
Borsa manipülatörü Onur Yılmaz ve ekibine yönelik geçtiğimiz nisan ayında İstanbul merkezli operasyon düzenlendi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında "Suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve piyasa dolandırıcılığı" suçlarından Yılmaz'ın da arasında olduğu 15 şüpheliden 12'si tutuklandı.
Örgüt lideri olan Onur Yılmaz'ın (32) ve örgüt üyesi Murat Güler'in soruşturma kapsamında itirafçı olduğu ortaya çıktı. Savcılığın soruşturmayı, Telegram ve sosyal medyada örgütlü hareket edilmesi nedeniyle 'örgüt kurma' suçundan yürüttüğü öğrenildi.
Yılmaz ve ekibinin borsada işlem gören Marka Yatırım Holding Anonim şirketine ait 'Marka' hissesinde 2 Mart 2023-14 Nisan 2023 tarihleri arasında manipülasyon yaptığı saptandı. Mart'ta 4.00 değerinde olan hisse 14 Nisan'a kadar olan sürede yüzde 596 yükselerek 28.92'ye kadar çıkarıldı.
73 MİLYON LİRALIK MENFAAT ELDE ETTİ
Soruşturma dosyasına yansıyan bilgilere göre Yılmaz ve örgütü, 'onylm29' isimli X hesabından ve 'Onur Endeksi' adlı Telegram hesabı üzerinden 'Marka' hissesini pazarlayarak küçük yatırımcının almasını sağladı. Şebeke bu esnada, kendilerinde bulunan hisselerin satışını yaparak toplamda 73 milyon 217 bin liralık bir menfaat elde etti.
LOKANTADA GARSON
Onur Yılmaz, 2021'de kayınpederinin Ankara Gölbaşı'ndaki lokantasında garsonluğa başladı ve bu sıralar borsaya merak saldı.
Yılmaz itirafçı olarak verdiği ifadede, Marka Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mine Tozlu Biçer'le Aralık-Ocak 2023'te görüştüğünü ve Biçer'in, kendisinde gayri resmi olarak bulunan 11 milyon lotluk hisseyi 11 lira üzeri satmasını istediğini aktardı.
Yılmaz, "Bu konuşmayı yaptığımızda hisse 6 lira civarındaydı. Bu anlaşma sonrası Mine Tozlu Biçer hisse 11 liraya gelmeden elinde bulundurmuş olduğu lotları sattığını öğrendik" dedi.
PATRON BÜTÜN MALI BİZE SATTI GİTTİ
Bir diğer itirafçı Murat Güler ise "Telegram'dan küçük yatırımcılara hisse aldırıldı. Onur sattırıyordu malı, sonra komisyon getiriyordu. Arabaların bagajları her gün para doluyordu. Bu arada hisse 12 lira fiyata ulaştı. Patron 12 lira fiyattan elindeki bütün hisselerini sattı ve yaklaşık 30 milyon lira para kazandı.Patron bütün malı bize sattı gitti" diye konuştu.
Soruşturma kapsamında şüpheli olan Marka Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mine Tozlu Biçer ise ifadesinde iddialar için "iftira" dedi.
-
Misafir 40 dakika önce Şikayet EtBir onda değilki Avhol de de aynışeyi yaptı bir çok kişi mağdur oldu bence sadece bunlar değil birçok hissede aynı manüplasyonu yapıyorlar. bunlar gibi Bi sürü var telegram WhatsApp ta bence hepsi tezlenmeliBeğen Toplam 3 beğeni
-
Emekli memur 47 dakika önce Şikayet EtEn büyük spekülatör ihlascilardir.2014 yılında ihmad diye bir madencilik şirketi kurmuşlar.sonra tahtası bile silindi.şirket yada maden sahası vb.hic bir şey yok sonra öğrendik.Ancak benim 45.000 dolarımı yediler.simdide aynı şekil devam ancak kimse dokunmuyor.paravan bı şirketle küçük yatırımcı avındalar.İhlas Gazetecilikle yaptılarBeğen Toplam 6 beğeni
-
Vatandas 49 dakika önce Şikayet Etİşlem görmeye devam ediyo..Beğen
-
okur 51 dakika önce Şikayet Etşirket kaç lira ki patron bile satıyor, borsa nasıl bir şey ki el altından hisse verilebiliyor borsayı sözde denetleyen kurum nasıl bir şey ki paravan gibi şirketleri borsaya alıyor yılda 2-4 mali envanter zorunluluğu olan şirketlerin sermayesi artmadan fiyatını 10 20 kat artırılırken bana mısın demiyor. bddk mı takas mı spk mı işbirlikçilerini de bulunBeğen Toplam 5 beğeni
-
ferkanos 53 dakika önce Şikayet Etmarka holding yönetim kurulundan biri, bir garsonla görüşüp muhatap oluyor. Profesyonel durmuyor. Hayatın akışına ters aslında. neyse hayatta yine de bir pay bırakmak lazım .Beğen Toplam 1 beğeni