İmzalanan metinde bir kelime üzerinde kriz çıktı! Türkiye'nin istediği yazıldı
Mısır'da imzalanan Gazze barış anlaşmasının metninde bir kelime üzerinde kriz çıktığı, yürütülen diplomasi sonrası metne Türkiye'nin istediği kelimenin yazılmasının sağlandığı ortaya çıktı.
İsrail ile Hamas arasında 2 yıldır devam eden savaşta ateşkes anlaşmasına varıldı. Mısır'ın Şarm el-Şeyh kentinde düzenlenen zirvede Türkiye, ABD, Mısır, ve Katar liderleri, Gazze'de kalıcı barış için Niyet Beyanı’na imzalarını attı. Barış anlaşması 4 ülke liderliğinde imzalanırken ateşkes metniyle ilgili çarpıcı bir detay ortaya çıktı.
NETANYAHU VARSA BİZ YOKUZ
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Mısır ziyareti sırasında uçakta olan gazeteciler arasında yer alan Abdülkadir Selvi, anlaşma günü yaşananlarla ilgili dikkat çeken detayları aktardı. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun zirveye katılacağının açıklanmasıyla birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın duruma karşı çok net tavır aldığını aktaran Selvi, uçakta yaşananlar için 'İkinci one minute' diyenler olduğunu söyledi.
Selvi, Netanyahu'nun zirveye gelmesinin engellenmesi için hızla diğer ülkelerle irtibat kurulduğunu Katar, Irak, Endonezya ve Pakistan'ın çok net bir tutum takındığını belirtti. ABD’ye, “Netanyahu kararını gözden geçirin. Netanyahu’nun zirveye gölge düşürmesine izin vermeyin. "Netanyahu zirvede varsa biz yokuz” mesajı iletildiğini söyleyen Selvi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uçağının tekerlerinin piste değdiği esnada Netanyahu'nun zirveye katılımının iptal edildiğini ifade etti.
METİNDEKİ BİR KELİMEDE KRİZ YAŞANDI
Selvi, Mısır'da imza atılan barış anlaşması metnine ilişkin de bilinmeyen bir detayı aktardı. Zirvede niyet beyanı metni olarak ortaya çıkan bildiride son 15 dakikaya kadar bir kriz yaşandığını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Trump dahil 4 liderin imzaladığı metinde bir kelime üzerinde tartışma yaşandığını belirten Selvi, son 15 dakikaya kadar metin üzerinde yapılan müzakerelerde Türkiye'nin ısrarı üzerine bir kelimenin metinden çıkarılıp, istenilen kelimenin metne girmesinin sağlandığını söyledi.
Selvi, aktardığı detay için "Diplomasi böyle bir şey işte." ifadelerini kullandı.
-
Ömer Genç 30 dakika önce Şikayet EtSelvi nasıl da biliyor...Selviye göre uçak pistte uçak var diye pass geçti ama one minute değil...Beğen
-
aksaray 48 dakika önce Şikayet Ettürk devletinin başkanı ERDOĞAN yıllardır ülkemizin orta doğuda huzuru ve refahı için dünya liderleriyle dişe diş bir mücadele ederken türk olmayan türklerde gidip erdoğanı avrupaya şikayet edip yuhalatıyorlar. mayasının ne olduğu belli olmayanlar.Beğen Toplam 10 beğeni
-
Bak bii! 54 dakika önce Şikayet EtOldu da ne oldu, bilmem ne de bilmem ne? Yahu ne insanlar var be! Hiç olmazsa açlıktan bebekler ölmüyor, tepelerine bombalar yağmıyor, o kadar insan yaralanmıyor. Dahası da çok var da... Bunlar bazılarına masal mı geliyor nedir? İyi olanı, faydalı ve doğru olanı yermek bazılarının karakteri bu memlekette.Beğen Toplam 4 beğeni
-
İrfan 1 saat önce Şikayet EtBizim dediğimiz olmuş,,, ne demişiz söyleyin! Bilsin yurttaşlar..Beğen Toplam 3 beğeni
-
Velhasıl kelam 33 dakika önce Şikayet Etİsrail çocukları burada yazmasın. Hazım sorunu yaşıyorlar.Beğen
-
fani 35 dakika önce Şikayet EtBir şeyi de bilmeyiver!!!Beğen
-
Ebuyasir 1 saat önce Şikayet Etİsrail ateşkesi ihlal ediyor haydi müdahale edin bakalım kelimelerle uğraşacağınızaBeğen Toplam 3 beğeni
-
Velhasıl kelam 32 dakika önce Şikayet EtSavaş çıksa fare gibi ilk sen kaçarsın. Korkak.Beğen
-
fani 33 dakika önce Şikayet Etsen ne güne duruyorsun? hadi sen müdahale et bakalım! oturduğun yerden sallıyorsun!!!Beğen