İstanbul ve Gazze kardeş şehir ilan edildi

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisinde, İstanbul ile Gazze arasında kardeş şehir protokolü imzalanması ve kardeş şehir ilişkisi kurulmasına ilişkin gündem maddesi, oy birliğiyle kabul edildi.

GİRİŞ 15.10.2025 18:41 GÜNCELLEME 15.10.2025 20:30

İBB Meclisi ekim ayı toplantılarının ikinci oturumu, Meclis 2. Başkanvekili Gökhan Gümüşdağ başkanlığında Saraçhane'deki belediye binasında yapıldı.

Soru önergelerinin ve gündem dışı konuşmaların yapıldığı Mecliste, gündem maddelerine geçildi.

Mecliste, İstanbul ile Gazze arasında kardeş şehir protokolü imzalanması ve kardeş şehir ilişkisi kurulmasına ilişkin gündem maddesi görüşüldü.

İSTANBUL VE GAZZE KARDEŞ ŞEHİR OLDU

Gündem maddesinde, İsrail tarafından 2 milyondan fazla insanın yaşadığı Gazze'ye acımasız şekilde saldırılar yapıldığı, şehrin ablukaya alındığı belirtildi.

Tüm yaşananların her geçen gün daha da şiddetini artırarak acımasız bir şekilde tüm dünyanın gözü önünde devam ettiği aktarılan gündem maddesinde, şu ifadelere yer verildi:

"Artık bu saldırılar adeta bir soykırıma doğru gitmektedir. Bizler de bugün buradan tüm yaşananlara karşı olarak, geçmişten de gelen bağlarımızı da düşündüğümüzde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Gazze arasında kardeş şehir ilişkisinin kurulmasının eğitim, kültür, ekonomik, ticari ve insani yardım alanlarında ilişkilerin geliştirilmesi ve dostluk bağlarının güçlenmesi açısından da yararlı olacağı düşünülmektedir. İstanbul ile Filistin'in Gazze şehri arasında kardeş şehir protokolü imzalanması ve kardeş şehir ilişkisi kurulabilmesi için, 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu'nun 18. maddesi (g) bendi, 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 38. maddesi (g) bendi ve 74. maddesi gereğince teklifimizin gündeme alınarak AB Dış İlişkiler Komisyonu ile Hukuk Komisyonu'na havale edilmesini arz ederim."

OY BİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ

Mecliste yapılan oylamada, İstanbul ile Gazze arasında kardeş şehir protokolü imzalanması ve kardeş şehir ilişkisi kurulmasına ilişkin gündem maddesi oy birliğiyle kabul edildi.

Mecliste ayrıca İBB'nin Gazze'ye yapacağı yardıma ilişkin gündem maddesi de konuşuldu.

Gazze halkı adına belirlenecek insani yardım malzemesinin İBB imkanları doğrultusunda karşılanması ve gönderilmesine dair gündem maddesi, oy birliğiyle geçti.

KAYNAK: AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Haber7.com’da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 8
  • Burhan 3 saat önce Şikayet Et
    CHP için yeni yolsuzluk kapısı olmasın.
    Cevapla
  • Xyz 3 saat önce Şikayet Et
    Ya birgidin artık yeter
    Cevapla
  • kamal 4 saat önce Şikayet Et
    chpliler oylamaya katıldıklarına inanasım gelmiyor
    Cevapla
  • Buda geçer yahu 5 saat önce Şikayet Et
    Ekopolis bu haber üzerine ağlak özgürle beraber ağıt yakar şimdi
    Cevapla
  • EŞREF 6 saat önce Şikayet Et
    Emin olun Özgür özel'in içi gitmiştir.. O kardeş şehir olarak tel aviv'i tercih ederdi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Zorunlu eğitimde yeni formül yolda! Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiriyor...
ABD'den son dakika Rusya açıklaması! 'Bedel ödeteceğiz' deyip resmen ilan ettiler