Kara para soruşturması: 3 iş insanı tutuklandı

Sezgin Baran Korkmaz'ın da aralarında yer aldığı 7 kişiye 'tefecilik ve kara para' operasyonu düzenlenmişti. Gözaltına alınan Cihan Ekşioğlu, Çağlar Şendil, Sinan Görkem Gökçe tutuklandı.

Kara para soruşturması: 3 iş insanı tutuklandı
Kara para soruşturması: 3 iş insanı tutuklandı
GİRİŞ 18.10.2025 21:17 GÜNCELLEME 19.10.2025 00:42

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturmada, SBK Holding ve UNICO Sigorta'nın, Bodrum Torba'daki 75 bin metrekarelik turizm arazisi üzerindeki "üst hakkı"nı devralarak 35 milyon euro'luk haksız kazanç sağladıkları iddia edilmişti.

SBK'YA GÖZALTI KARARI

Soruşturma kapsamında yurtdışında yaşayan Sezgin Baran Korkmaz, Cihan Ekşioğlu, Çağlar Şendil, Melike Yüksel, Sinan Görkem Gökçe, Şaban Kayıkçı ve Alpan Keskin hakkında "Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma", "Tefecilik" ve "Suçtan Kaynaklanan Malvarlığı Değerlerini Aklama" suçlarından gözaltı kararı verilmişti.

Sezgin Baran Korkmaz

KAYYUM ATANDI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Kaçakçılık, Narkotik ve Ekonomik Suçlar Soruşturma Bürosunca, 'suç işlemek amacıyla örgüt kurma', 'tefecilik', 'suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama' suçları kapsamında başlatılan soruşturma kapsamında, Sezgin Baran Korkmaz, Cihan Ekşioğlu, Çağlar Şendil, Melike Yüksel, Sinan Görkem Gökçe, Şaban Kayıkçı ve Alpan Keskin hakkında gözaltı kararı verildi. Şüphelilerden Ekşioğlu, Kayıkçı, Şendil, Yüksel ve Gökçe gözaltına alındı. Ufuk Turizm İşletmeleri San. Tic. AŞ'nin müşteki olduğu soruşturmada şüphelilerin şirketi, hacze düşmesinden yararlanarak 2019 yılı ve sonrasında yönetimlerinde olan şirketlere borçlandırdıkları, borcu da faiz alarak müşteki şirkete verdikleri tespit edildi. Şüphelilerin, şirketin üst hakkını elinde bulundurduğu Muğla Bodrum'daki The Plaza Bodrum otelin de üst hakkını devraldıkları ve Cihan Ekşioğlu ile Şaban Kayıkçı'nın oteli birlikte işlettikleri belirlendi. Soruşturma kapsamında, Kayıkçı'nın yetkilisi olduğu Bodrum'daki The Plaza Bodrum Otel ile Bodrum Otel İşletmeleri AŞ'de bulunan şirket ortaklık payına el konuldu. Ayrıca, sulh ceza hakimliğince, Bodrum Otel İşletmeleri AŞ'ye TMSF kayyum olarak atandı.

3 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Çağlar Şendil, Sinan Görkem Gökçe ile Cihan Ekşioğlu Sulh Ceza Hakimliği'nce tutuklanırken, Şaban Kayıkçı ve Melike Yüksel ise ev hapsi şeklinde adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

Enes Kılıç Haber7.com - Haber Editörü
Haber 7 - Enes Kılıç

Editör Hakkında

YORUMLAR 1
  • Misafir 4 saat önce Şikayet Et
    Sonuna kadar gidilmeli...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Orta menzilli 'Hisar-0' 12'den vurdu! Müthiş anlar kamerada...
Ekrem İmamoğlu'nun davası başlamadan düşürüldü