CHP'li Rıza Akpolat'ın rüşvet ağı 'pes' dedirtti! Paralar CHP yandaşı gazetecilere gitmiş!
Rüşvet ve yolsuzluktan tutuklanan eski Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat'ın rüşvet ağı ortaya çıktı. Hazırlanan iddianamede, Rıza Akpolat'ın milyon dolarlık rüşvetler aldığı ve CHP yandaşı gazetecilere de para aktardığı tespit edildi.
Aziz İhsan Aktaş suç örgütü soruşturması kapsamında 40'ı tutuklu 200 şüpheli hakkında hazırlanan iddianamede, görevden uzaklaştırılan 7 belediye başkanı ile suç örgütü elebaşı olduğu değerlendiren Aziz İhsan Aktaş'ın çeşitli suçlardan cezalandırılmaları istendi.
Hazırlanan iddianamede, görevinden uzaklaştırılan Beşiktaş Belediye Başkanı şüpheli Rıza Akpolat'ın "suç örgütüne üye olma", 26 farklı fiilden "ihaleye fesat karıştırma", 3 farklı fiilden "resmi belgede sahtecilik", 19 farklı fiilden "özel belgede sahtecilik", "kamu kurum ve kuruluşları zararına dolandırıcılık", 4 farklı fiilden "rüşvet alma", "suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama" ve "haksız mal edinme" suçlarından 133 yıldan 337 yıla kadar hapisle cezalandırılması ve suçtan elde ettiği malvarlıklarının müsaderesi edilmesi istendi.
RIZA AKPOLAT'IN RÜŞVET AĞI
Beşiktaş Belediyesi’nde görev yaptığı dönemde CHP’li eski Belediye Başkanı Rıza Akpolat'ın ÖZ-AK Gayrimenkul'den yapı ruhsatının düzenlenmesi sürecinde, plan tadiline istinaden 12 milyon TL rüşvet aldığı ortaya çıktı.
İddianamede yer alan bilgilere göre; ASTAŞ Grup ile bağlantılı bazı projelerde usulsüz ruhsat düzenlemeleri ve bağış adı altında yapılan para transferleri tespit edildi.
ASTAŞ Grup'un Ali Rıza Yılmaz koordinesinde 300 bin dolarlık rüşveti CHP'li Rıza Akpolat'a teslim ettiği öğrenildi.
Bayer - Kocadağ Yatırım Ortaklığı Boulevard Balmumcu Projesi'nde yapı ruhsatı verilmesi karşılığında da Akpolat'ın 4 milyon dolar aldığı belgelendi.
CHP'Lİ TV KANALLARINA VE GAZETECİLERE FON
İddianamede ayrıca, dönemin belediye özel kalem müdürü Emirhan Akçadağ’ın ifadelerine yer verilerek, toplanan paraların bir kısmının bazı medya organları ve gazetecilere ödeme amacıyla kullanıldığı belirtildi.
Akçadağ'ın listesinde Nevşin Mengü, İsmail Küçükkaya, Altan Sancar gibi gazeteciler varken; kanallar içerisinde ise Halk Tv, Tele 1’ve KRT yer aldı. 
MANA İNŞAAT'TAN 30 MİLYON TL'LİK RÜŞVET
Edinilen bilgilere göre, Mana İnşaat’a ait bazı projelerde tespit edilen imar ihlallerine rağmen gerekli yaptırımların uygulanmadığı tespit edildi.
İddianamede, bu süreçte “aşevi bağışı” adı altında farklı tarihlerde yüksek tutarlarda nakit paranın belediye yönetimine aktarıldığı belirtildi. Toplam 30 milyon TL’ye ulaştığı ödemelerin, Rıza Akpolat’a elden verildiği ortaya çıktı.
"AŞEVİ BAĞIŞI" ADI ALTINDA MİLYONLAR ALINMIŞ
Polat Akatlar Projesi kapsamında alışveriş merkezi (AVM) projesine onay verilmesi ve inşaat ruhsatı düzenlenmesi sürecinde, “aşevi bağışı” adı altında Akpolat’a 35 milyon TL nakit ödeme yapıldığı öğrenildi.
Ayrıca, Polat Hotel’de belediye başkanının misafirlerinin düzenli olarak ağırlandığı, bu hizmetlerin karşılığında yaklaşık 20 milyon TL’nin Beşiktaş Belediyesi’nin ciro hesabına mahsup edildiği ifade edildi.
SERDAR BİLGİLİ İDDİASI
Soruşturma kapsamında, rüşvet iddialarında adı geçen iş insanları arasında Serdar Bilgili de bulunurken, Akpolat’a çeşitli dönemlerde nakit ödemeler yapıldığı öne sürüldü.
Serdar Bilgili'nin Akaretler'de bulunan yerlerinin restorasyon iskan problemi olmamasına rağmen onay için elden para istendiği ve onay karşılığında Akpolat’a 500 bin TL teslim edildiği iddianameye yansıdı.
CHP’li Rıza Akpolat’ın ayrıca, 2023 CHP İstanbul İl Başkanlığı seçimi ve 2024 Olağan Kurultayı sürecinde, parti içi dengeleri etkilemek amacıyla para aktardığı da iddianamede yer verildi.
OTELLERDEN USULSÜZ İŞLEMLER
- Seasons Otel’in usulsüz tadilat işlemleri için 10-12 milyon dolar civarında para aşevine yardım adı altında maskelenerek alındı.
- Ortaköy'de yer alan Four Seasons Residence inşaat ruhsatı için yapı ruhsatı düzenlenerek 30 milyon dolarlık para transferi Başkan Yardımcısı Ali Rıza Yılmaz kontrolünde gerçekleştirildi.
36 BİN DOLARLIK TAKIM ELBİSE
CHP’li Rıza Akpolat'ın düğünde giyeceği kıyafetler İstinye Park'taki Dior mağazasından alındığı, 36 bin dolar ödeme yapıldığı ortaya çıktı.
-
Zeki Demirci 1 ay önce Şikayet EtBunca rüşvet irtikap zimmet ve halkın parasını gazbetme varken heleki Bu yolsuzluk dosyasında adı geçen adana milletvekili Burhanettin bulut ve İstanbul milletvekili Özgür Karabat dan tek bir soylen yok oysa iddianame dışı kalan Malatya milletvekili Veli Ağbaba ve Mersin milletvekili Ali Mahir başarırda bu yolsuzluk ipinin ucundan tutanlar alayı hesap versin yargıyaBeğen
-
S.Ahmet GUNDOGDU 1 ay önce Şikayet EtÖzgür Özel 780 sayfalık iddianameyi (1 saatte) okuyup içeriğinde bir şey yok, arkadaşlarımızın arkasındayız demiş. Bu yolsuzluklara rağmen insan nasıl olurda hırsızlıkların yolsuzlukların arkasındayım diyebiliyor.Beğen
-
Ercan 58 1 ay önce Şikayet EtEeeee paralı troll bunlar niye yirtiniyorlar gazeteci ayağından milyonlar cukkaBeğen Toplam 3 beğeni
-
Vatandaş. 1 ay önce Şikayet Etözgür neredesin Atatürk'ün kurduğu partiyi ne hale getirdiniz baksana adam diogur'dan 36 bin dolarlık takım elbise giyinmiş inşallah giydiği son kıyafet olur fakir fukaradan yüklü su faturaları bindirirsiniz sonra vatandaşın parası ile eylenirsiniz yazıklar olsun size.Beğen Toplam 2 beğeni
-
EKO 1 ay önce Şikayet EtHırsızlık her dönem olabilir. Ademden bu yana hırsız da var hırsızlıkta. Asıl mesele topluluklarda yaşanan hırsızlıklar değil, bu hırsızlıkların toplum tarafından normalleştirilmesinde ve kanıksanmasında. Bir toplumun geleceğinden siz hırsızlıların kanıksandığında korkun. Aynen bizde olduğu gibi. Bakın kendi veya grubu çaldığı sürece kimsenin umrunda değil. Herkesin hırıszı değerli.Beğen Toplam 2 beğeni
-
Ahmet 1 ay önce Şikayet EtHırsız diyemiyorlar neden. Çünkü hepsi hırsızlık paralarından köşeyi dönmüş. Zehir zıkkım olsun milletin vergi parası alın teri yandaşlara aktarılmiş bunlara sahra çölünü emanet et orayı bile bitirirler. Yazıklar olsunBeğen