Netanyahu neden Erdoğan'dan korkuyor? Alman gazetesi cevap verdi
Almanya'da yayın yapan Frankfurter Allgemeine Zeitung gazetesi "Netanyahu neden Erdoğan'dan korkuyor?" başlıklı bir haber yayınlayarak Türkiye'nin bölgede yaptıklarına ve nüfuzuna dikkat çekti.
HABER7
İsrail-Hamas ateşkes anlaşmasının ardından başta Türkiye olmak üzere bölge ülkeleri Gazze'nin yeniden inşası ve geleceği için çalışmalara başladı. Özellikle Türkiye'nin yoğun çabaları ve girişimleri ise İsrail basınında geniş yankı buldu.
İsrail basını, Gazze’de Türk bayrağı taşıyan Türkiye'nin gönderdiği iş makinelerinin görüntülerini manşetlerine taşıdı. Ankara’nın bölgedeki artan varlığına dikkat çekilerek, "Erdoğan’ın ordusu çoktan Gazze’de" ifadeleri kullanıldı.
İHH'NIN VARLIĞI ÖRNEK GÖSTERİLDİ
Almanya'da yayın yapan Frankfurter Allgemeine Zeitung gazetesi ise bugün ele aldığı haberinde bu noktaya dikkat çekerek "Netanyahu neden Erdoğan'dan korkuyor?" sorusunu cevapladı. Alman gazetesi Türkiye'nin Gazze'nin yeniden inşasına katılımını teşvik etmesinin İsrail'de giderek artan bir endişeye neden olduğunu belirterek İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı'nın faaliyetlerini örnek gösterdi.

Haberde Gazze'deki Türk bayraklı araçlar için "Gazze sokaklarında enkaz kaldıran iş makineleri, içme suyu taşıyan tankerler ve üzerinde belirgin şekilde görünen Türk bayrakları, İsrail medyasında “Erdoğan’ın bölgedeki gücünü pekiştirme girişimi” olarak yorumlanıyor." denildi.
-
İzmitli 32 dakika önce Şikayet EtRabbim mazlumun intikamını faniler üzerinden de alır bunun adı vasfı vatanı önemli değilBeğen
-
Bey 32 dakika önce Şikayet EtMetenyahu biliyor ki, yaptığı vahşi katliamların hesabını elbet verecek!Beğen
-
Düşün Yakamızdan 40 dakika önce Şikayet EtBölgemiz Müslüman. İçimizde hainler olmasa batının böl-sömür politikası yürümez, ambargo-darbe-işgal bu kadar zulüm görmezdik.Beğen Toplam 1 beğeni
-
SARIÇİÇEK. 43 dakika önce Şikayet EtNazi soyu Almanlarda hala israite silah mühümmat veriyor?İKİ YÜZLÜLER...Beğen
-
DEMİR 56 dakika önce Şikayet Et..... Korkunun Ecele Faydası Yok .... Yanlış Kararlar Alarak İsrail'in ve Kendi İktidarını Zora Sokmak Aptallıkta Ondan . Bunu Bildiği İçin Bekliyor Herhalde . ... İsrail Siyasi Anlamda Çevresi Sarıldı . Çember Daralıyor , Yanlış Kararlar İsrail'in Sonunu Getirebilir .....Beğen Toplam 1 beğeni
