"Casusluk" soruşturmasında İmamoğlu, Özkan ve Yanardağ tutuklandı

"Casusluk" suçundan başlatılan soruşturmada İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Ekrem İmamoğlu, Necati Özkan ve Merdan Yanardağ "siyasal casusluk" suçundan tutuklandı.

"Casusluk" soruşturmasında İmamoğlu, Özkan ve Yanardağ tutuklandı
"Casusluk" soruşturmasında İmamoğlu, Özkan ve Yanardağ tutuklandı
GİRİŞ 26.10.2025 22:10 GÜNCELLEME 27.10.2025 03:10

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, yolsuzluk soruşturması kapsamında tutuklanmasının ardından İBB Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Ekrem İmamoğlu ile Necati Özkan, Merdan Yanardağ ve Melih Geçek hakkında "casusluk" suçundan başlatılan soruşturma sürüyor.

Soruşturma kapsamında İmamoğlu, Özkan ve Yanardağ'ın sulh ceza hakimliğindeki sorguları tamamlandı.

HAKİMLİK, İMAMOĞLU, ÖZKAN VE YANARDAĞ'IN TUTUKLANMALARINA KARAR VERDİ

Hakimlik, İmamoğlu, Özkan ve Yanardağ'ın üzerlerine atılı "siyasal casusluk" suçundan tutuklanmalarına karar verdi.

Hüseyin Gün'ün etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanma talebiyle Ekrem İmamoğlu'nun elebaşı olduğu iddia edilen suç örgütü ve casusluk bağlantıları hakkında emniyette ve savcılıkta ayrıntılı ifade verdiği öğrenilmişti.

Gün ve soruşturma kapsamında ifade veren Melih Geçek, başka suçtan tutuklu olmalarından dolayı bulundukları cezaevine gönderilmişti.

 

KAYNAK: AA
Enes Kılıç Haber7.com - Haber Editörü
Haber 7 - Enes Kılıç

Editör Hakkında

YORUMLAR 147
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    ibb Kayyum yeter beee
    Cevapla
  • Cumhurun avukatı 11 ay önce Şikayet Et
    Hangi kesimden olursa olsun bu şekilde casus yapanlar Böylece devletine milletine üst düzeyde ihanet Edenler yaşatılmamalı idam edilmelidir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Güney Afrika'da sıcak saatler! Ordu sokağa indi! Halk ayaklandı
Heron'dan kaçan türkiye'ye sığınıyor! Avrupa ülkeleri türk iha'ları için sıraya girdi