Ajan Aaron’la İBB’nin kozmik odasını patlatmışlar! Veri sızdırma ihanetinin itirafları
İBB’ye ait kurumsal mail ve şifrelerinin casusluk ağına sızdırıldığı ortaya çıktı. Hüseyin Gün, İBB’nin en derinliklerindeki bilgilere erişim sağladıklarını itiraf etti.
Eski İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, kampanya yöneticisi Necati Özkan ve televizyoncu Merdan Yanardağ’ın da bulunduğu isimlerle ilişkileri savcılık kayıtlarına giren Hüseyin Gün’ün itirafları tüyler ürpetti.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü casusluk soruşturmasında itirafçı olan Mimik Teknoloji Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Gün, İngiliz istihbaratı MI6 için çalıştığını, telefon rehberinde kayıtlı İngiliz, ABD’li CIA ve İsrail gizli servisi Mossad mensuplarıyla ilişkilerini ‘etkin pişmanlık’ hükümleri çerçevesinde anlattı.
Hüseyin Gün’ün emniyet ve savcılık ifadeleri, büyük bir veri sızdırma ve casusluk skandalının katmanlarını araladı.
Etkin pişmanlıktan yararlanıp itirafçı olan Hüseyin Gün, hakkındaki iddiaları reddeden Necati Özkan ile olan derin ilişkisini ve aralarındaki yazışmaların mahiyetini ayrıntılarıyla anlatırken, tüm süreçten Ekrem İmamoğlu’nun ‘haberdar olduğunu’ kaydetti.
İBB’NİN ŞİFRELERİNİ SIZDIRDI, RAPORLAR İMAMOĞLU’NA GİTTİ
Konuyu köşesine taşıyan Hürriyet gazetesi yazarı Nedim Şener, “‘İstanbul senin’ MI6 projesi çıktı” başlıklı makalesinde, Hüseyin Gün’ün itiraflarını analiz etti.
Hüseyin Gün’ün üvey oğlunun 112 Acil’i arayarak babasının İsrail, Amerika ve İngiltere adına ajanlık yaptığını ihbar etmesiyle başlayan ve 4 Temmuz 2025 günü tutuklanmasıyla genişleyen casus operasyonunun ilginç boyut kazandığını ifade etti.
Şener, Hüseyin Gün’ün emniyet ifadesinden sonra İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’nda verdiği ifadesinde, “Necati Özkan’ın İBB’ye ait çok sayıda mail hesabı ve şifresini kendisine ilettiğini, bunun üzerine beraber çalıştığı istihbaratçılar ile hazırladıkları raporları Özkan üzerinden Ekrem İmamoğlu’na yolladıklarını anlattığını”belirtti.
İSRAİL/ABD’Lİ AARON’LA ORTAKLAŞA İSTİHBARİ RAPORLAMA YAPMIŞLAR
İBB’nin kozmik odasına erişim sağlayarak ‘hassas verilerin’ nasıl ele geçirildiğine dair çarpıcı detaylar içeren Gün’ün ifadesinde şu ifadeler yer alıyor:
“30 Haziran 2019 tarihinde manevi annem Seher Alaçam yönlendirmesiyle Necati Özkan ile tanıştım. Sonrasında ilk seçim tarihi olan 31 Mart 2019 ile ikinci seçim tarihi olan 23 Haziran 2019 tarihleri arasında seçim süreciyle alakalı beraber çalıştık. Necati Özkan, Ekrem İmamoğlu’nun hem siyasi danışmanı hem de seçim kampanyasının menajeriydi. Benim Piiq isimli firmam vardı; Daren, Aaron isimli ortaklarım vardı. Aaron simli şahıs eski istihbarat servisi çalışanıdır, şirketteki tüm analiz işlemleri teknik ekip ile birlikte yapardı.
Osint (Açık Kaynak) istihbaratı programı vardı. Bu program şemsiye programdır. Bu şemsiyenin altında dark web gibi internette hassas bilgiye ulaşabileceğiniz bilgiler vardır. Bu internetin yeraltıdır. Necati Özkan, bana, Osint’e bir bakmamı istedi. O sitede yaptığımız araştırmada İBB’’ye ait çok sayıda kurumsal mail ve şifreler vardı. Bu mail ve şifreler, belediyenin en derinliklerindeki bilgiye ulaşabilme kabiliyeti veriyordu. Burada belediye içi yazışmalar ve bilgi akışı görülebiliyordu. Ancak sadece bilgi temini vardı, herhangi bir müdahale yapılamıyordu.”
AJAN AARON’UN PQ ADLI PROGRAMIYLA İSTANBUL’A ÖZEL ÇALIŞMIŞLAR
Gün, Necati Özkan’ın ‘Osint alemini’ yakından bildiğini vurgulayarak, “Ben de zaten ofisteyken genel bir bilgilendirme yapmıştım. Dolayısıyla Necati Özkan da oradaki verilerin neyle neye malolabileceğini bilebilecek durumdaydı. Osint’te tekrar yaptığımız kontrollerde ilk gördüğümüz datadan daha fazlası olduğunu gördük. Beni o siteye yönlendiren Necati Özkan’dır. Zaten bir kez girdiğimiz zaman sonradan gelen bilgilere de sahip oluyorsunuz. Osint’teki veriler ya hackleme yoluyla ya da birinin oraya yüklemesiyle orada olur.” ifadelerini kullandı.
Nedim Şener’in aktardığına göre, ifadesinde, İBB’den elde edilen bilgilerin kullanım kapsamını da aktaran Hüseyin Gün, bu ‘analiz’ sürecinden Ekrem İmamoğlu’nun ‘tamamen haberdar olduğu’ iddiasını yineleyerek şunları söyledi:
“Bu sahip olduğumuz imkânın sadece yüzde 10’udur. Biz ayrıca elimizdeki yazılımla sosyal medya hesapları üzerinden iç yazışmaları görüp, buna göre algı oluşturmaya çalışıyorduk. Bu yaptığımız analizleri de ben Necati Özkan’la paylaşıyordum. Bizim şirket olarak sahip olduğumuz çok geniş yetkileri olan yazılımın mucidi Amerika istihbarat servisinde kapalı operasyon direktörüydü. Bu programın adı Pq’dur. Bu kişi benim ortağım olan Aaron’du. Aarron zaten istihbarattan emeklidir. Ben yaptığım analizleri Necati Özkan’a verirdim. Bunları Başkan’a iletmesini söylerdim. O da Başkan’a iletirdi. Başkan olarak kastedilen kişi Ekrem İmamoğlu’dur. Yazışmada ‘major’ olarak geçen kişi de Ekrem İmamoğlu’dur. Bunun anlamı Başkan demektir. Chris isimli şahsı 2016 yılından beri İngiltere’den tanırım. Chris, eski istihbaratçıdır.”
İSTANBUL SENİN’İ BİZ YAPTIK
Nedim Şener, soruşturma kapsamında, İmamoğlu’nun başkan olmasından sonra uygulamaya geçen “İstanbul Senin” isimli mobil uygulama üzerinden 4.7 milyon kullanıcının kişisel verileri ve konum bilgilerinin iki farklı yabancı ülkeye sızdırıldığını, 3.7 milyon kullanıcının verilerinin ise “dark web”de satışa çıkarıldığının belirlendiğini hatırlattı.
Hüseyin Gün’ün savcılık ifadesinde, ‘İstanbul Senin’ projesinin kendilerine ait olduğunu ve bu konuda belediye yetkililerine sunum yaptıklarını anlattığını vurgulayan Şener, şu itirafları alıntıladı:
“2019 seçiminden sonra Melih Geçek, Necati Özkan, Yavuz Saltık ve Şenay isimli şahıslar vardı. Diğer şahısları emniyetteki ifadelerde detaylı olarak söyledim. Şu an tarihleri hatırlamıyorum. Bu toplantıda ‘İstanbul Senin’ isimli bir projenin tanıtımını yaptık, fakat o dönem ‘İstanbul Senin’ isimli bir uygulama yoktu. Melih Geçek isimli şahıs bildiğim kadarıyla da konusunda en yetkili şahıslardan biriydi. Toplantıda Melih Geçek’i özel sektörde IT olarak tanıttılar. Yakın zamanda belediyede çalışacağını söylediler. Toplantıya katıldığında belediyede yetkili değildi.”
Gün’ün telefonunun ‘notlar’ bölümüne İngilizce “19.08.2019 // 20.08.2019 tarihinde IBB digital meeting 20th Aug” başlığıyla kaydettiği “İBB dijital toplantısına” Şengül Altan Arsal, Melih Gecek, Yavuz Saltık, Ulaş Yılmaz, Mutlu Bey, Necati Özkan’ın katıldığı tespit edildi.
Şener, daha önce, Murat Ongun’un ilk etapta 4.7 milyon kullanıcı yanında 16 milyon İstanbullu’nun, ardından da bütün Türkiye’nin dijital verilerine İngiltere kaynaklı casus yazılımlarla ulaşabileceklerine dair ses kaydı savcılık dosyasına girdiğini kaydetti.
TELE1’İ ELDEN VERİLEN PARALARLA FONLAMIŞ
Hüseyin Gün’ün televizyoncu Merdan Yanardağ’a elden para verdiğini ve ilişkilerini ise şöyle anlattığı aktarıldı:
“Merdan Yanardağ isimli şahsı manevi annemin tanıştırdığı bir kişidir. Onun vasıtasıyla tanıştım. Dönem dönem elden cüzi miktarlarda para verirdim. Bu parayı kanalına destek maksadıyla verirdim.”
İfadesinde ‘stratejik yönlendirme’ iddiasını güçlendiren Gün, Merdan Yanardağ'ın Kemal Kılıçdaroğlu ile yapılan röportajında soruları kendisinin oluşturduğunu da itiraf etti. Necati Özkan'ın İmamoğlu'nun bilgisi dahilinde kendileriyle çalıştığının altını çizen Gün'ün itirafları şöyle devam etti:
“Merdan Yanardağ’ın Kemal Kılıçdaroğlu’yla yaptığı röportajda, yayında sorulmasını tarif ettiğim soruları ilettim ve aynı olmasa da benzer nitelikte sorular soruldu. Ama benimkisi tamamen tavsiye idi. Genel olarak 2019 seçimlerinde bahsettiğim gibi analiz ve raporlar yaparak. İmamoğlu’nun seçim kampanyasına destek oldum. İrtibatım Necati Özkan’laydı. Necati Özkan da İmamoğlu’nun bilgisi dahilinde bizimle çalıştı. Yönlendirmelerimiz büyük oranda buydu. Bazen uymadığı noktalarda serzenişlerimiz oldu. Seçim sonrasında manevi annem Seher’le birlikte çalışma ofisine, Saraçhane Belediye binasında tebrik ettik. O da bize yardımlarımız için teşekkür etti. Dolayısıyla teşekkür etmesinden de anlaşıldığı üzere tüm faaliyetlerimizden haberdardı.”
Nedim Şener, yazısını “Kazdıkça çok büyük bir veri sızdırma ve casusluk skandalı ortaya çıkıyor.” ifadesiyle sonlandırdı.
-
M. Mas 41 dakika önce Şikayet EtHırsızlık - Rüşvet- Dolandırıcılık- İrtikap- Matkapçılık- Casusluk- Tırnakçılık- Cepçilik- Dalaverecilik vs.polis vazifeleri içinde ne kadar suç unsuru varsa hepsini birden işleyen bir Şebeke ile şebekenin tutuklu elemanı .. Hapisteyken bile dışardaki marabalarına emir talimat gönderen bir üçkaatçı. Onu makbul gören güruh bir düşünsün.. ..sen necisin lan..Beğen
-
Vatansever 51 dakika önce Şikayet EtChpliler,hala olayı gormediyseniz size şaşıyorum.vatan hepimizin vatan hainleri ülkemin bilgilerini sizdirmis siz hala Özal'ın etrafına toplanıp yalanlarına ortakmi olacaksiniz.sizin çocuklarınızın gelecegini yok edenlerimi tutacaksiniz.kendi vicdaninizla sizi başbaşa birakiyorumBeğen Toplam 1 beğeni
-
doğrusu 57 dakika önce Şikayet Etİstanbul'u YEDİĞİ RAKI İÇTİĞİ YETMEMİŞ VATANDAŞLARIN VERİLERİNİ YABANCI İSTİHBARATLARA SATMIŞ! İMAMIN OĞLU ! BABASI MÜSLÜMAN GİBİ BEDDUA ETMEMİŞ Tİ HATIRLAYIN! BABASI ÇOCUĞUNUN CİĞERİNDEN ŞİFA BULSUN İFTİRA ATANLAR DİYORDU...Halk olarak DAVALAR AÇILMALIDIRBeğen Toplam 2 beğeni
-
Adnan 57 dakika önce Şikayet Etistiklal mahkemesi kurulsun vatan hainliğinden direk idam cezası verilsinBeğen Toplam 2 beğeni
-
İsmail 1 saat önce Şikayet Etİbb ye acilen kayyum atanması lazımBeğen Toplam 1 beğeni





