İşte Ferdi Zeyrek'in can verdiği faciada istenen cezalar: Elektrik akımına kapılmıştı!

Manisa’da elektrik akımına kapılarak yaşamını yitiren Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’in ölümüne ilişkin soruşturmada hazırlanan iddianame tamamlandı.

GİRİŞ 04.11.2025 21:20 GÜNCELLEME 05.11.2025 08:34

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek'in elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetmesi ve Nurcan Zeyrek'in de eşini kurtarmaya çalışırken yaralanmasına ilişkin hazırlanan iddianamede 10 şüphelinin, taksirle bir kişinin ölümüne, bir kişinin de yaralanmasına neden olma suçundan 2'şer yıldan 15'er yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Manisa Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen, Ferdi Zeyrek'in eşi Nurcan Zeyrek ile kızı Nehir Zeyrek'in müşteki sıfatıyla yer aldığı soruşturmada 19 kişi hakkında işlem yapıldı, Yunusemre Belediyesi'nde görevli M.S. ve Ö.T. hakkında da soruşturma izni talep edildi.

Eski Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek

Soruşturma sürecinde toplanan deliller, ifadeler, bilirkişi raporlarına göre, asli ve tali kusurlu olduğu saptanan 10 kişi hakkında iddianame hazırlandı.

Manisa 5. Ağır Ceza Mahkemesine sunulan iddianamede Zeyrek'in hayatını kaybettiği olayda Nurcan Zeyrek'in de eşini kurtarmaya çalışırken yaralandığı belirtildi.

Tutuklu şüpheliler, havuzun elektrik ve motor tesisatını yapan, montajlama işlemlerini gerçekleştiren N.B. ve havuz motoru bozulduğunda tamirini gerçekleştiren H.İ. ile tutuksuz şüpheliler site görevlisi A.E, havuz bakım temizliği ve zaman zaman makine dairesindeki problemlerle ilgilenen Y.Ö, motor bobinaj firması sahibi H.A, elektrik dağıtım firması görevlisi M.E, yapı denetim firmasında görevli denetçi mühendisler R.A, H.Ş. ve M.Ç, müteahhit firma yetkilisi M.G'nin taksirle bir kişinin ölümüne, bir kişinin de yaralanmasına neden olma suçundan 2'şer yıldan 15'er yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Soruşturmada 9 kişi hakkında ise takipsizlik kararı verildi.

OLAY!

Yunusemre ilçesindeki evinde 6 Haziran akşamı havuzun makine odasındaki arızayı kontrol etmek isterken elektrik akımına kapılan dönemin Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, ağır yaralı halde kaldırıldığı Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi'nde 9 Haziran'da vefat etmişti.

Havuzun bakımından sorumlu Y.Ö. ile kaçak akım durumunu bildirmediği belirlenen sitenin bakım ve güvenlik işlerinden sorumlu A.S. gözaltına alınmış, iki şüpheli 11 Haziran'da adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Soruşturma kapsamında, 14 Haziran'da ise evdeki enerji odasının havuza mesafesini standartlara uygun inşa etmediği öne sürülen Z.M, havuzun yapımında görev aldığı değerlendirilen M.Y.P, havuz enerji odasındaki motor ve elektrik aksamları ile diğer ekipmanları standartlara aykırı dizayn edip montajını yaptığı ileri sürülen N.B. ile yanlış ve hatalı montaj gerçekleştirdiği iddia edilen H.İ. gözaltına alınmıştı.

Adliyeye sevk edilen zanlılardan Z.M, N.B. ve H.İ. taksirle ölüme neden olma suçlamasıyla tutuklanmış, M.Y.P. ise savcılıktaki işlemlerinin ardından serbest bırakılmıştı.

Bilirkişi raporunda kusurlu görülmeyen ve havuzun inşa işini gerçekleştirdiği gerekçesiyle tutuklanan şüphelilerden Z.M. 27 Eylül'de işlemlerinin ardından cezaevinden tahliye edilmişti.

Enes Kılıç Haber7.com - Haber Editörü
Haber 7 - Enes Kılıç

Editör Hakkında

YORUMLAR 15
  • arif 1 hafta önce Şikayet Et
    Yanlış karara sebeb olan Bilirkişi denen kişilere de ceza vermek lazım. En son kim tamir ettiyse o suçlu. Tamirci haricinde kensiside müdahalede bulunuyormuş. Kimin suçlu olduğu nereden bilinecek? Dava gösteriyor ki Her tamirci yaptığı işin resimlerini çekip belgelemeli. Kullanıcı kendisi de tanir etmeye uğraşmış elektrik akımına kapılmasının sebebi tamiriyle uğraşması
    Cevapla
  • Mehmet çevirgen 37 1 hafta önce Şikayet Et
    Yazık boş yere ölüm Türkiye geneli böyle hep hatalı işler sokaklarda yapılan kablo döşeme işlerini gördüm amatörce işler yapılıyor kablo çekme işi gördüm normal 50 cm 10 santim geçtiği yerler var çalışma yaparken kazı yaparken hasar meydana geliyor basit işlem yapılıyor gördüm böy ölümler kaçınılmaz
    Cevapla
  • Denetçi 1 hafta önce Şikayet Et
    Bu işin ehli Mühendise, projesini yaptırıp,fenni mesul ücreti ödeyip kabul yaptıracaksin.Onlarca milyonluk villada oturup,sırf 7-8 bin kiralik masraftan kaçıp,ehliyetsiz,yetkisiz birine yaptırırsanız olacağı budur.Ondan sonra da günah keçisi olarak,binanın çöpcüsünden, güvenlikcisine,havuz temizlikcisine,piyasa elektrikcisine,hatta her hiç alakası olmayan Y.Den. Denetçisine kadar mağdur.
    Cevapla
  • Denetçi 1 hafta önce Şikayet Et
    Bu kadar kişiyi hangi kanuni dayanakla içerde tutuyorlar.Bir defa bu havuz ve motor tesisatı, tasdikli projesinde varmı? Varsa bunlar eklentilerdir,yapı denetim ücreti dışında sözleşmeye tabidir.İkincisi bu tesisatı çizen yetkili mühendis midir, dahası bunun montajı için fenni mesul sözleşmesi varmı? Bunun için bir ücret ödenmesi şarttır.İyi biliyorum ki yok.Kimi ne hakla ,sucluyorsunuz
    Cevapla
  • Samses 1 hafta önce Şikayet Et
    Bu olayın tek sorumlusu rahmetli başkandır, elektrik denetiminin raporu onaylı değil ise, orda iskan olmaz, sen denetleyeceğin yerin tamirini kendin sorumsuzca yaparsan, suçlu sensin, elektrik işini yapan kullanın mı demiş yav, bu ne menem iş
    Cevapla
  • Ferdi 1 hafta önce Şikayet Et
    Biraz insan ol
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    Olenin arkasindan konusulmaz. Ogrenemedin mi . Imza attigini gozunle mi gordun yaninda miydin net konusuyorsun . Halk memnun olmasaydi arkasindan rahmet degil beddua okurdu merak etme sen.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Resmi Gazete'de yayımlandı! Doktorlar artık bunları yapamayacak!
Bakan Şimşek: Cari dengenin temellerini sağlamlaştıracağız