Askeri kargo uçağı Gürcistan'da düştü: Şehitlerin şehadet haberleri ailelerine ulaştırıldı

Azerbaycan'dan Türkiye'ye gelmek için havalanan askeri kargo uçağının Gürcistan sınırında düşmesi sonucu şehit olan askerlerin şehadet haberleri baba ocaklarına ulaşmaya başladı.

Askeri kargo uçağı Gürcistan'da düştü: Şehitlerin şehadet haberleri ailelerine ulaştırıldı
Askeri kargo uçağı Gürcistan'da düştü: Şehitlerin şehadet haberleri ailelerine ulaştırıldı
GİRİŞ 11.11.2025 23:31 GÜNCELLEME 12.11.2025 00:31

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) ait C130 kargo uçağı Azerbaycan’dan kalkış yaptıktan 27 dakika sonra Gürcistan’da radardan kayboldu. Uçağın sabah saatlerinde Trabzon’dan Azerbaycan’a gittiği öğrenildi.

ŞEHİT HABERLERİ AİLELERİNE ULAŞTIRILDI

İSTANBUL

Gürcistan'da Türk Hava Kuvvetleri'ne ait kargo uçağının düşmesi sonucu şehit olan Pilot Yarbay Gökhan Kormaz'ın İstanbul Büyükçekmece'deki ailesine acı haber ulaştı. Şehidin evine Türk bayrakları asıldı.

Azerbaycan'dan Türkiye'ye gelmek için havalanan Türk Hava Kuvvetleri'ne ait C-130 tipi kargo uçağının Gürcistan'da düşmesi sonucu şehit olan Pilot Yarbay Gökhan Korkmaz'ın şehadet haberi İstanbul Büyükçekmece'deki ailesine ulaştı.

EVİNE TÜRK BAYRAKLARI ASILDI

Pilot Yarbay Korkmaz'ın şehit haberi ailesine İstanbul Merkez Komutanlığına bağlı yetkililer tarafından verildi. Haberin ulaşmasının ardından şehit ailesi gözyaşlarına boğulurken, evine Türk bayrakları asıldı. Şehidin evinin bulunduğu siteye yakınları ve sevenleri akın etti.

BİLECİK

Gürcistan'da Türk Silahlı Kuvvetlerine ait kargo uçağının düşmesi sonucu şehit olan Hava Uçak Bakım Astsubay Üstçavuş İlhan Ongan'ın (31) şehadet haberi Bilecik'teki ailesine verildi.

Türk Silahlı Kuvvetlerine ait C130 kargo uçağı, Gürcistan sınırları içerisinde düştü. Uçağın içerisindeki 20 personelden biri olan Bilecikli Hava Uçak Bakım Astsubay Üstçavuş İlhan Ongan şehit oldu. Cumhuriyet Mahallesi Güllü Sokak'ta yaşayan şehidin babası Ali Ongan ve annesi Hatice Ongan'a acı haber verildi. Vali Yardımcısı Akgün Cora ve Bilecik Belediye Başkanı Yardımcısı Sabri Çobanoğlu, aileye oğullarının şehit olduğunu bildirdi. Acı haberle Ongan ailesi, gözyaşlarına boğuldu. Şehidin evine sevenleri ve yakınları akın etti.

BİLECİK VALİSİ SÖZER, ŞEHİT ASTSUBAY ÜSTÇAVUŞ İLHAN ONGAN'IN BABA OCAĞINI ZİYARET ETTİ

Bilecik Valisi Faik Oktay Sözer, Gürcistan'da Türk Silahlı Kuvvetlerine ait kargo uçağının düşmesi sonucu şehit olan Hava Uçak Bakım Astsubay Üstçavuş İlhan Ongan'ın (31) ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

KARABÜK

Gürcistan'da C-130 askeri kargo uçağının düşmesi sonucu şehit olan Kıdemli Başçavuş Nuri Özcan'ın Karabük'teki ailesine acı haber ulaşırken, baba ocağına Türk bayrağı asıldı.

ŞEHİT ASTSUBAY ÖZCAN'IN BABA OCAĞINA TÜRK BAYRAĞI ASILDI

Azerbaycan'dan Türkiye'ye gelirken Gürcistan sınırında düşen C-130 tipi askeri kargo uçağında şehit olan Hava Uçak Bakım Astsubayı Kıdemli Başçavuş Nuri Özcan'ın (53) şehadet haberi, memleketi Karabük'teki ailesine ulaştı. Şehit Özcan'ın şehadet haberi, Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bulunan annesi Şamiye Özcan ile babası Mehmet Özcan'a Karabük Vali Yardımcısı Mustafa Şahin ve askeri yetkililer tarafından verildi.

Acı haberin ardından Şirinevler Mahallesi Atlıhan Caddesi'ndeki baba evine, Karabük Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekiplerince Türk bayrağı asıldı. Özcan'ın evli ve 2 çocuk babası olduğu öğrenildi.

TEKİRDAĞ

Azerbaycan'dan Türkiye'ye gelmek üzere havalanan askeri kargo uçağının düşmesi sonucu şehit olan Hava Astsubay İlker Aykut'un şehadet haberi, Tekirdağ'ın Muratlı ilçesindeki ailesine ulaştı.

Gürcistan sınırında düşen askeri kargo uçağında bulunan personeller arasında yer alan Hava Astsubay İlker Aykut'un şehadet haberi, Tekirdağ'ın Muratlı ilçesindeki ailesine ulaştı. Hava Astsubay İlker Aykut'un şehit haberi ailesine Muratlı İlçe Kaymakamlığı ve askeri yetkililer tarafından verildi. Baba Ünal Aykut ve anne Zülbiye Aykut yasa boğulurken, mahalle sakinleri ve yakınları şehit ailesinin evine akın ederek taziyelerini iletti.

ESKİŞEHİR

Gürcistan’da askeri kargo uçağının düşmesi sonucu şehit olan Hava Uçak Bakım Üsteğmen Emre Mercan’ın şehadet haberi Eskişehir'deki ailesine verildi.

Azerbaycan’dan havalandıktan sonra Gürcistan’da düşen uçakta bulunan 27 yaşındaki Eskişehirli Hava Uçak Bakım Üsteğmen Emre Mercan şehit oldu. Mercan’ın Emek Mahallesi Erensoy Sokak'ta bulunan baba ocağına acı haber ulaştı.

Askeri erkan, baba Halil İbrahim Mercan ve anne Ayşe Mercan’a şehit olduğunu bildirdi. Acı haberi alan yakınları da apartmanın önüne akın etti. Baba ocağına dev Türk bayrağı asıldı.

LÜLEBURGAZ

Gürcistan sınırında Türk Hava Kuvvetleri'ne ait C-130 tipi askeri kargo uçağının düşmesi sonucu şehit olan 27 yaşındaki Hava Uçak Bakım Astsubay Üstçavuş Berkay Karaca'nın Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesindeki ailesine acı haberi verildi.

Azerbaycan'dan Türkiye'ye dönüş yolundayken Gürcistan sınırında Türk Hava Kuvvetleri'ne ait C-130 tipi askeri kargo uçağının düşmesi sonucu Hava Kuvvetleri personeli Berkay Karaca şehit oldu. Şehidin Lüleburgaz ilçesi 8 Kasım Mahallesi'ndeki ailesine acı haber ulaştı.

Askeri yetkililerden, oğullarının şehit olduğu haberini alan Karaca ailesi ise gözyaşlarına boğuldu. Kaymakam Kemal Yıldız, Lüleburgaz Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ali Aydın Torun ve İlçe Emniyet Müdürü Murat Karayılan şehit evine taziye ziyaretinde bulundu. Şehit Karaca'nın baba ocağına Türk bayrağı asıldı ve taziye çadırı kuruldu.

AKINCI TİHA DA KAZA YERİNE GÖNDERİLDİ

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Azerbaycan’dan Türkiye’ye gelmek üzere havalanan ve içerisinde uçuş ekibi dahil 20 personelin bulunduğu TSK’ya ait C130 kargo uçağının Gürcistan’da düştüğünü duyurdu.

MSB'den yapılan açıklamada, "Azerbaycan'dan ülkemize gelmek üzere havalanan bir C130 askeri kargo uçağımız Gürcistan-Azerbaycan sınırında düşmüştür. Arama kurtarma çalışmalarına Azerbaycan ve Gürcistan makamları ile koordineli olarak başlanmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadelerine yer aldı.

Arama kurtarma çalışmalarına destek vermek amacıyla Akıncı TİHA da kaza yerine gönderildi. Çalışmalarda Türk kaza kırım ekibi de yer alacak.

 

KAYNAK: İHA, DHA, AA
Muhammet Binici Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 73
  • Murat 33 dakika önce Şikayet Et
    Başımız sağ olsun mekanları cennet olsun
    Cevapla
  • Misafir 35 dakika önce Şikayet Et
    Rabbim şehadetlerini makbul eylesin mekanları cennet olsun.. Geride kalan Akrabalarına sabır ecir versin inşallah..
    Cevapla
  • Adil 35 dakika önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin,Yüce Rabbim mekânlarını cennet makamlarını Aliyy eylesin
    Cevapla
  • Dayi 36 dakika önce Şikayet Et
    Ne kazasi kardeşim .ucagin icine bomba koymislar muslumsn bu kadar aptal olmamamilo yorumlara bak yahu
    Cevapla
  • Burak 37 dakika önce Şikayet Et
    ALLAH rahmet eylesin sadakallahüllazim AMİN .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika... Mısır Dışişleri Bakanı Bedr Abdulati Türkiye'ye geliyor!
Ölümler rekor seviyeye ulaştı! Japonya ayılara 'askeri savaş' açtı