BMG Denizcilik ve Danışmanlık Limited şirketinin sahibi kimdir?
Türk bayraklı ve 16 personelin yer aldığı "Orinda" isimli LPG tankeri, 17 Kasım 2025 tarihinde Ukrayna’nın Izmail (İsmail) Limanı’nda tahliye işlemi sırasında vuruldu. Gemide yangın çıkarken yaralanan olmadı. ORINDA gemisinin kime ait olduğu araştırılırken, BMG Denizcilik ve Danışmanlık Limited şirketinin sahibi kimdir? sorusu gündem oldu.
Türk bayraklı ve 16 personelin yer aldığı LPG gemisinin, Ukrayna'nın Izmail Limanında vurulması ve yangın çıkması ardından geminin adının ORINDA olduğu belirtilen açıklamada, "Mürettebat gemiyi emniyetle terk etmiştir. Herhangi bir yaralanma yoktur. Gemide çıkan yangına itfaiye ekiplerince müdahale edilmektedir" ifadeleri kullanıldı.
Peki, BMG Denizcilik ve Danışmanlık Limited şirketinin sahibi kimdir?
BMG DENİZCİLİK VE DANIŞMANLIK LİMİTED ŞİRKETİNİN SAHİBİ KİMDİR?
Gemi, İstanbul merkezli BMG Denizcilik ve Danışmanlık Limited Şirketi’ne kayıtlıdır. Şirketin kurucusu ve %100 tek ortağı Barış Ziya Kaya’dır.

BARIŞ ZİYA KAYA KİMDİR?
Barış Ziya Kaya, 1995 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Denizcilik Fakültesi Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği (Güverte) Bölümü’nden mezun olmuştur.
9 yıl boyunca çeşitli gemilerde zabit ve kaptan olarak denizde görev yaptıktan sonra kara tarafına geçerek Dünya Denizcilik’in personel departmanında çalışmıştır.
Daha sonra kendi şirketi olan BMG Denizcilik ve Danışmanlık Ltd. Şti.’yi kurmuş ve halen bu şirketin yöneticisi konumundadır.